Dispozitive Periferice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cel mai utilizat dispozitiv periferic de intrare este tastatura, care asigura introducerea informatiilor in memoria calculatorului.Cel mai intalnit standard de tastatura este QWERTY.Tastatura are cinci grupe de taste, corespunzatoare cu urmatoarele zone :

-taste functionale

-taste alfanumerice

-taste speciale

-taste numerice

-taste de deplasare

Forma, butoanele si asezarea acestora dau o nota de ansamblu foarte atragatoare. Instalarea nu inseamna decat introducerea cablului intr-o priza USB si executia catorva pasi simpli in urma rularii CD-ului propriu. Suprafata tastaturii prezinta nu mai putin de 125 de butoane, distribuite in sase zone. Dispunerea si forma butoanelor au suferit cateva modificari fata de modelele clasice cu care suntem mai mult obisnuiti. Astfel, de exemplu, tasta Delete este mai mare, iar butoanele Home si End si-au schimbat pozitia. Apar doua taste de Tab si alte cateva butoane suplimentare, dispuse in partea de sus a tastaturii. Ele au functii speciale, la inceput predefinite si inscriptionate. De aici se pot lansa direct Internet Explorer, clientul de mail, operatii de salvare, tiparire sau deschidere de documente sau da alte astfel de comenzi unor aplicatii.

Toate aceste butoane din partea superioara pot fi personalizate prin intermediul programului IntellyType Pro inclus pe CD. Aceasta va permite sa aveti in permanenta o imagine a functiilor actuale ale fiecarui buton, ce permite programarea si chiar listarea acestora. Acest lucru poate deveni necesar, de exemplu in cazul in care unui buton ce are inscriptionat un calculator (in modul default lanseaza aplicatia calculator) ii asignati pornirea unui alt program sau a unei alte aplicatii, de exemplu Explorer-ul. Cea mai interesanta parte a tastaturii o reprezinta setul de taste dispuse in partea stanga. Este vorba de 7 butoane: cut, copy, paste, back, forward, salt intre aplicatii inainte si inapoi (similar cu Alt+Tab). Pe langa acestea exista si "vedeta" tastaturii, o rotita de scroll de dimensiuni ceva mai mari, al carui rol se simte din plin, fiind foarte comoda utilizarea acesteia chiar si in cazul in care dispuneti de un mouse cu o astfel de facilitate

2. Mouse-ul

Denumirea provine de la similitudinea ce exista intre acest dispozitiv si un soarece,atat din punct de vedere al formei,cat si al miscarilor efectuate de acesta.De obicei mouse-ul are doua sau trei butoane folosite pentru transmiterea de comenzi si date de intrare catre calculator.Poate fi utilizat pentru selectarea textului in cadrul editoarelor de text,alegerea si selectarea unei optiuni dintr-un meniu , deplasarea rapida pe ecran si pentru realizarea tehnicilor speciale care, in alte conditii , ar necesita un timp mult mai mare de lucru (ca de exemplu tragere-si-copiere , tragere-si-duplicare etc.)

Mouse Microsoft

Mouse-ul si tastatura sunt cu siguranta cele mai utilizate periferice ale unui sistem. Indiferent ce lucrati sau ce jucati, de cele doua aveti neaparat nevoie. Caci pana la realitatea virtuala mai este. Mouse-ul de aici este produs de catre Microsoft, cunoscut dezvoltator al kit-urilor formate din tastatura si mouse. Aici conectarea se face prin USB. Pentru manevrare exista cinci butoane, daca il punem la socoteala si pe cel de scroll. Daca tot am pomenit de scroll trebuie neaparat sa spunem ca prin intermediul acestuia se poate realiza derulare atat pe verticala cat si pe orizontala. Acest lucru este posibil datorita optiunii de miscare laterala (stanga/dreapta) a rotitei. Toate butoanele sunt programabile.

Microsoft Wireless Intellimouse Explorer

Specificatii: mouse wireless, conectare USB, cinci butoane programabile, scroll vertical si orizontal.

mini Mouse

Cred ca cea mai potrivita tinta pentru acest model ar fi sistemele portabile, aici putand beneficia din plin de spatiul extrem de redus pe care il ocupa acest mouse. Nici nu-i veti simti prezenta in geanta; iar pe langa un laptop pare de-a dreptul un soricel J. Utilizarea sa este foarte placuta, in afara de miscarea silentioasa a cursorului putand aminti si efectele optice pe care le produce mouse-ul. "Efectele optice" pot fi citite ca: o lumina difuza, albastra, de la interior spre exterior

A4Tech Optical mini Mouse

Specificatii: mouse optic, trei butoane,conectare PS2

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dispozitive Periferice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
6 293 cuvinte
Nr caractere:
32 626 caractere
Marime:
210.55KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
mouse, tastatura, componente
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!