Previzualizare referat:

Extras din referat:

Simptome Sinusurile paranazale sunt cavitati care contin aer si sunt situate in oasele fetei din apropierea nasului. Rolul cel mai important al acestora este de a incalzi, umezi si filtra aerul inhalat prin nas. Sinuzita este inflamatia mucoasei care acopera sinusurile paranazale. Aceasta poate fi acuta sau cronica. Sinuzita se poate manifesta cu simptome nazale, oculare si ale urechii mijlocii. Semnele cele mai frecvente ale sinuzitei sunt febra, tusea, nasul infundat, scurgerea secretiilor in gat. Deseori este insotita de secretie nazala purulenta, uneori amestecata cu sange, vascoasa, dureri de cap, de gat si in urechi. Aceste simptome si semne sunt variabile, putand sa apara izolat sau in combinatie, in functie de severitatea inflamatiei si de sinusurile afectate. Pentru a preveni cronicizarea, trebuie sa consultati medicul imediat ce apar aceste simptome. Tratamentul infectiilor sinusale necesita de cele mai multe ori o terapie combinata. In cazurile in care sinuzita se dovedeste a fi cauzata de infectia bacteriana, pe langa tratamentul antibiotic adecvat se prescrie si un medicament pentru asigurarea pasajului de drenaj (prin reducerea obstructiei) si controlul alergiei. Acesta poate fi un medicament decongestionant, mucolitic sau un spray nazal corticosteroid. Antihistaminicele sub forma de tablete, sirop sau pompa nazala, cromoglicatul si steroizii topici (spray si pompa nazala) sunt eficiente in controlul alergiei si al inflamatiei.

Trebuie retinut ca tratamentul sinuzitei cronice, inclusiv cel antibiotic, necesita tratament deseori de lunga durata care poate ajunge la 4-6 saptamani.

Tratamentul de lunga durata pentru controlul si reducerea sensibilitatii alergice este eficient in prevenirea sinuzitelor la pacientii alergici. Acesta include imunoterapia cu vaccinuri antialergice (care in medie dureaza 3-5 ani), medicatia antiinflamatorie, decongestionanta si masuri pentru controlul alergenelor din mediului ambiant.

Este important de retinut ca in sinuzita cronica cu blocaj nazal persistent, administrarea timp indelungat a picaturilor dezobstruante nazale cauzeaza ea insasi obstructie nazala cronica. De aceea, nu trebuie folosite decat in caz de infectie acuta si nu mai mult de 5-7 zile. Pentru prevenirea recidivei de sinuzita, unii medici va pot indica si doze mici de antibiotice si medicamente dezobstruante ale sinusurilor in perioadele cu risc crescut (de exemplu iarna in perioadele cu endemii virale). Trateaza racelilor si a alergiilor - Inflamatiile nazale cauzate de variate alergii sau/si raceli predispun pacientii sa aiba o reactie puternica fata de toti agentii iritanti.

Atentie la umiditatea aerului din casa! - Sinusurile tale dreneaza mai bine aerul cand este umed. Nu ezita sa folosesti aerul conditionat pentru a regla temperatura din casa.

Renunta la fumat - Tutunul reprezinta una dintre cele mai cunoscute cauze de iritare a sinusurilor, impiedicand operarea unui drenaj adecvat al mucoasei si determinand aparitia ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sinuzita
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
710 cuvinte
Nr caractere:
4 043 caractere
Marime:
12.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
sinuzita, afectiuni
Predat:
la liceu
Sus!