Salvați planetă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De ce nu incercam sa salvam planeta, sa o facem mai buna, mai curata? Sa renuntam la mizeria ce ne inconjoara. De ce de fiecare data e mai usor sa arunci pe langa un cos de gunoi decat in el? Sau e asa greu sa pastrezi mizeria in buzunar pana ajungi la un cos? Multi oameni mor din cauza ca anumiti paraziti din natura intra in corpul uman din cauza ca mediul inconjurator nu este curat, nu respecta nici macar normele europene.

Pentru a incepe sa salvam lumea planeta, natura incepeti prin a va schimba, a schimba comportamentul vostru.

Ar trebui sa incep sa ne gandim unde se va ajunge daca continuam in ritmul asta, daca va mai exista Terra, daca vom mai exista noi sau totul se va degrada, se va distruge incetul cu incetul.

Nu ar fi bine daca am incerca sa facem acesta lume mai curata acum si mai tarziu sa nu avem nici o grija, sa nu ne mai intrebam daca vom mai trai cum traim acuma.

Sa incepem sa schimbam ceva, atat la mediul inconjurator cat si la noi dar totul sa fie in bine.

3 SECUNDE: oamenii vor taia 799 de copaci, populatia lumi va creste cu 9%, se vor arunca 3000de conserve de bautura, 4 masini noi vor iesi din fabrica gata sa polueze aerul. Va dati seama cate lucruri rele se intampla doar in 3 secunde? Dar asta nu e tot. In urmatoarele: 3 MINUTE: oamenii vor manca 13000 de mancare de la fast-food, si 4 vaci jumate in forma de hamburgers, un vanator va omori 2 elefanti in centrul Africii, se vor cumpara 176 de mobile, si se vor lua 5 camioane de aspirina. 3 ORE: 17 specii de animale sau pasari vor disparea sin padurile tropicale, 3000 de animale vor muri in Europa, doar americanii vor folosi hartie fabricate din 375000 de copaci, 160 km de plastic va fi aruncat, europeni vor cumpara peste 1000. 000de CDuri, iar pisicile shi caini vor manca 12000000 de conserve de mancare Intr-un an doar o familie va arunca o tona de gunoi. Asta e ca si cum am arunca un elefant la gunoi. De ce vreti sa procedati asa cand puteti recicla tot ce se poate din gunoiul dumneavoastra. Dar nu gunoiul este singura problema. Energia solara este si ea importanta. Toti ar trebui sa folosim mai putina energie!!! Pentru ca mersul pe jos face foarte bine la sanatate, ar trebui sa mergem pe jos nu cu masina. Daca distanta este mai mare puteti lua cu voi alte persoane care merg in aceeasi directie, pentru a nu folosi mai multe masini pentru acelasi loc.

Atunci cand iesim din camera ar trebui sa stingem becul!!! Energia nu trebuie irosita aiurea!!! Dup ace va incarcati telefonul mobil NU uitati sa scoateti incarcatorul din priza!!! Sa nu credeti ca daca mobilul nu mai e conectat la el nu mai concuma energie. Daca va uitati la televizor si dintr-o anumita cauza plecati din camera, NU uitati s il inchideti. !!! SAVE ENERGY AND SAVE THE EARTH!!! Adriana peewee sweet girl@yahoo. com ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Salvati Planeta
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
506 cuvinte
Nr caractere:
2 386 caractere
Marime:
7.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
mediu, ecologie
Predat:
la liceu
Sus!