Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pestii ocupa aproape orice habitat acvatic. Unele specii se afla in cel mai mare lac aflat la cea mai mare inaltime (lacul Titicaca din America de Sud 3810m deasupra nivelului marii); alte specii au fost observate in cel mai adanc lac (lacul Baikal 1637m adancime) din Rusia si in adancurile abisale ale oceanelor (7000m). In izvoarele calde din Mexic, unele specii pot indura pana la 45 C in timp ce in apele de langa Antarctica, pestii vietuiesc la aproximativ -2 C. apa nu ingheata la aceasta temperatura din cauza continutului bogat de sare, iar pestii nu ingheata deoarece sangele lor contine un fel de antigel biologic. Unii pesti vietuiesc in ape dulci aproape pure, in timp ce altii din Hispaniola tolereaza un grad de salinitate de patru ori mai mare decat cel din apa marii. Pestii de pestera isi pot petrece toata viata in intuneric, in timp ce pestii din mlastinile din desert suporta nivele record ale radiatiilor solare. Un grup de pesti din America de Sud supravietuiesc anual in urma unor secari periodice prin petrecerea acestor perioade in adevarate oua de dormit, pentru a cloci si a se dezvolta odata cu venirea urmatorului sezon umed.

Numarul cel mai mare de specii marine se afla in apele tropicale, datorita recifilor de corali. Cea mai mare diversitate de specii de peste de apa dulce poate fi gasita in marile lacuri ale Africii si in izvoarele bazinelor tropicale, in special in bazinul Amazonului din America de Sud.

Cel mai vechi grup de vertebrate, pestii pot fi gasiti oriunde exista apa.

Trei patrimi din suprafata Pamantului este acoperita cu apa, atat apa sarata (oceane, iazuri create de maree, recifii de corali) cat si apa dulce (lacuri, parauri de apa de munte, rauri cu debit redus). Pestii sunt adaptati la viata din apa; ei au branhii permanente, aripioare si solzi.

Ansamblul organelor interne reprezinta circa 50 pana la 60% din greutatea corpului la un peste de forma clasica.

Dintii La unele specii, acestia sunt dispusi pe randuri. Mai multe randuri de dinti sunt inlocuite pe parcursul vietii in spatele primului rand de dinti functionali. In medie, unii pesti, cum ar fi rechinul, vor inlocui primul rand de dinti in circa 10-14 zile in timpul verii cand sunt activi, si in una doua luni pe perioada iernii. Dintii subtiri si ascutiti sunt pentru pentru apucare si tinerea prazii; dintii serati, retezati sunt pentru sfasiat iar dintii mici sub forma de conuri sunt pentru zdrobirea carcasei racilor si a molustelor.

Ochi Lumea de sub apa este deseori intunecoasa sau tulbure, ceea ce limiteaza vizibilitatea la mai putin de 30 de metri.

Majoritatea pestilor au doi ochi. Alti au patru cum ar fi pestii care scormone prin mal sau cei care vietuiesc in ape adanci si deseori se catara pe terasamente de mal. Perechea inferioara de ochi scaneaza imprejurimile pentru insecte de mancat.

Ochii pestilor sunt similari celor umani, dar exista o serie de diferente majore. In primul rand, pestii nu au pleoape. Pleoapele ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pestii - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 006 cuvinte
Nr caractere:
22 045 caractere
Marime:
224.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
pesti, specii
Predat:
la liceu
Sus!