Mușcăturile și înțepăturile insectelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Plagile muscate pot fi produse de catre animale domestice, salbatice sau chiar de catre om. Acestea sunt de la bun inceput plagi contaminate, iar acest mecanism se realizeaza prin introducerea in organism odata cu saliva animalului, a unor germeni ce pot genera chiar boli infectioase grave (turbare - rabie, febra zgarieturii, spirochetoza ictero-hemoragica, febra muscaturii de sobolan, hepatita B, tetanosul, etc). Pe langa aceste boli, apare si riscul infectarii plagilor, fracturile (daca muscaturile au fost cauzate de mamifere mari) chiar si cicatrici sau sechelele estetice.

Gravitatea bolii depinde de tipul de animal, de bolile caracteristice pe care le pot transmite:

- muscatura de liliac, viezure si vulpe produce boli foarte grave

- muscatura de caini si pisici comunitare produce boli de gravitate medie (virusul rabic, germeni microbieni de tip Salmonella, Pasteurella, Pasteureloza, Leptospira, toxocaroza, toxoplasmoza etc).

Muscatura de pisica prezinta urmatoarele caracteristici: este adanca, se intinde pe o suprafata destul de mica si contine foarte multe bacterii. Leziunea trebuie dezinfectata (cu apa oxigenata sau rivanol) inainte de inchidere si cicatrizare intrucat infectia se poate produce si actiona profund. Urmatorul pas trebuie sa-l reprezinte vizita la medic pentru vaccinul antirabic in cazul in care nu se stie daca pisica este vaccinata.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Muscaturile si Intepaturile Insectelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
938 cuvinte
Nr caractere:
5 801 caractere
Marime:
11.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
muscatura, intepatura, insecte, boli
Predat:
la liceu
Sus!