Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului.
Daca te-ai aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stii cat de important este sa detii cunostintele necesare salvarii unei vieti.
Situatiile in care este necesar primul ajutor pot fi foarte diferite, dar cel care acorda primul ajutor va trebui sa urmeze patru pasi, indiferent de situatie. Cei patru pasi importanti sunt: 1. Luarea masurilor de siguranta; 2. Evaluarea starii victimei; 3. Solicitarea ajutorului; 4. Asigurarea primului ajutor.
In viata de zi cu zi, oamenii sufera accidente tot timpul. Astfel, cele mai frecvente cazuri in care putem sari in ajutorul celui de langa noi sunt:
Insolatia
Degeraturile
Fracturile
Inecul
Electrocutare
Etc.
Clasificarea arsurilor se face in functie de cat de mare este suprafata arsa, cat de adanca este arsura, ce formatiuni au fost distruse in arsura si in ce loc apare (fata, gat, etc).
La modul cel mai general, arsurile pot fi minore, moderate sau severe. Mai pot fi superficiale, partiale sau totale. De asemenea, direct proportional cu severitatea lor mai sunt de gradul I,II,III si IV.
Cum arata arsura de gradul I?
Este cea mai usoara
Se limiteaza la stratul superficial al pielii (epiderm)
Persoana are roseata locala, durere, piele uscata fara basici
Se vindeca in 3-6 zile, pielea arsa putand sa cada singura dupa 1-2 zile
Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont