Extras din referat:

Cauze

Cauzele leucemiei nu sunt foarte bine cunoscute. Nu se cunoaște de ce unii oameni fac acestă boală și alții nu. Cercetările au arătat că unii oameni sunt mai predispuși decât alții la a face această boală. Un factor de risc este orice factor ce poate crește șansa de a avea o afecțiune. Factorii de risc pentru leucemie sunt: - tratamentele de chimioterapie (utilizate în tratamentul cancerului) - expunerea la o serie de radiații sau substanțe chimice la locul de muncă - fumatul. Majoritatea oamenilor cu această afecțiune nu au acești factori de risc. Leucemia nu se transmite de obicei genetic, dar există rare cazuri în ceea ce privește leucemia limfatică cronică.

Manifestari

Manifestările clinice diferă în funcţie de fiecare formă în parte dar simptomele cele mai frecvente sunt: -febra -oboseală persistentă -infecţii frecvente -pierderea apetitului -pierdere în greutate -ganglioni măriţi şi duri, ficat şi splină mărite -dispnee la eforturi progresiv mai mici -sângerări la leziuni minime -peteşii-pete mici roşii pe piele -transpiraţii excesive mai ales noscturne -dureri osoase Severitatea semnelor şi simptomelor depinde de numărul celulelor sangvine afectate. Simptomele iniţiale ale acestei afecţiuni pot fi farte uşor trecute cu vederea şi interpretate ca şi răceală sau o boală obişnuită.

Varsta

Desi leucemia este considerata o boala a copiilor, ea afecteaza persoane de orice varsta. Incidenta leucemiei este de 10 ori mai mare in randul adultilor decat a copiilor. De fapt, intre 60 si 70% din leucemii se declanseaza dupa varsta de 50 ani. Aproximativ 85% din leucemiile copilului sunt de tip acut.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Leucemia.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
263.29KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!