Gripa Porcina Gripa AH1N1

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Vaccinul impotriva gripei sezoniere umane nu protejeaza impotriva gripei porcine, care se transmite in general de la om la om sau prin contact direct cu animalele, insa consumul de carne de porc nu duce la imbolnavire Gripa porcina este o maladie respiratorie, specifica porcilor din crescatorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate raspandi rapid. Gripa porcina trece ocazional la om, in general la persoane care vin in contact cu aceste animale. Ea nu se transmite mancand carne de porc, ci pe cale aeriana, de la om la om. Temperatura de preparare a carnii (71 de grade Celsius) distruge virusurile si bacteriile, precizeaza Centrul american pentru controlul bolilor (CDC). Exista si cazuri de transmitere de la om la om. In Statele Unite, au fost inregistrate doua decese, in 1976 si 1988. CDC a raportat la 17 aprilie doua cazuri la copii de 9 si 10 ani, care nu intrasera in contact cu porci. Ca si la oameni, virusurile gripei se transforma continuu si la porc. Or porcii au, in caile lor respiratorii, receptori sensibili la virusuri gripale porcine, umane si aviare. Porcii sunt niste creuzete care favorizeaza aparitia de noi tipuri gripale prin intermediul recombinarilor genetice, in cazul unor contaminari simultane. Astfel de virusuri hibride pot favoriza aparitia unui nou virus al gripei, virulent precum gripa aviara, dar transmisibil ca o gripa umana.

Acest tip de virus, necunoscut sistemului imunitar uman, ar putea avea caracteristicile necesare pentru a declansa o pandemie de gripa.

Exista un vaccin impotriva acestei boli pentru porci, nu si pentru om. Potrivit autoritatilor mexicane, care citeaza OMS, vaccinul corespunde inca unei tulpini precedente a virusului, cea ce il face mai putin eficient. Insa productia vaccinului este posibila in masura in care virusul este identificat, dar necesita un pic de timp, spune OMS. In asteptarea vaccinului, Tamiflu, medicament pe baza de oseltamivir, folosit impotriva gripei aviare, este eficient pentru acest virus, potrivit organizatiei. Vaccinul impotriva gripei sezoniere umane nu protejeaza impotriva gripei porcine. OMS a simtit nevoia sa traga un semnal de alarma pentru ca sunt cazuri umane asociate cu un virus gripal animal, dar si din cauza ariei geografice extinse in care s-au inregistrat diferite focare de infectie, precum si a varstei neobisnuite (25-45 de ani) a grupurilor de oameni atinse.

Despre ce este vorba atunci cand vorbim de gripa mexicana. Ce este de fapt gripa ? Gripa este provocata de unul din virusii inconjurati de o membrana caz in care, pentru o infectie reusita, este nevoie doar de o modalitate prin care membrana virala sa fuzioneze cu membrana celulara. Doua proteine aflate in membrana hemaglutinina (HA) si neuramidaza (NA) sint necesare pentru penetrarea si parasirea celulei infectate.

Exista 15, respectiv 9 tipuri din cele doua proteine, iar nomenclatura reflecta aceasta clasificare. Spre exemplu, virusul despre care vorbim este de tipul H1N1 ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 830 cuvinte
Nr caractere:
9 686 caractere
Marime:
14.28 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
virus, gripa, afectiuni
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Gripa Porcina Gripa AH1N1
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
O pandemie reprezinta o problema la nivel global, deoarece in timpul unei pandemii intreaga...
FISA DE MARKETING PENTRU TARA ITALIA 1. Formarea si evolutia statului respectiv Italia a...
Sus!