Drogurile Si Efectele Lor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gandirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. In trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au inceput a fi produse pe cale sintetica de variate intreprinderi chimice. Oamenii care folosesc droguri provin din toate paturile sociale, desi statistica demonstreaza ca probabil unele paturi sociale utilizeaza drogurile mai mult decat alte paturi. De exemplu, probabilitatea utilizarii drogurilor este mai mare la barbati decat la femei, la barbatii celibatari decat la cei casatoriti, la locuitorii oraselor decat la cei rurali, la tineri decat la batrani. Prizonierii si copiii strazii, de asemeni, demonstreaza o inalta frecventa a abuzului de droguri.

Datele recente sporesc nelinistea cu privire la intrebuintarea sporita a drogurilor in randul tinerilor din toata lumea. Datele disponibile demonstreaza ca raspandirea printre tineret tinde sa fie de trei ori, de patru ori mai inalta decat raspandirea intre populatia generala.

Care sunt efectele? Toate drogurile pot fi clasificate in trei categorii: Depresantele (spre exemplu heroina, barbiturate) sunt sedative care actioneaza asupra sistemului nervos. Relaxarea artificiala si usurarea de la neliniste si stres mintal tinde sa produca dependenta psihologica si renuntarea de la utilizarea lor este problematica. Dependenta poate duce la supradozare acuta, care la randul sau poate cauza moartea din cauza depresiei respiratorii.

Stimulantele (spre exemplu cocaina, crackul, amfetamine) sunt agenti care activeaza, sporesc sau maresc activitatea neurala. In primul rand ei cauzeaza frisoane, dureri de cap, hipertensiune si batai de inima sporite. Efectele de lunga durata sunt greata, insomnia, pierderea greutatii, convulsii si depresia. Halucinogenele (spre exemplu marijuana, extazi, LSD) sunt un grup chimic divers care produce schimbari mintale profunde, cum ar fi euforia, nelinistea, distorsiunea senzoriala, halucinatii vivide, deluzii, paranoie si depresie. Nu exista drog ilicit, care ar putea fi considerat sigur. Intr-un fel sau altul utilizarea substantelor psihoactive modifica functionarea normala a organismului uman si in termen lung, poate cauza daune serioase. Cat de prevalent este abuzul? Prevalenta abuzului diferitor droguri variaza intre regiuni si chiar intre tari in intreaga lume. Marijuana si hasisul: Estimarile indica ca canabis este cel mai abuzat drog in toate partile lumii, pe care il consuma estimativ 141 milioane oameni (sau 2. 4 procente din populatia globului). In mod particular, un numar mare de oameni tineri experimenteaza cu canabis: in unele tari atat de mult ca 37 procente din copiii de scoala si adultii tineri au folosit drogul o data in ultimul ani si ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
4 137 cuvinte
Nr caractere:
23 123 caractere
Marime:
21.21 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
droguri, afectiuni
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Drogurile Si Efectele Lor
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
In fiecare zi, pe tot cuprinsul globului pamantesc, milioane de oameni folosesc droguri. In mod...
1. Finantele publice - functiile si rolul acestora in economie 1.1 Functiile finantelor publice...
In ultimii ani, flagelul drogurilor reprezinta fenomenul cel mai complex, pofund si tragic al...
In sens larg DROGUL desemneaza orice substanta (naturala sau artificiala) care prin natura sa...
Despre droguri Cum au aparut Tentatia de a ajunge la stari de euforie isi are radacina in...
Sus!