Boli Cu Transmitere Sexuala

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Foarte multe boli infectioase se transmit prin contact sexual neprotejat. Aceste infectii se numesc Boli cu Transmitere Sexuala. Cele mai multe BTS-uri se vindeca daca sunt tratate la timp, dar exista si unele care nu se vindeca, negasindu-se un tratament pentru acestea (HIV/SIDA, hepatitele B si C). Daca BTS-urile nu sunt tratate acestea pot avea consecinte grave asupra sanatatii dumneavoastra. De cele mai multe ori bolile nu au simptome vizibile si de aceea daca ati avut contact sexual neprotejat cu o persoana suspecta este indicat sa efectuati un control medical.

BTS provocate de bacterii Gonoreea Ce este? Gonoreea este o infectie bacteriana grava.

Barbatii pot avea arsuri cand urineaza si o secretie din penis. Femeile pot avea secretii si iritatii vaginale, sau dureri cand urineaza. Majoritatea femeilor si unii barbati nu vor avea semne timpurii ale bolii.

Cum se transmite? Prin contact direct a zonei genitale, anale sau orale cu o persoana infectata. Care sunt consecintele? La femei gonoreea poate provoca infectare uterului si boli inflamatorii pelviene. Poate duce la pierderea fertilitatii sau la sarcini ectopice. La barbati gonoreea poate duce la pierderea fertilitatii si ingreunarea eliminarii urinei. Mai poate produce infectii ale ochilor si artrite dar cu tratamente din timp acestea pot fi evitate.

Cum se depisteaza? Diagnosticarea poate fi facuta prin examinarea secretiilor la microscop. Cum se trateaza? Cu antibiotice orale sau injectabile. Trebuie urmat tratamentul prescris pana la capat pentru ca semnele boli pot disparea dupa cateva zile, dar bacteria a ramas. Nu consuma alcool in timpul tratamentului. Tratamentul functioneaza? De obicei da. Se fac teste suplimentare dupa 4-7 zile de la terminarea tratamentului. Unele tipuri de gonoreea sunt greu de tratat de aceea teste repetate sunt necesare in aceste cazuri. Pot sa-i infectez si pe altii? Da. Poti transmite boala mai departe partenerului sau partenerilor din momentul in care ai fost infectat. Trebuie sa fie anuntati toti partenerii pe care i-ai avut in ultimele 1-3 luni. O femeie insarcinata poate transmite gonoreea si copilului la nastere cauzandu-i acestuia grave infectii ale ochilor. Cand imi pot relua activitatea sexuala?

Dupa ce tu si partenerul (ii) ati terminat tratamentul si aveti cofirmarea reusitei tratamentului din partea medicului. De retinut: - urmeaza tratamentul intocmai; - evita alcoolul in timpul tratamentului; - testele ulterioare sunt importante; - partenerii din ultimile 1-3 luni trebuie anuntati si ar trebui consultati si tratati daca este cazul; - foloseste prezervativul pentru a micsora riscul infectarii; Sifilis Ce este? Sifilisul este o boala grava datorata unei bacterii.

Se raspandeste prin contact genital, anal sau oral cu o persoana infectata. Primul semn al acesti boli este o ulceratie nedureroasa in locul prin care germenul a intrat in organism. A doua faza apare peste mai multe saptamani si consta ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 404 cuvinte
Nr caractere:
13 233 caractere
Marime:
128.48 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
boli, afectiuni
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Boli Cu Transmitere Sexuala - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA BTS este un termen generic aplicat pentru o serie de boli...
Boli cu transmitere sexuala Sanatatea este lucrul cel mai important pentru care trebuie sa...
Bolile cu transmitere sexuala (denumite si boli venerice) sunt infectii transmise un mod...
1.Introducere Bolile cu transmitere sexuala sunt comune. In Statele Unite peste 65 milioane de...
B.T.S. - afectiuni care se pot transmite prin raporturi sexuale. Din ele fac parte bolile...
Sus!