Boli Ale Ochilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Orice boala de ochi necesita un tratament de specialitate. Multe neglijente sau intirzieri in tratament sint platite cu pierderea vederii!

dezlipirea de retina viciile de refractie Conjunctivita Una din cele mai frecvente imbolnaviri ale foitei care inveleste ochiul este conjunctivita. Printre cauzele conjunctivitei se numara iritatia locala a mucoasei conjunctivale prin praf, fum, curenti de aer, vapori iritanti, expunere excesiva la soare, sau prin infectare cu diferiti agenti microbieni. Afara de acestea guturaiul banal si guturaiul alergic se pot insoti de congestie conjunctivala. Simptome: la prima vedere se constata inrosirea ochiului, secretie lacrimala crescuta; bolnavul acuza mincarimi sau arsuri locale si nu suporta lumina. Uneori se gaseste o secretie purulenta care trebuie data la analiza pentru a se determina ce fel de microbi se dezvolta.

Tratamentul: in caz de usturimi si mincarimi pronuntate se aplica comprese calde care amelioreaza repede simtomele. Pansamentele nu sunt indicate. Medicul prescrie uneori unguente speciale, care vor fi introduse, cu ajutorul unei baghete de sticla rotunjite, in fundul de sac conjunctival, alteori recomanda picaturi ce vor fi introduse, cu ajutorul pipetei in fundul de sac conjunctival inferior.

Ulciorul Daca procesul infectios este localizat intr-un anumit punct la marginea pleoapei el poarta numele de hordeolum, ulcior sau orgellet. El apare atunci cind in canalul excretor al unei glande sebacee de la nivelul genelor patrund stafilococi care se inmultesc si obstrueaza acest canal. Modul de producere este asemanator cu acela din furunculoza.

Simptome: in functie de sediul ulciorului, apare o umflatura a pleoapei superioare sau inferioare. Aceasta umflatura poate fi atit de importanta incat bolnavul nu poate deschide ochiul. Ca si la furuncul, stoarcerea ulciorului este inversa. Tratamentul: consta in aplicare de comprese calde. Daca in felul acesta nu se poate obtine coacerea (inmuierea, ramolirea) si spargerea ulciorului, medicul pratica o incizie mica prin care pote fi evacuat puroiul. Profilaxia cea mai buna este asigurata prin curatenie impecabila si evitarea scarpinatului la ochi. La persoanele care prezinta orgellet recidivat (mai ales la copii), se obtin rezultate bune prin administrarea zilnica a unei linguri de untura de peste.

Cheratita Dat fiind ca stratul epitelial al corneei reprezinta o continuare a conjunctivitei, inflamatiile mucoasei conjunctivale pot fi urmate de inflamatii ale corneei, numite cheratite. Un semn important pentru recunoasterea cheratitei poate fi invatat de oricine. Bolanvul este pus sa priveasca spre fereastra; imaginea ferestrei; oglindita in ochiul bolnavului, nu este lucioasa si cu contururi nete, ci are aspect mat si sters, ca si cand suprafata ochiului ar fi fost unsa cu o grasime. Cheratita poate fi determinata de infectii, corpi straini sau apare in cursul anumitor boli generale (turbeculoza, sifilis). Ulcerul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Boli Ale Ochilor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 717 cuvinte
Nr caractere:
8 894 caractere
Marime:
14.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
boli, afectiuni, OCHI
Predat:
la liceu
Sus!