Astmul Bronșic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Astmul bronsic este in primul rind o boala a cailor aeriene, in special a bronsiilor. Astmul bronsic este o boala inflamatorie cronica a bronsiilor (afecteaza permanent bronsiile) fapt care a schimbat radical modul de tratament a bolii.

Astmul bronsic apare la persoane cu un anumit teren predispozant, fiind generat de o sensibilitate exagerata a bronsiilor la unul sau mai multi factori. O parte dintre pacientii care fac astm bronsic prezinta un raspuns particular al sistemului imunitar (sistem care are rolul de a ne apara contra microbilor, etc), raspuns anormal care consta in sensibilizarea organismului fata de una sau mai multe substante din mediul inconjurator (alergeni); aceasta particularitate este numita, atopie. Pe acest fond, contactul (repetat) cu: un alergen: polen, par de animale, acarieni, etc; poluare atmosferica: gaze de esapament, etc; substante volatile: insecticide, deodorante, etc; medicamente: aspirina, indometacina, propranololul, etc.

provoaca, in principal, un spasm generalizat al musculaturii bronsice (bronho-constrictie) care produce micsorarea calibrului bronsic (obstructie bronsica). Aerul va trece cu dificultate, respiratia va deveni suieratoare si va trebui sa faceti un efort pentru a respira. In acest moment, desi exista un volum foarte mare de informatii medicale referitoare la boala, desi se investeste enorm in cercetarea si producerea de noi medicamente, astmul bronsic nu poate fi vindecat.

In schimb, cu o medicatie adecvata, cu un bagaj suficient de informatii referitoare la boala si la tratament, un pacient astmatic poate sa traiasca (aproape) normal, poate sa-si controleze bine / foarte bine simptomatologia.

Odata cu aparitia spasmului bronsic si respectiv, cu scaderea cantitatii de aer care trece prin bronhiile ingustate, veti prezenta unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: Dificultate respiratorie (pe care medicii o numesc,, dispnee); In principal dificultate in a da aerul afara din plamini; Respiratia se face cu efort si este obositoare; Respiratie suieratoare (denumita medical,, wheezing); Este perceputa si de catre cei din vecinatatea dvs, fara a fi necesare instrumente de ascultatie.

Tusea Se manifesta deseori in accese prelungite, obositoare, in special in timpul noptii sau la primele ore ale diminetii; In cele mai multe cazuri este uscata, iritativa; Apare ca un reflex (tendinta) de a, elibera caile respiratorii.

Exista forme de astm care se manifesta numai prin tuse Expectoratia (nu este caracteristica astmului bronsic! ) Criza se poate termina cu eliminarea unei mici cantitati de expectoratie groasa, lipicioasa, dificil de eliminat; Uneori, expectoratia are culoarea galbena ducind la confuzii cu o infectie respiratorie; Administrarea antibioticelor nu are utilitate in astmul bronsic decit in cazurile cu infectie bronsica asociata dovedita prin laborator. Criza astmatica: Debut brusc atunci cind ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Astmul Bronsic
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
338 cuvinte
Nr caractere:
1 840 caractere
Marime:
10.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!