Asigurarea condițiilor de igienă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intrucat mainile sunt cartea noastra de vizita. Intrucat mainile sunt supuse zilnic actiunii unui numar de substante care in contact cu pielea pot produce iritarea ei trebuie sa fim preocupati in permanenta de ingrijirea si protejarea lor. Pe langa factorii atmosferici (ger, vant, umezeala, caldura), chiar spalarea cu sapun indeparteaza stratul gros care constituie asa numita mana acida a pielii si pe care trebuie sa o redam mainilor.

Trebuie sa mai tinem seama de faptul ca astazi detergentii sintetici au inlocuitor in mare parte sapunul, ca acestia altereaza finetea pielii, favorizand chiar si aparitia de ecrezme si ca sebumul este foarte usor distrus sau indepartat, ceea ce are drept consecinta uscarea, craparea, asprirea pielii mainilor.

Prin ingrijirea mainilor, nu se urmareste numai un scop pur estetic ci si unul de protectie. Se spune ca mainile sunt cartea noastra de vizita, aceasta referindu se la modul in care ne comportam cu ele, cum le ingrijim si in niciun caz cum le impodobim.

Curatenia mainilor se impune sa fie facuta cat mai des si dupa orice fel de activitate. In felul acesta se indeparteaza substantele irritate, se micsoreaza riscul aparitiei dermatitelor de contact.

Agentii de curatenie nu trebuie sa fie prea alcalini, abrazivi sau sa produca o degresare excesiva a pielii.

Curatirea mainilor va fi efectuata cu o perie aspra: se perie bine podul palmei, falangele si se insista asupra unghiilor.

Pentru indepartarea unor pete de pe maini se poate folosi si peria ponce umezita in prealabil cu apa.

Apa prea rece sau prea fierbinte nu se recomanda. Dupa spalare mainile vor fi sterse cu grija si unse cu crema hidratanta.

Sapunul va fi de buna calitate cu un procent mic de substante alcaline care sa nu distruga aciditatea pielii.

Persoanele care prezinta intoleranta la sapun sau au pielea foarte sensibila pot folosi uleiuri sulfanate.

Persoanele care nu au conditii convenabile de spalare, care nu-si pot parasi locul de munca, sau in calatorii, pot folosi preparatele anhidre, denumite defapt impropriu anhidre, deoarece ele contin oarecare cantitate de apa, spre exemplu solutia de achool polivinilic, care printr-o simpla frecare, timp de cateva secunde, indeparteaza grasimea si murdaria de pe maini.

Preparatele anhidre pentru curatenia mainilor se pot prezenta sub forma lichida, sub forma de crema, geluri.

Produse folosite la ingrijirea mainilor: Produsele folosite la ingrijirea mainilorau drept scop inlaturarea urmarilor actiunii nocive a diferitelor substante si menirea sa contribuie la restabilirea starii normale a pielii.

Sebumul, care mentine supletea ce asigura protectia pielii, este mereu indepartat prin spalarea cu sapun sau detergenti. De aceea, pielea se usuca foarte usor, capata un aspect solzos si pot aparea si fisuri care constituie o usa deschisa pentru diferite infectii sau dermatite.

Cremele sau lotiunile destinate unei ingrijiri obisnuite a pielii trebuie sa formeze pe piele un ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea Conditiilor De Igiena
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 308 cuvinte
Nr caractere:
13 157 caractere
Marime:
19.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Biologie
Tag-uri:
igiena, conditii
Predat:
la liceu
Sus!