Strategia BCR

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Strategia reprezinta stiinta si arta de a stabili obiectivele generale ale organizatiei pe termen mediu si lung si de a formula optiunile de actionare pentru atingerea acestora, tinand seama de toate resursele existente, in vederea adaptarii eficiente a organizatiei la cerintele mediului ambiant in care actioneaza.

Formularea strategiei organizatiei este o stiinta, dar si o arta, intrucat se bazeaza atat pe folosirea unor metode si tehnici stiintifice cat si pe intuitia, experienta, flerul si logica decidentilor.

Componentele strategice sunt urmatoarele:

Misiunea reprezinta ratiunea de a fi a organizatiei. Aceasta contine ansamblul orientarilor fundamentale privind sfera produselor si a serviciilor, destinatia acestora, filozofia organizatiei in raport cu salariatii si mediul in care actioneaza.

Obiectivele strategice reprezinta telurile finale ale organizatiei, care directioneaza activitatea acesteia. Obiectivele pe termen scurt, precum si cele care vizeaza anumite verigi organizatorice, nu reprezinta obiective strategice.

Obiectivele strategice decurg din misiunea economica si sociala a organizatiei si se refera la cresterea profitului, cresterea cifrei de afaceri, cresterea cotei de piata, cresterea valorii actiunilor.

Optiunile strategice vizeaza directiile de dezvoltare a organizatiei pentru realizarea obiectivelor strategice. Acestea asigura organizatiei un avantaj competitiv in confruntarea cu macro si megasistemul in care actioneaza. Mai concret, optiunile strategice se refera la imbunatatirea produselor si serviciilor si asimilarea de noi produse, introducerea de noi servicii, patrunderea pe noi piete, specializarea societatii, diversificarea gamei de produse si servicii existente.

Termenele se refera la data declansarii strategiei, termene intermediare si termenul final de incheiere a strategiei. Un aspect important privind termenele incorporate in strategie vizeaza sincronizarea diferitelor actiuni strategice.

Directia de strategie

Ditectia de Strategie are ca rol principal facilitarea definirii prioritatilor strategice, a obiectivelor de business si a strategiei de ansamblu a bancii,intelegerea evolutiei pietei si a BCR, traducerea strategiei BCR in initiative/proiecte tangibile, asigurarea progresului si masurarea eficientei lor precum si aisgurarea continuitatii proiectelor ramase din Programul de Integrare si Dezvoltare.

Ca atributii principale, Directia de Strategie:

1. Pregateste/revizuieste periodic, cu suportul tuturor entitatilor implicate, abordarea strategic a BCR (document formal) care trebuie sa fie aliniata cu Strategia Erste Bank Group (EBG).

2. Coopereaza cu toate entitatile BCR pentru a define Strategia BCR.

3. Asigura un cadru consistent pentru luarea deciziilor strategice de catre liniile functionale.

4. Propune/dezvolta potentiale proiecte strategice (proiecte de importanta majora pentru organizatie si care pot ajuta organizatia in obtinerea unui avantaj competitive fie prin oferirea valorii adaugate catre clienti, sporirrea eficientei sau oferirea unor posibilitati viitoare de dezvoltare) care sa corespunda problemelor identificate.

5. Prezinta propunerile de proiecte strategice catre presedintele bancii si catre Comitetul Executiv.

6. Sustine si promoveaza proiecte strategice si rezultatele lor la nivelul organizatiei.

7. Analizeaza propunerile primite de la diferite linii functionale, prioritizeaza proiectele si asigura alinierea lor cu Strategia BCR.

8. Asigura organizarea, coordonarea si monitorizarea proiectelor strategice aprobate.

9. Asigura sprijinul in dezvoltarea conceptelor si a metodologiei in cadrul proiectelor strategice.

10. Propune/pregateste/asigura suportul pentru studiile de caz din cadrul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategia BCR.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 481 cuvinte
Nr caractere:
14 383 caractere
Marime:
20.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banci, Economie, dezvoltare
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
Materie:
Bănci
An de studiu:
I
Sus!