Rolul componentei IT în cadrul unei bănci comerciale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Functia IT joaca astazi un rol deosebit in cadrul unei banci comerciale. Insasi functionarea bancii nu mai poate fi imaginata fara sutinerea oferita de sistemul informatic. Putem spune, fara teama de a gresi, ca insasi existenta bancii este conditionata de buna functionare a sistemului informatic care o deserveste. Caderea sistemului informatic sau functionarea defectuoasa a acestuia chiar si citeva ore poate afecta atat de grav activitatea bancii, increderea clientilor si reputatia acesteia incat insasi continuarea activitatii bancii poate fi pusa in pericol.

Astazi, functia IT a incetat sa mai fie inteleasa doar ca o functie suport a activitatii bancii. Strategia bancii nu mai poate fi elaborata fara acordarea atentiei cuvenite strategiei functiei IT. Definirea strategiei bancii este un proces complex care presupune elaborarea startegiilor sectoriale si in cadrul acestora a :

-strategiei activitatii de exploatare

-startegiei IT

-startegiei de marketing.

Figura urmatoare isi propune sa prezinte pozitia strategiei IT in cadrul strategiei globale a bancii si de asemenea sa detalieze componentele definitorii ale strategiei IT.

Startegia IT este adesea un catalizator pentru generarea si documentarea startegiei de business. Nu putem sa fixam ca elemente in strategia activitatii de exploatare a bancii trecerea la servicii online, lansarea cardurilor sau participarea la SEP (Sistemul de Plati Electronice administrat de Transfond) fara ca la nivelul startegiei IT sa se fi definit si aprobat resursele necesare.

Strategia de business a bancii presupune definirea politicilor si modelelor de business, definirea proceselor, dar implementarea tututor acestora presupune definirea arhitecturilor informationale si a infrastructurii IT.

Componenta IT determina nu doar continutul si prioritatile strategiei de business ci determina schimbari si in structura organizatorica, managementul si procesele de afaceri, cultura organizatiei si nivelul de pregatire al angajatilor

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul componentei IT in cadrul unei banci comerciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
775 cuvinte
Nr caractere:
4 580 caractere
Marime:
12.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
it, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!