Contul de economii Senio Friend

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Principalele caracteristici ale produsului

Nu este necesară existenţa permanentă a unei anumite sume de bani în cont ca în cazul celorlalte conturi de economii. Dobânda se capitalizează lunar în funcţie de suma deţinută în cont la sfârşitul lunii, aplicându-se o marjă de 13% la depozitele în RON care nu depăşesc valoarea de 5.000 RON anual, respectiv 15% la depozitele cu valoare peste 10.000 RON anual. Astfel că pensionarii obţin avantaje substanţiale, dobânzile fiind mai mari decât cele de pe piaţă, datorită implicaţiei statului care oferă o primă anuală de maxim 250EUR (aproximativ 1.000 RON) la un sold anual de 4.000 RON.

Contul de economii este garantat de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Domeniul Bancar, cuantumul maxim fiind de 50.000 EUR.

Dobânda acumulată nu este supusă impozitării, acesta fiind un alt avantaj semnificativ al persoanelor care doresc deschiderea unui astfel de cont.

Contractul se poate încheia, la cererea clientului, pe o perioadă cuprinsă între 1-3 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia în funcţie de preferinţele clientului.

Prin intermediul acestui program de economisire, clientul îşi construieşte propriul sistem de economisire, putând efectua oricând încasări şi plăţi, fără a suporta penalităţi. În plus, poate cere rezilierea contractului oricând fără a plăti sume suplimentare.

Clienţii pot efectua oricând retrageri fără a întâmpina restricţii din partea băncii. Aceştia pot efectua plata utilităţilor fiind scutiţi de comisioanele aferente retragerilor din contul contul de economii, fiind taxaţi ca în cazul unui cont curent. Clienţii pot încasa pensiile sau oricare alte venituri în cont, deasemenea fără a realiza plăţi suplimentare de comisioane.

Persoanele care sunt clienţi fideli ai băncii, beneficiază de anumite reduceri de comisioane, printre acestea se numără comisioanele aferente depunerilor şi retragerilor din cont.

Clienţii vor primi lunar, gratuit, un extras de cont privind operaţiunile efectuate în cadrul lunii respective, pentru a cunoaşte exact situaţia contului său.

După cum am menţionat mai devreme, clienţii beneficiază de un card ataşat contului de economii. Prin intermediul acestei modalităţi de plată, clienţii pot efectua plăţi într-un mod confortabil, sigur şi rapid.

Clienţii pot efectua şi retrageri de numerar, de la bancomatele unităţii şi de la alte bănci, precum şi operaţiunea de schimb valutar direct în moneda dorită. Aceste carduri, pot fi utilizate în mai mult de 5.000 de locaţii, în cadrul centrelor comerciale, benzinăriilor şi restaurantelor asociate, în ţară şi străinătate.

În plus, persoanele care doresc pot încheia, la preţuri avantajoase, o asigurare de deces, iar după o perioadă de 4 ani, aceştia beneficiază gratuit de asigurare.

SENIOR FRIEND înseamnă nu numai un plan de economisire, dar şi o protecţie financiară. Clienţii decid cine vor fi beneficiarii sumelor acumulate în cazul producerii unui eveniment nedorit.

o comision deschidere cont de economii– 30 RON;

o comision emitere card ataşat – 0 RON;

o comision reînnoire contract – 0 RON;

o comision emitere ulterioară pentru card pierdut, furat, deteriorat etc.3 RON;

o taxa anuală de administrare cont (primele 12 luni gratis): 5 RON;

o taxa anuală de administrare card (primele 12 luni gratis): 3 RON

o comision închidere cont de economii – 0 RON;

o comision alimentare cont – 0 RON;

o comision eliberare numerar: 1% din valoarea retrasă

o comision conversie valutară a sumei de pe card sau a unei părţi din aceasta – 0%;

o comision interogare sold la ATM – 0,10 RON;

o comision serviciul Plăţi facturi utilităţi prin ATM – 0 RON;

o comision eliberare extras de cont lunar şi la cerere – 0 RON;

o taxa blocare card - 1,5 RON.

Observații:

SENIOR FRIEND reprezintă un cont de economii cu card ataşat destinat pensionarilor. Aceştia beneficiază de o dobândă preferenţială corespunzător unui depozit la termen, însă pot efectua plăţi şi viramente zilnic conform unui cont curent. Contul de economii se poate deschide în RON, USD şi EUR.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contul de Economii Senio Friend.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 920 cuvinte
Nr caractere:
10 384 caractere
Marime:
52.80KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!