Analiza pieței financiar-bancare din România

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 3
Capitolul I- Prezentarea băncii 4
1.1.Scurt istoric 4
1.2. Analiza SWOT a băncii 5
Capitolul 2. Prezentarea serviciului inovator 6
Concluzie 8
BIBLIOGRAFIE 8

Extras din referat:

În cadrul acestui referat am avut de realizat analiza piețelor financiar-bancare din România și de prezentat un nou serviciu inovator ce urmează a fi lansat în curând pe piață.

Pentru început aș dori a începe prin prezentarea pieței financiare printr-o definiție a acesteia, aceasta fiind o piață a capitalurilor pe termen lung unde se emit si tranzacționează acele valori mobiliare care servesc drept suport fluctuațiilor capitalului. În cadrul acestei piețe se achiziționează și se vând active financiare fără ca natura lor să suporte vreo schimbare, de asemenea ea exprimând, între deținătorul și utilizatorul de fonduri, o relație directă.

Banca pe care am ales-o a o prezenta este Raiffeisen Bank. De asemenea, noul produs ce se va lansa pe viitor în domeniul pieței financiar-bancare este creat special pentru aceasta bancă. În cadrul acestui referat am descries banca Raiffeisen Bank printr-o analiza SWOT în care am dezvoltat punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amențările pe care această bancă le întâmpină în derularea activității.

În ceea ce privește noul produs ce îl va lansa în scurt timp pe piață am ținut să precizez motivul pentru care am ales acest produs, modul în care acest produs va fi implementat, dezavantajele și avantajele pentru un potențial client și de asemenea modalitățile de promovare și costurile aferente.

Capitolul I- Prezentarea băncii

1.1.Scurt istoric

Raiffeisen Bank își începe activitatea în anul 1994, în România, în momentul în care un grup bancar din Austria a deschis o mică reprezentanță la București după care în anul 1998 a fost transformată într-o filială Raiffeisen Bank România. Această filială oferea produse și servicii pentru anumite companii. Această bancă a fost creată după contopirea a două companii care aparțineau Grupului Raiffeisen România, în anul 2002, și anume Banca Agricolă Raiffeisen și Raiffeisenbank (România).

Emblema acestei bănci este reprezentantă de o cruce cu căluți care este un simbol preluat de pe acoperișul caselor din Austria ce semnifică un bun augur și păzirea de cele rele. Raiffeisen Bank a preluat această tradiție și a transformat-o dintr-un simbol al protecției în propria sa marcă întrucât membrii acestei comunități se apără reciproc, comunicând, de eventualele dificultăți din punct de vedere economic.

1.2. Analiza SWOT a băncii

Analiza SWOT este un mijloc prin care se dorește a se proiecta o imagine de ansamblu pentru o anumită firmă. Aceasta analiză este compusă din: puncte tari, ;puncte slabe, oportunități și amenințări.

Penru Raiffeisen Bank am constatat următoarele:

- Puncte tari : - Funcționarii de la ghișeu sunt respectuoși; - Informațiile de orice tip sunt oferite în mod eficient și eficace; - Angajații băncii dau dovadă de profesionalism în relațiile cu clienții; - Timpul relativ scurt de soluționare a problemelor; - Verificarea periodică a angajaților; - Micșorarea timpului necesar rezolvării contestațiilor de orice tip până la o zi de la 2-4 zile.

- Puncte slabe: - Numărul relativ scăzut al angajaților în unele filiale Raiffeisen; -Cienții VIP nu sunt mulțumiți, deoarece nu li se oferă locații speciale pentru consultațiile bancare cum ar fi:restaurante, pub-uri; - Existența problemelor în ceea ce privește retragerea de numerar din altă țară; - Limitarea extragerii de numerar la suma de 3000 RON de pe cardurile ATM.

- Oportunități: - angajații au oportunitatea de a participa la diferite training-uri, în diferite părți ale țării pentru ași putea dezvolta cât mai mult capacitățile profesionale; -Dezvoltarea continuă a serviciilor oferite de Raiffeisen Bank constituie o oportunitatea foarte mare.

- Amenințări: - Păstrarea aceluiași timp de execuție al depunerii și extragerii de numerar; -Crearea unor noi bănci pe piață sau a unor noi agenții bancare; - Concurența acerbă ce se află pe piață; - Politica tarifară pe care o aplică majoritatea concurenților.

Bibliografie:

1.Scurt Istoric despre Raiffesen Bank, https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/cine-suntem/scurt-storic/, accesat la data de 27.04.2017

2.Analiza SWOT Raiffisen Bank, Laura Chiliment,22.01.2013, https://www.scribd.com/doc/121602212/Analiza-Swot-Raiffeisen-Bank

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza pietei financiar-bancare din Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 353 cuvinte
Nr caractere:
6 891 caractere
Marime:
55.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Bănci
Profesorului:
Chirlesan Dan
Sus!