Analiza pietei financiar-bancare din Romania

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 3
Capitolul I- Prezentarea bancii 4
1.1.Scurt istoric 4
1.2. Analiza SWOT a bancii 5
Capitolul 2. Prezentarea serviciului inovator 6
Concluzie 8
BIBLIOGRAFIE 8

Extras din referat:

In cadrul acestui referat am avut de realizat analiza pietelor financiar-bancare din Romania si de prezentat un nou serviciu inovator ce urmeaza a fi lansat in curand pe piata.

Pentru inceput as dori a incepe prin prezentarea pietei financiare printr-o definitie a acesteia, aceasta fiind o piata a capitalurilor pe termen lung unde se emit si tranzactioneaza acele valori mobiliare care servesc drept suport fluctuatiilor capitalului. In cadrul acestei piete se achizitioneaza si se vand active financiare fara ca natura lor sa suporte vreo schimbare, de asemenea ea exprimand, intre detinatorul si utilizatorul de fonduri, o relatie directa.

Banca pe care am ales-o a o prezenta este Raiffeisen Bank. De asemenea, noul produs ce se va lansa pe viitor in domeniul pietei financiar-bancare este creat special pentru aceasta banca. In cadrul acestui referat am descries banca Raiffeisen Bank printr-o analiza SWOT in care am dezvoltat punctele tari, punctele slabe, oportunitatile si amentarile pe care aceasta banca le intampina in derularea activitatii.

In ceea ce priveste noul produs ce il va lansa in scurt timp pe piata am tinut sa precizez motivul pentru care am ales acest produs, modul in care acest produs va fi implementat, dezavantajele si avantajele pentru un potential client si de asemenea modalitatile de promovare si costurile aferente.

Capitolul I- Prezentarea bancii

1.1.Scurt istoric

Raiffeisen Bank isi incepe activitatea in anul 1994, in Romania, in momentul in care un grup bancar din Austria a deschis o mica reprezentanta la Bucuresti dupa care in anul 1998 a fost transformata intr-o filiala Raiffeisen Bank Romania. Aceasta filiala oferea produse si servicii pentru anumite companii. Aceasta banca a fost creata dupa contopirea a doua companii care apartineau Grupului Raiffeisen Romania, in anul 2002, si anume Banca Agricola Raiffeisen si Raiffeisenbank (Romania).

Emblema acestei banci este reprezentanta de o cruce cu caluti care este un simbol preluat de pe acoperisul caselor din Austria ce semnifica un bun augur si pazirea de cele rele. Raiffeisen Bank a preluat aceasta traditie si a transformat-o dintr-un simbol al protectiei in propria sa marca intrucat membrii acestei comunitati se apara reciproc, comunicand, de eventualele dificultati din punct de vedere economic.

1.2. Analiza SWOT a bancii

Analiza SWOT este un mijloc prin care se doreste a se proiecta o imagine de ansamblu pentru o anumita firma. Aceasta analiza este compusa din: puncte tari, ;puncte slabe, oportunitati si amenintari.

Penru Raiffeisen Bank am constatat urmatoarele:

- Puncte tari : - Functionarii de la ghiseu sunt respectuosi; - Informatiile de orice tip sunt oferite in mod eficient si eficace; - Angajatii bancii dau dovada de profesionalism in relatiile cu clientii; - Timpul relativ scurt de solutionare a problemelor; - Verificarea periodica a angajatilor; - Micsorarea timpului necesar rezolvarii contestatiilor de orice tip pana la o zi de la 2-4 zile.

- Puncte slabe: - Numarul relativ scazut al angajatilor in unele filiale Raiffeisen; -Cientii VIP nu sunt multumiti, deoarece nu li se ofera locatii speciale pentru consultatiile bancare cum ar fi:restaurante, pub-uri; - Existenta problemelor in ceea ce priveste retragerea de numerar din alta tara; - Limitarea extragerii de numerar la suma de 3000 RON de pe cardurile ATM.

- Oportunitati: - angajatii au oportunitatea de a participa la diferite training-uri, in diferite parti ale tarii pentru asi putea dezvolta cat mai mult capacitatile profesionale; -Dezvoltarea continua a serviciilor oferite de Raiffeisen Bank constituie o oportunitatea foarte mare.

- Amenintari: - Pastrarea aceluiasi timp de executie al depunerii si extragerii de numerar; -Crearea unor noi banci pe piata sau a unor noi agentii bancare; - Concurenta acerba ce se afla pe piata; - Politica tarifara pe care o aplica majoritatea concurentilor.

Bibliografie:

1.Scurt Istoric despre Raiffesen Bank, https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/cine-suntem/scurt-storic/, accesat la data de 27.04.2017

2.Analiza SWOT Raiffisen Bank, Laura Chiliment,22.01.2013, https://www.scribd.com/doc/121602212/Analiza-Swot-Raiffeisen-Bank

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 353 cuvinte
Nr caractere:
6 891 caractere
Marime:
55.38 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Banci
Data publicare:
07.12.2017
Structură de fișiere:
  • Analiza pietei financiar-bancare din Romania.docx
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Profesorului:
Chirlesan Dan

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
1.Creditul auto - caracteristici generale In zilele noastre autoturismul nu mai este un lux el...
Creditul auto Intr-o economie functionala, un numar important de agenti economici si persoane...
1. Introducere Piata imobiliara din Romania isi continua dezvoltarea pregatindu-se sa intre in...
Pe piata financiara se realizeaza tranzactii cu valori mobiliare (actiuni si obligatiuni) insa pe...
Banca Comerciala Romana , membra a Grupului Erste( din decembrie 2005), este o banca universala...
Sus!