Sisteme Mecanice de Acționare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Transmisiile hidraulice si pneumatice se bazeaza pe concepte mecanice aproape identice, dar difera din punct de vedere al tehnologiei de realizare.

Diferentele principale rezulta datorita naturii diferite a fluidului de lucru utilizat.Acesta este caracterizat printr-o puternica compresibilitate in comparatie cu lichidele utilizate in transmisiile hidraulice. In consecinta, in cazul aplicatiilor pneumatice industriale, presiunea de lucru uzuala este inferioara valorii de 10 bar iar aerulcomprimat este evacuat dupa utilizare direct in atmosfera.

Dezvoltarea industriala, insotita de aparitia unor noi mijloace tehnice, de noicerinte si mai ales de automatizare, a oferit tehnologiei pneumatice o puternica dezvoltare. In industr ie, pneumatica este asociata altor tehnologii si constituie ocomponenta de baza in sistemele de productie intensive.

In prezent, mecanizarea si automatizarea devin o necesitate absoluta pentru toate domeniile industriale. Treptat, conceptul "integral pneumatic"care se bazeaza pe realizarea comenzii si generarea puterii de catre aerul comprimat, cedeaza terenconceptului care asociaza elementele de comanda electro

nica cu elementele deexecutie pneumatice. Asocierea celor doua tehnologii se face in scopul cumularii avantajelor oferite de fiecare dintre ele in domeniul comenzii si al puterii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme Mecanice de Actionare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 499 cuvinte
Nr caractere:
14 833 caractere
Marime:
557.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
sistem mecanic, actionare
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!