Microsft Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

U

nul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori pana la lucrari de cercetare. Programul inlocuieste vechea masina de scris zgomotoasa si are avantajul ca se pot tipari sute de copii fara a fi nevoie sa fie scrise fiecare in parte. In acest capitol vom invata despre caracteristicile principale ale programului Word si despre cum sa manipulam cuvintele pe ecran.

Pentru a lansa programul Word, se executa clic pe pictograma Word, iar programul afiseaza o pagina de document goala.

In zona de lucru goala exista o liniuta verticala care palpaie care se numeste reper de inserare. Aceasta linie incepe din acelasi loc pana cand incepem sa tastam cuvintele.

Pentru a introduce text folosim tastatura calculatorului. Atunci cand incepem sa tastam, reperul de inserare se muta spre dreapta. In momentul in care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, in mod automat programul Word muta reperul de inserare la inceputul liniei urmatoare. Aceasta se numeste "word wrapping" (asezarea automata a cuvintelor). Nu apasam pe tasta Enter pentru a incepe o noua linie decat daca vrem sa incepem un nou paragraf. Atunci cand introducem mai multe linii decat ar putea incape intr-un ecran, liniile de text incep sa se deruleze automat in sus astfel incat reperul de inserare sa ramana intotdeauna la vedere.

Pe masura ce deplasam indicatorul mousului pe ecran vom observa ca acesta isi modifica forma. Uneori are forma unei sageti, dar alteori are o forma ciudata care seamana cu litera I. Atunci cand indicatorul mousului se afla in interiorul zonei text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut sub denumirea de cursor. Putem executa clic cu acest cursor intr-un anumit loc pentru a efectua modificari intre caractere, inainte si dupa cuvinte, si asa mai departe. De cate ori mutam indicatorul mousului in afara zonei de text, el se transforma in vechiul indicator in forma de sageata.

Deplasarea pe ecranul programului Word cu ajutorul tastaturii

Apasam Deplasare

- La stanga cu un caracter

- La dreapta cu un caracter

- In sus cu o linie

- In jos cu o linie

Ctrl+? La stanga cu un cuvant

Ctrl+? La dreapta cu un cuvant

Home La inceputul unei linii

End La sfarsitul unei linii

PgDn In jos cu un ecran

PgUp In sus cu un ecran

Ctrl+PgDn In partea de jos a ecranului

Ctrl+PgUp In partea de sus a ecranului

Ctrl+Home La inceputul documentului

Ctrl+End La sfarsitul documentului

Normele de eticheta ale redactarii

Motivul numarul unu pentru care exista programele de redactare este simplificarea prelucrarii. Redactarea este procesul de modificare a unei lucrari inainte de a aseza documentul pe hartie. Pe vremea masinilor de scris, textul era pus pe hartie imediat ce se apasa tasta masinii de scris. Daca se facea vreo greseala trebuia luat de la capat cu o hartie curata. sau se incerca repararea greselii cu tot felul de solutii de stergere care nu faceau altceva decat sa murdareasca totul. Cu un program de calculator, se poate tasta textul, se pot face modificari in text, se poate rescrie tot textul si rearanja fara a pierde timp, hartie sau cerneala. Se fac toate aceste modificari pe ecran utilizand o diversitate de tehnici, pe care le vom vedea in continuare.

Selectarea

Exemplu de text selectat

In timpul prelucrarii documentelor, vom vedea ca, pana la urma, avem nevoie sa mutam, sa stergem sau sa copiem un text. Pentru a lucra in acest mod, va trebui sa invatam cum sa selectam un text. Textul selectat va aparea evidentiat pe ecran ca un negativ fotografic; scris cu alb pe fond negru in loc sa fie scris cu negru pe fond alb, cum apare textul normal. Selectand textul, indiferent daca e un caracter, un cuvant sau mai multe paragrafe, avem posibilitatea sa-l prelucram rapid.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsft Word.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
8 129 cuvinte
Nr caractere:
37 942 caractere
Marime:
957.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
meniu, pagina, text
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Radu Florin
Sus!