Elemente de Automatizare din Subsistemul de Colectare a Pierderilor din Conductele de Înaltă Presiune

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lucrarea de față își propune caracterizarea câtorva elemente de automatizare prezente într-unul dintre subsistemele motorului naval, și anume sistemul de colectare a pierderilor din conductele de înaltă presiune.

Motorul, construit de grupul MAN B&W, funcționează după un ciclu în doi timpi și, așa cum sugerează și numele său (6S70MC-C), prezintă următoarele caracteristici:

-Numărul de cilindri: 6;

-Tipul cursei pistonului: cursă superlungă (S) – 2674mm ;

-Alezajul pistonului: 70cm;

-Concept: comandat de ax cu came;

-Design compact.

POMPA DE INJECȚIE

Sistemul de alimentare este astfel construit încât să permită folosirea unui combustibil greu (păcură) cât și a unui ușor (motorină). Combustibilul este extras din tancurile de serviciu cu ajutorul unor electropompe la o presiune de aproximativ 4 bar, astfel evitându-se vaporizarea acestuia, chiar și la apariția unor variații de temperatură. Combustibilul trece apoi printr-o pompă de circulație, fiind apoi încălzit și trecut printr-un filtru grosier. Pentru a se asigura umplerea cât mai bună a pompelor de injecție, se alocă la intrarea în acestea un debit puțin mai mare decât cel necesar. Surplusul de combustibil este recirculat și reintrodus în sistem.

Motorul este prevăzut cu câte o pompă de combustibil pentru fiecare cilindru. Pompa este formată dintr-o carcasă de fontă cu grafit nodular, cilindrul pompei amplasat central, și un piston confecționat din oțel nitrurat. Pentru a preveni amestecul combustibilului cu uleiul de ungere, pompa este prevăzută cu un sistem de etanșare.

Pompa de injecție este acționată de o camă, iar volumul de combustibil injectat este determinat de un piston conectat de regulator printr-o cremalieră. Una dintre metodele de economisire a combustibilului se realizează prin implementarea unui sistem de injecție la momente calculate (VIT). Reglarea manuală a pompei se face printr-o îmbinare filetată conectată la o cremalieră.

Pompele de combustibil sunt prevăzute cu câte o valvă de obturare ce previne crearea unor presiuni mari în timpul opririi normale sau de urgență. Conductele de înaltă presiune sunt echipate cu tuburi de protecție și nu sunt încălzite sau izolate.

Datorită presiunilor relativ mari (față de presiunea atmosferică) la care se operează combustibilul, în diferite porțiuni ale sistemului de alimentare pot apărea pierderi masice ce vor fi preluate într-un final de un colector. Pe lângă mase de combustibil, în colector se pot aduna și cantități din apa de răcire eliminate în momentul executării reviziei tehnice. Acest amestec apă/combustibil este într-un final eliminat din colector în tancul de reziduuri.

INSTRUMENTE DE MĂSURĂ ȘI CONTROL

Dispozitivele de măsură și control aferente motorului studiat, în mare, pot fi împărțite în:

-Dispozitive locale (termometre, manometre, tahometre etc.)

-Dispozitive de control (comutatoare, valve electromagnetice s.a.)

-Senzori analogi pentru diferite situații (alarmă, oprire de urgență) și indicarea la distanță a diferiți parametri

-Senzori binari (termostate și presostate pentru oprire de urgență)

Aceste dispozitive sunt identificate printr-o combinație de simboluri adoptate la nivel internațional.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elemente de Automatizare din Subsistemul de Colectare a Pierderilor din Conductele de Inalta Presiune.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 583 cuvinte
Nr caractere:
14 217 caractere
Marime:
548.22KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!