Planetele Sistemului Solar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In Sistemul Solar exista noua planete: Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluton.

Pe langa aceste noua planete, in Sistemul Solar se afla cel mai mare corp numit Soarele. La cea mai mica distanta fata de soare este planeta Mercur, iar cea mai indepartata planeta este Pluton.

Lunii noastre desi are un diametru mai mare (4. 900 km, fata de 3500 km). Ca si satelitul nostru, Mercur este lipsit de atmosfera, iar suprafata sa, cu varsta de mai multe miliarde de ani, este ciuruita de cratere. In fundul craterelor sale, acolo unde razele fierbinti ale Soarelui nu ating niciodata solul, s-ar putea ascunde gheata. Diferentele de temperatura (de la -185?C la 425?C) sunt cele mai mari cunoscute in intregul Sistem Solar. Mercur se invarte in jurul Soarelui pe o orbita foarte excentrica, ce se apropie de Soare pana la 46 milioane de km si se indeparteaza pana la 70 milioane de km.

Planeta se roteste o data si jumatate in jurul propiei sale axe pe durata unei revolutii in jurul Soarelui.

cele mai multe trasaturi comune cu Terra.

Are practic aceeasi marime, orbiteaza la aproximativ aceeasi distanta de Soare, are o atmosfera densa, aceeasi densitate si compozitie chimica. Cu doar cateva decenii in urma, se credea ca adaposteste o vegetatie bogata. Din nefericire, conditiile de pe Venus s-au dovedit neprimitoare. VENUS In afara campiilor valurite, putin inalte, care formeaza majoritatea peisajului, pe Venus exista imensi vulcani, asemanatori celor din arhipelagul Hawaii. Planeta este acoperita de straturi de lava si este punctata de munti, cum este Muntele Maat, cu inaltimea de 8 km.

Pe Venus apar structuri geologice surprinzatoare, de forma unor domuri surpate, rezultate din expulzarea si apoi retractarea lavei. Atmosfera opaca a planetei acopera in permanenta, ca un voal, solul venusian. Presiunea este de 90 de ori mai mare decat cea pe care o cunoastem pe Terra.

TERRA cele patru planete stancoase ale Sistemu- lui Solar. In medie, fiecare metru cub al planetei cantareste 5, 5 tone, ceea ce o face sa fie astrul cel mai dens al Sistemului Solar. De asemenea, este singura planeta care poseda vaste oceane de apa lichida. La inceput Terra a fost o minge vulcanica in fierbere, mult prea fierbinte pentru a permite dezvoltarea vieti. Pe durata a milioane de ani, suprafata planetei a inceput sa se raceasca si sa se solidifice, eliberand nori enormi de aburi si gaze. Umezeala din ei s-a transformat in cele din urma in ploaie, formand marile si oceanele. Oameni de stiinta cred ca primele forme de viata au aparut in lacuri cu apa putin adanca, unde diferite substante chimice au format organisme monocelulare. Acestea au evoluat treptat in forme de viata mai complexe. Evolutia lumii vii cotinua si in prezent. Pe masura ce Terra continua sa se solidifice, uni amfibieni s-au transformat in reptile care puteau sa supravietuiasca mai bine pe teren uscat. Cam cu 220 de milioane de ani in urma au aparut primii dinozauri. Se crede ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planetele Sistemului Solar - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
1 911 cuvinte
Nr caractere:
9 134 caractere
Marime:
501.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Astronomie
Tag-uri:
sistem solar, planete
Predat:
la gimnaziu
Sus!