Asigurarea de accidente

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. CLAUZA OPERATIVĂ

1.1. OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP se obligă ca, în urma producerii sau apariţiei oricărui eveniment asigurat, în baza Solicitării semnată de Asigurat / Contractant, precum şi a celorlalte date privind riscurile asigurate transmise în scris de acesta, sub rezerva respectării întocmai a condiţiilor, excluderilor şi clauzelor convenite de comun acord, şi în baza achitării primei de asigurare în cuantumul şi la scadenţele prevăzute în Specificaţia Poliţei, să plătească Asiguratului sau, după caz, Beneficiarului indemnizaţia cuvenită în condiţiile şi în cuantumul prevăzut în prezenta Poliţă.

2. DEFINIŢII ŞI INTERPRETĂRI

În tot cuprinsul acestei Poliţe termenii de mai jos au numai înţelesul atribuit prin următoarele definiţii:

2.1. Accident: eveniment întâmplător şi imprevizibil care afecteaza cursul normal al vieţii, provocând răniri, mutilări sau chiar decesul. Acesta este un eveniment subit, provenit din afara şi fără vointa Asiguratului, care a pricinuit, în interval de un an de la data producerii sale, oricare din riscurile numite în prezenta Poliţă.

2.2. Afecţiune post-traumatică dispensarizată: afecţiune cauzată de un accident suferit de Asigurat care duce la pierderea temporară a capacităţii de muncă, pentru care nu este întotdeauna necesară spitalizarea. Acest tip de afecţiune poate fi tratat ambulatoriu, dar numai cu indicaţie şi tratament strict de specialitate.

2.3. Asigurat: titularul interesului cu privire la evenimentul asigurat, respectiv persoana fizică al cărei deces sau vătămare corporală sunt acoperite prin poliţa de asigurare. Atunci când Asiguratul este una şi aceeaşi persoană cu Contractantul, noţiunea de Asigurat preia şi conţinutul noţiunii de Contractant.

2.4. Beneficiar: persoana îndreptăţită să primească indemnizaţia în cazul producerii evenimentului asigurat, precizată în Specificaţia Poliţei sau, după caz, în anexele Poliţei.

2.5. Caz fortuit: eveniment care nu poate fi prevăzut şi nici împiedicat de către cel care ar fi fost chemat să răspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs.

2.6. Contractant: persoana care încheie contractul de asigurare cu OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP pentru asigurarea unui risc privind o altă persoană şi se obligă faţă de OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP să plătească prima de asigurare şi să respecte obligaţiile care îi revin prin contract.

2.7. Deces: moartea unei persoane ca urmare a unui accident, rezultată din Certificatul de deces emis de autorităţile competente, care survine în decurs de max. 1 an de la data producerii accidentului.

2.8. Eveniment asigurat: orice accident precizat în condiţiile de asigurare, produs din cauzele precizate în acestea, în mod accidental, care apare sau începe să se manifeste în timpul perioadei asigurate şi în urma căruia se naşte dreptul de a primi indemnizaţia. Se consideră unul şi acelaşi eveniment asigurat:

1.serie de prejudicii produse în mod accidental, provocate de un acelaşi risc precizat în şi acoperit de asigurarea oferită de Poliţă, care apar sau încep să se manifeste în timpul perioadei de asigurare;

2.un acelaşi prejudiciu provocat de mai multe riscuri precizate în şi acoperite de asigurarea oferită de Poliţă, care apare sau începe să se manifeste în timpul perioadei de asigurare. Mai multe internări în spital ca urmare a aceluiaşi accident se consideră o internare neîntreruptă.

2.9. Excluderi: Circumstanţe sau condiţii specifice menţionate în contractul de asigurare pentru care nu se acordă acoperire prin asigurare pentru producerea evenimentului asigurat şi nu se plăteşte indemnizaţia de asigurare.

2.10. Forţă majoră: situaţie invocată de una din părţi, dovedită cu documente emise de autorităţi publice competente, absolut imprevizibilă la data încheierii Poliţei, absolut invincibilă, independentă de voinţa părţilor, care a împiedicat una din părţi să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale.

2.11. Franşiza temporală: perioada de timp calculată în număr de zile şi menţionată în Specificaţia Poliţei, pentru care nu se plătesc indemnizaţii.

2.12. Imprudenţă: acel comportament al Asiguratului care printr-o acţiune sau inacţiune a sa se expune unui risc cauzator de vătămări corporale grave (invaliditate permanentă) sau deces, risc pe care l-a prevăzut dar nu l-a acceptat, considerând fără temei că acest risc nu se va produce, deşi o persoană normală, raţională, atentă sau prudentă, în aceleaşi condiţii, ar fi considerat că acel risc se va produce.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asigurarea de accidente.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 787 cuvinte
Nr caractere:
37 248 caractere
Marime:
35.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Asigurări
Predat:
la facultate
Materie:
Asigurări
Sus!