Top 10 muzee celebre

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La fel ca si familia Medici din Florenta, dinastia Habsburg a acordat o atentie deosebita artei, sprijinind artistii vremii si incercand sa colectioneze cat mai multe lucrari, pe diverse teme, iar eforturile si pasiunea lor au facut din Viena unul dintre cele mai frumoase si mai bogate orase din lume, atunci cand luam in calcul mostenirea culturala si artistica. Colectiile incepute de pasionatii din familia Habsburg au fost diverse : sculptura, arta decorativa, pictura, carte, arme si armuri, instrumente muzicale, antichitati romane, egiptene, elene si orientale.

Astazi, aceste comori, ulterior completate cu noi si noi donatii si achizitii, si-au gasit gazduire in mare parte in Kunsthistorisches Museum. Veti gasi in cladirile acestuia numeroase capodopere, din diverse domenii si perioade, de la "Venus din Willendorf", o imagine clasica a fertilitatii, realizata cu peste 30.000 de ani in urma, la lucrari de Titian, capodopera lui Mantegna, "Sf Sebastian", cea mai bogata colectie de lucrari semnate Bruegel cel Batran, alaturi de bijuterii imperiale, carti rare, sculptura. Nici o vizita la Viena nu ar putea fi completa fara o astfel de experienta.

9. Metropolitan Museum of Art, New York, SUA

Cunoscut mai ales sub numele mai scurt de MET, Muzeul Metropolitan de Arta din New York este una dintre cele mai prestigioase institutii de gen, un ansamblu arhitectural impresionant si usor de recunoscut, gazduind in salile sale creatii artistice din intreaga lume si istorie a umanitatii.

Practic, putem vorbi de zeci de mii de piese unice, de o valoare inestimabila, ce pot fi admirate doar aici. Colectiile includ lucrari din Europa, Asia, America, Africa, opere de arta create in antichitate, in Evul Mediu, in epoca moderna, pictura, fotografie, sculptura, lucrari in sticla, arta decorativa, instrumente muzicale, antichitati, armuri si arme.

Una dintre piesele de rezistenta ramane Templul Dendur, adus aici din Egipt, un splendid exemplu de excelenta a unei vechi culturi, perfect pastrat si prezentat. O vizita scurta la MET este prea putin, veti avea nevoie de ani buni pentru a descoperi ce este mai important. Aici puteti vedea intre altele ilustratiile microscopice din Sha-Nameh, lucrarea lui Sargent "Madame X", "Aristotel" imaginat de Rembrandt, pictura flamanda, arta africana si multe, multe altele.

8.Muzeul National de Arheologie, Atena, Grecia

Una dintre principalele atractii turistice ale tarii si unul dintre cele mai importante muzee din Europa, Muzeul National de Arheologie din Atena este vizitat in fiecare an de mii de turisti. Nu este de mirare, aici gasindu-se cea mai bogata colectie de arta greaca antica din lume, o istorie fascinanta a vechii Grecii.

Printre cele mai importante si interesante piese se numara o statuie din bronz infatisandu-l pe Zeus, de un realism surprinzator, masti funerare din aur - despre una s-a spus ca ar fi fost a lui Agamemnon - sau colectia de ceramica antica, cea mai bogata din tara. Un loc perfect pentru cei care indragesc istoria antica si vor sa descopere sursele si marturiile originale.

7. Muzeul Palatului National, Taipei, Taiwan

Din pacate acest muzeu nu este destul de cunoscut in intreaga lume, desi este unul dintre cele mai apreciate din Asia, pentru ca piesele din colectiile sale sunt unice si fascinante. Avand la baza colectiile imperiale de arta, muzeul a trecut prin perioada dificile in secolul trecut, mai ales intre 1924 si 1965. Atunci cea mai mare parte a pieselor a fost ambalata in lazi de lemn si mutata prin diverse locuri, pentru a nu fi jefuita sau distrusa de trupele japoneze si chineze.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Top 10 muzee celebre.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 662 cuvinte
Nr caractere:
9 042 caractere
Marime:
866.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Artă
Tag-uri:
istorie, arta, muzee
Predat:
la facultate
Materie:
Artă
Sus!