Previzualizare referat:

Extras din referat:

Daca doriti sa aflati momentul fecundarii, acesta nu se poate determina cu exactitate. Ca urmare, in practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii. Asadar, sunteti gravida inca inainte de momentul conceptiei. Aici, la Odiseea Sarcinii, vom considera calcula in fiecare saptamna varsta sarcinii incepind de la acea data. Astfel, in prima zi a ultimului ciclu incepe prima luna de sarcina sau prima din cele 40 de saptamani de sarcina. Daca sunteti confuze in ceea ce priveste acest calcul, aflati ca nu sunteti singura. Calculatorul nostru va poate ajuta!

In cele ce urmeaza veti afla ce se intampla cu organismul dvs. in timpul sarcinii si ce trebuie sa faceti de-a lungul celor 40 de saptamani (280 de zile +/- 11 zile)

Despre Ovulatie

Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului mentrual. Practic insa - nici una dintre femei - nu este atit de tipica si "puncuala".

Puteti cumpara asa numitul Predictor al Ovulatiei sau Test al Ovulatiei (seamana cu un Test de sarcina si functineaza pe acelasi principiu).

O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului. Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni - se poate detecta o anumita regularitate (patern). Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximativ doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind - evident - determinate de ovulatie.

Mai multe detalii despre ovulatie aici: Ovulatia si calculul ovulatiei

Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata. Asta inseamna: - o alimentatie sanatoasa, vitamine prenatale ce contin acid folic - si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare. Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX. Cititi toate articolele recomandate de Desprecopii.com

Saptamana a 2-a de sarcina

A trecut deja o saptamana de la ultimul ciclu menstrual. Daca tineti un calendar al ciclurilor menstruale, veti putea afla zilele in care va avea loc ovulatia. Discutati si cu alte persoane cu mai multa experienta in domeniu. In aceasta saptamana ovarele se vor deschide si vor elibera un ovul.

Ce va sfatuim

Asigurati-va ca luati cantitatea necesara de calciu. Lactatele si legumele verzi sunt o buna sursa de calciu. Este bine sa renuntati la alcool, tigari, droguri si medicamente (chiar si cele pe baza de plante), daca incercati sa concepeti un copil. Ovulatia poate apare in aceasta saptamana, dar difera de la femeie la femeie.

Saptamana a 3-a de sarcina

Se implinesc doua saptamani de la ultimul ciclu menstrual. Conceptia poate avea loc in urmatoarele zile. Ovulul va intalni spermatozoidul care vor forma impreuna zigotul.

Daca ovulul a fost fertilizat acesta va ajunge in uter. In scurt timp el va fi divizat in doua parti, una constituind placenta, cealalta viitorul copil. Probabil ca nu stiti ca sunteti insarcinata insa foarte curind veti incepe sa experimentati primele semne prevestitoare sarcinii.

Ce va sfatuim:

Daca nu ati facut-o pana acum este timpul sa va gasiti medicul care va urmari buna evolutie a sarcinii. Luati-va toate masurile pentru o sarcina normala si sanatoasa. Alimentatia dumneavoastra este foarte importanta in aceasta perioada. In aceasta saptamana testul sangelui va poate indica prezenta sarcinii. Cititi aici mai mult despre alimentatia in timpul sarcinii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sarcina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8.4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
13 321 cuvinte
Nr caractere:
68 428 caractere
Marime:
1.53MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Anatomie
Tag-uri:
placenta, fat, sarcina
Predat:
la facultate
Materie:
Anatomie
Profesorului:
Andrei Florin
Sus!