Pilulele contraceptive

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ce sunt metodele contraceptive?

Metodele contraceptive nu sunt nimic altceva decat inlocuirea unui avort chirurgical cu un avort hormonal. Ce inseamna acest lucru? in anii - 55 au incercat doi medici din America sa descopere o metoda contraceptiva. Ei au aflat ca progesteronul, unul dintre hormonii feminini, poate face acest lucru. in - 56 se stia ca cei doi hormoni, si estrogen si progesteron, pot sa puna ovarul in repaus, sa nu se mai elimine ovulul, si atunci este practic oprita fecundarea si prevenita o sarcina.

in anii - 60 prima pilula a aparut in SUA. Sa nu credeti ca pilula a fost, sa zic asa, din anii - 27 sau stiu eu, sa nu credeti ca s-a incercat sa se descopere doar pentru un tratament, fie el chist ovarian, fie endometrioza, fie tulburari de ciclu. Pilula nu a fost descoperita pentru a fi un tratament, ceea ce este in ziua de azi, ci in primul rand ca metoda contraceptiva pentru ,,libertatea" omului, pentru ,,libertatea femeilor".

in anul - 61 a inceput sa fie pe piata nu doar in America, ci si in Anglia si in Franta, iar apoi in toate celelalte tari occidentale, urmand ca la noi in tara sa intre pe piata, stiti bine, dupa revolutie, in anul 1990.

Medicii ginecologi s-au gandit si asa au considerat, ca in sfarsit s-a descoperit miraculosul medicament pentru oprirea unei sarcini. Apoi foarte rapid, medicii si-au dat seama ca au gresit. Nu este un medicament contraceptiv. Si de curand s-a dovedit ca acesti hormoni de fapt nu fac altceva decat sa produca unele, si chiar mari, dereglari in organism.

Ce fac acesti hormoni? Cei doi hormoni, progesteron si estrogen, sunt hormoni feminini care sunt secretati in mod normal, natural, de ovarul femeii. Cand o femeie ramane insarcinata, are loc o modificare a secretiei lor, ovarul este pus in repaus. Femeia nu mai are ciclu menstrual si se dezvolta acel asa-zis corp galben sau placenta.

in momentul in care noi luam pilula, noi introducem in organism, de fapt, un surplus de hormoni, nu naturali, ci sintetici(hormoni modificati in laborator)- structura lor chimica este in asa fel modificata ca sa aiba un efect maxim contraceptiv si abortiv. si in primul rand abortiv.

Pilula nu este doar contraceptiva, este si abortiva. Pilula duce la avorturi.

in momentul in care ingeram acesti hormoni, nu se intampla ca in cazul celor naturali care dimineata, dupa un timp de injumatatire, se elimina din organism orice surplus de hormoni naturali. Acestia sunt hormoni sintetici, chimici, care se depoziteaza in timp in organism. Oricine care ia pilula timp de ani de zile, si mai ales cinci ani si peste cinci ani, va avea un stoc de hormoni in ficat. Acest stoc de hormoni din ficat va produce in lant niste reactii ireversibile, cronice, care duc la boli cronice, pe care noi, medicii de familie ne straduim sa le vindecam. si nu reusim. Este deja tarziu!

in momentul in care acesti hormoni intra in organism, ei au trei actiuni. in primul rand v-am spus ca pun ovarul in repaus, in al doilea rand actioneaza pe mucoasa uterina. Ce fac aici? in momentul in care are loc fecundarea - pentru ca trebuie sa stiti ca pilula are o mare rata de esec, nu este contraceptiva doar, v-am spus, esecul este intre 3 si 8 %, chiar mai mult - in momentul in care aceasta pilula duce totusi la fecundare, in acel moment copilul ajunge in mucoasa uterina. Mucoasa uterina este modificata de aceasta pilula, este chiar distrusa, ca acest copil sa nu se poata nida si atunci el este avortat. si iata ca se ajunge la un avort. Statistic, o femeie care ia o pilula timp de 2-3 ani de zile are cel putin doua avorturi hormonale.

Avort hormonal

Ce inseamna avort hormonal? Tu iei o pilula, are loc fecundarea, care duce, desigur, la acea sarcina nedorita, copilul ajunge la nivelul uterului unde este avortat dupa aproximativ 7-14 zile. Copilul care este avortat este atat de mic incat nu se vede, nimeni nu-si da seama ca are un avort, doar atata isi poate da seama o femeie, ca are un ciclu menstrual mai abundent, dar este de fapt un copil avortat.

Luand pilula 5 ani, o femeie are deja multe avorturi hormonale. Ea nu le stie, nu le constientizeaza, dar ne trezim cu sindrom post-avort hormonal.

Am studiat cazuri de sindrom post-avort hormonal. Ce inseamna asta? Avem tot mai multe cazuri de femei care intra in depresii nervoase cronice, care intra exact in acelasi sindrom post-avort, au tot aceleasi simptome dupa ce iau ani si ani de zile pilula.(desi nu au facut avorturi chirurgicale)

De ce pilula este mult mai periculoasa, dupa parerea mea, decat avortul chirurgical pe care il vezi si il stii! Este mai periculoasa pentru ca nu este cunoscut, nu este stiut. Iata, din punct de vedere religios si crestin, acesta este marele pericol ca nu se cunoaste ca ai avut un avort sau doua sau trei. si acestea sunt pacate care nu vor fi nici cunoscute, nici spovedite.

De aceea cred ca avortul hormonal este mult mai periculos si am cazuri chiar de schizofrenie. Am avut cazuri de femei care au luat pilula ani si ani de zile si ajung in acest sindrom post-avort fara sa aiba nici un avort chirurgical.

Sigur ca o sa spuneti ca pilula totusi este si contraceptiva. Este, e adevarat, dar micropilula, cu cat se ajunge la o scadere a cantitatii substantelor hormonale, ca sa nu dea acele reactii secundare, cu atat mai mult e abortiva.

Boli favorizate de pilula

Dupa varsta de 35 de ani pilula nu se mai administreaza. De ce dintr-o data, dupa 35 de ani, nu mai e voie sa se administreze pilula? Fiindca ea produce toate bolile cronice de care o sa va spun imediat. De ce numai dupa 35 de ani? Pilula produce aceleasi boli cronice si inainte de 35 de ani si s-a dovedit - cel putin materialele care au venit din strainatate au dovedit ca, chiar prin intreruperea pilulei dupa ani de zile, nu se poate stopa cursul acestor boli.

si care sunt aceste boli? Aceste boli sunt date de acel stoc de hormoni care raman in organism. Mai ales afectiunile cardiace.

stim bine ca pilula, dupa ani de zile de administrare, poate duce la tromboflebite. Tromboflebitele sunt cele care in 2/3 din cazuri duc la tromboflebite profunde, cronice. 2/3 din tromboflebite sunt date de pilula.

Vedeti, in momentul in care se ia pilula, organismul este de fapt pacalit. Asta ce inseamna? Fiind pus in repaus ovarul, el reactioneaza ca si cum femeia este gravida. Acesta este motivul pentru care, ani de zile luand pilula, organismul reactioneaza In acesti ani ca si cand ar avea o sarcina. si atunci cresc cheagurile, apar acele tromboflebite, creste colesterolul, creste hipercoaguabilitatea sangelui. Colesterolul duce la acele boli cardiace, apar toate celelalte reactii secundare, de obezitate sa nu mai spun, te simti ca si in sarcina.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pilulele contraceptive.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
2 599 cuvinte
Nr caractere:
11 656 caractere
Marime:
13.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Anatomie
Tag-uri:
anticonceptionale, contraceptie, pastile
Predat:
la facultate
Materie:
Anatomie
Sus!