Analizorul Olfactiv

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cele doua pleoape, terminate printr-o margine ciliara unde se insera 1-2 randuri de cili care au rol de protectie a GO Conjunctiva Conjunctiva care are doua portiuni: bulbara palpebrala de la marginea pleoapei, ea captuseste fata interna a pleoapelor, rasfrangandu-se printr-un spatiu virtual (fundul de sac conjunctival superior si inferior) cu conjunctiva care isi termina insertia la nivelul limbului sclero-cornean pe GO Patologia infectioasa inflamatorie a conjunctivei = Conjunctivita La nivelul conjunctivei se poate intalni hiperemia conjunctivala care poate avea doua localizari: In periferie, in fundurile de sac = periferica ? semn obiectiv major al unei conjunctivite In vecinatatea limbului sclero-cornean = hiperemia conjunctivala perilimbica perikeratica semnul obiectiv major al unei Iridociclite sau atac de glaucom Aparatul lacrimal, care este format din: aparatul de producere a lecrimilor = glandele lacrimale principale si 30-40 de glande lacrimale accesorii. Glandele accesorii secreta secretia continua de lacrimi, glandele principale au o secretie intermitenta. Lacrimile umecteaza corneea si se elimina prin aparatul de drenaj al lacrimilor, format din: punctele lacrimale superior si inferior canaliculele lacrimale sacul lacrimal canalul lacrimo-nazal care dreneaza lacrimile in nas Sistemul muscular extrinsec, este format din: 4 muschi drepti: superior, inferior, intern, extern 2 muschi oblici: mare (superior), mic (inferior) Orbita cavitate osoasa care adaposteste GO Globul ocular Din punct de vedere anatomic este format din trei straturi: Stratul extern de invelis anterior Corneea = membrana transparenta, avasculara, foarte bine inervata, cu rol de protectie si de mediu refringent, asigurand din refringenta totala de 60 de dioptrii, 45 de dioptrii Corneea 2/3 posterioare corneea se continua cu Sclera, strabatuta in polul posterior de filetele de iesire ale nervului optic; la acest nivel intra si iese din ochi a. centrala a retinei Trecerea intre cornee si sclera se face la nivelul unei zone de condensare conjunctivala = limb sclero-cornean, zona extrem de importanta din punct de vedere anatomic, pentru ca aici dreneaza umorul apos din ochi, in aparatul conjunctival, acesta fiind locul de abordare chirurgical in interventiile pe globul ocular deschis Procesele infectioase: Cornee ? Keratite Sclera ? Sclerite Tunica vasculara ? Uveea, este formata din trei elemente: irisul, anterior, care in partea centrala are un spatiu liber orificiul pupilar prin care camera posterioara comunica cu camera anetrioara si prin care circula umorul apos pe fata interna a limbului scelro-cornean se afla corpul cilia, format din: procesele ciliare, cu rol in secretia umorului apos m. ciliar care se leaga prin Zonula lui Zinn de cristalin si asigura acomodatia cristalina 2/3 posterioare din Uvee sunt reprezentate de Coroida, care este ...

Bibliografie:

Microsoft(R) Encarta(R) 99 Encyclopedia

Benton, William. Ed. Encyclopedia Britannica. Vol. 6. Chicago. 1961. 54"Choosing Color: Guidelines to Give You Bright Ideas." Yahoo. 20 November 1998.

Morton, J.L. "Color and Appetite Matters." Yahoo. 6 November 1998. Morton, J.L. "Color and Culture Matters." Yahoo. 6 November 1998.

Nassau, Kurt. Experimenting with Color. New York. 1997.

The Science of Light and Color. Yahoo. 20 November 1998.

Van De Water, Ana. "Moody Blues: Room Colors Affect Emotions."

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analizorul Olfactiv
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 931 cuvinte
Nr caractere:
17 304 caractere
Marime:
19.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Anatomie
Tag-uri:
nas, simt olfactiv
Predat:
la liceu
Sus!