Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. 1. 1 Submarinele electrice sunt submarine actionate cu ajutorul motoarelor electrice, care pot propulsa vasul atat la suprafata, cat si sub apa. Submarinele electrice folosesc si generatoare electrice actionate de motoare Diesel, pentru reincarcarea bateriilor motoarelor electrice.

1. 1. 2 Submarinele nucleare sunt submarine care folosesc energia nucleara pentru propulsare. Acestea sunt si ele de doua feluri: - submarine nucleare vanatoare-distrugatoare - folosite pentru urmarirea si distrugerea navelor si a submarinelor inamice; - submarine nucleare balistice - concepute pentru aruncarea proiectilelor balistice cu raza mare de actiune, purtand focoase nucleare.

1. 2 Submarine civile sunt de doua feluri: - minisubmarine de agrement - folosite in special in zona recifelor si barierelor de corali (Australia); - minisubmarine de mare adancime - folosite in scopuri stiintice (se mai numesc batiscarfuri sau submersibili si pot atinge adancimi de 10000 m). 1. 2. 1 Submersibilii sunt utilizati in scopuri stiintifice sau industriale. Acestia pot fi teleghidati sau dirijati de oameni. Un vehicul cu telecomanda poate fi operat din interiorul submersibilului, pentru a explora locutile prea periculoase pentru submersibil.

2. Istoria submarinului 2. 1 Inceputurile submarinului - primele submarine erau barci subacvatice, de cele mai multe ori, in forma de butoaie, facute din lemn si piele. Ele erau dirijate de elice actionate manual sau de vasle. Primul submarin de acest fel a fost construit in anul 1776 si se numea Turtle (Broasca testoasa). Acesta era propulsat de o elice pedalata de un om si avea viteza de 1 nod. Turtle a incercat sa ataseze o mina la fregata britanica Eagle (Vulstrul) in New York, dar planul a esuat. Cu toate acestea, el a reusit sa ajunga la vasul inamic fara sa fie detectat, demonstrand astfel ca submarinele puteau fi folosite in razboi. 2. 2 Gasirea unui mijloc potrivit de actionare - acest lucru nu a fost deloc usor in trecut. Motoarele electrice pentru barci fusesera concepute pana in anii 1830 si erau potrivite pentru actionarea unui vas submersibil pentru ca nu eliminau gaze si nu consumau oxigen. Totusi, motoarele electrice nu au adus raspunsul complet, pentru ca bateriile necesare se descarcau repede.

In anii 1860 s-au conceput bateriile electrice reincarcabile numite acumulatoare si dinamuri capabile sa le reincarce. Totusi, in ciuda faptului ca un submarin propulsat de un motor electric putea folosi un dinam pentru a-si reincarca bateriile electrice, trebuia sa se adauge un fel de motor pentru actionarea dinamului.

2. 3. Progrese - un motor cu aburi obisnuit necesita o alimentare abundenta cu aer pentru a-si arde combustibilul si un cos pentru eliminarea fumului si a gazelor. Motorul putea fi actionat in timp ce vasul se afla la suprafata, dar, inainte de scufundare, echipajul trebuia sa etanseze cosul si sa inchida boilerele. Aceasta provoca o intarziere inacceptabila pentru un vas militar ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Submarinul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 277 cuvinte
Nr caractere:
6 845 caractere
Marime:
10.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
submarin, utilizare
Predat:
la liceu
Sus!