Patriotism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Patriotism inseamna sa ai mila de-aproapele tau geaman cu care urci fagaduitul munte, incovoiat sub negrele nevoi; nu sa pindesti alaturi cum sa-i retezi elanul, ci sa visezi cum sa-i intinzi o punte. Patriotism inseamna sa iti pese ce fel de prunci mai naste-aici femeia si sa te doara sanatatea talpii mai mult decit te-ncinta schelaria. Caldura mare ca in Caragiale. Din intamplare, si RM a intrat sub semnul Ochiul Dulaului. Canicula, ziua in amiaza mare, ataca pe strazi. Politia inca nu are ordin sa intervina in forta. Prostia. pardon, soarele s-a topit si a curs pe pamant, se mai poate citi in jurnalul poetului. Dar cine sa citeasca? De la o vreme tot ce misca in jurul guvernului zumzaie patriotism.

RM si cetatenii ei pot supravietui numai prin patriotism -astfel suna noul program - minim si maxim - intorlocat - cum ar recomanda V. Stati - al actualei guvernari. In acest sens se vor organiza institutii de stat speciale, departamente, scoli, universitati si academii. Vor fi invitati profesori cu o experienta bogata in domeniu din RP Chineza, Coreea de Nord si Cuba. Transnistria-sora (sau poate frate?) a si trimis primele comandouri de voluntari. Operatiunea, fara indoiala, se va incununa cu succes. S-au comandat deja diplome, insigne si medalii: patriot, gradul I; patriot, gr. II si tot asa mai departe. pana la separatist, gr. I. In scoli si gradinite, elevii si prescolarii vor servi ora de patriotism pe nemancate. Ca pe o anafura. Iar pentru cei care au absolvit deja scoala, se vor organiza cursuri serale. Patriotismul nu va putea fi studiat la fara frecventa sau prin corespondenta. Pensionarii si invalizii de toate grupele vor putea beneficia de aceste servicii la domiciliu. Cei plecati in tarile UE (in putrefactie candva!) sa-si caute un rost, vor fi adusi cu ajutorul interpolului acasa. Abia dupa ce vor termina cu succes cursurile de patriotism, vor avea dreptul constitutional de a se intoarce la locurile vechi de munca. Daca vor mai dori acest lucru. Se stie doar: fie painea cat de rea, tot mai buna-i in tara mea. Doar moldovenii plecati la munci in Rusia vor putea obtine calificarea de patriot in institutiile de patriotism rusesc. Diplomele lor vor fi recunoscute pe intreg teritoriul RM.

Peste tot: in piete, pe strazi, in fabrici si uzine, pe lanuri si campii lumea este agitata, entuziasmata, emotionata pana la lacrimi. Doar despre noul fenomen al patriotismului se vorbeste. Toti asteapta cu nerabdare ziua in care se va servi prima portie de patriotism.

Nici Rusia nu sta cu mainile in san. Ca istorica (asa va fi!) campanie de patriotism sa-si atinga scopul scontat si in numele prieteniei noastre de zeci si zeci de veacuri, ne-a trimis pe calea aerului primele loturi cu ajutoare: multvisatul vaccin antiunionist.

Doar cetatenii RM si toti cei care se gandesc si sufera pentru suveranitatea, integritatea si independenta ei, vor beneficia de patriotism gratuit. Pentru ceilalti, patriotismul va fi vandut la pretul de ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
665 cuvinte
Nr caractere:
3 467 caractere
Marime:
2.21 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Patriotism
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Din punct de vedere religios fiecare cuvant (termen) defineste obiectul, fiinta, persoana, ideea,...
Primul factor care a declansat dorinta de construire a unui discurs privind brandul de natiune a...
Patriotismul este convingerea ca tara ta este superioara celorlalte din cauza ca tu te-ai nascut...
Motto: ,,Romanii au trebuinta astazi sa se intemeieze in patriotism si in curaj si sa castige...
Nationalismul este o ideologie care creeaza si sustine o natiune ca un concept de identificare...
Sus!