Organizarea activității într-o unitate de servire

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- Masuri individuale de reducere a efortului neuropsihic - Salonul de servire Echipamentul reprezinta ansamblul pieselor de imbracaminte si incaltaminte folosite de lucratori in timpul activitatii desfasurate.

Echipamentul personalului de servire din unitatile de alimentatie poate fi grupat pe doua categorii: -echipament folosit pentru servirea clientilor, care este reprezentat de uniforma -echipament folosit la efectuarea lucrarilor auxiliare: curatenie, aprovizionare, manipularea ambalajelor In ceea ce priveste echipamentul folosit la servirea clientilor, acesta este reprezentat de uniforma si reprezinta un element important care contribuie la crearea ambiantei unitatii.

Uniforma (tinuta vestimentara) include: Tinuta de serviciu clasica de zi: Chelner Chelnerita Camasa alba bluzita alba Cravata (papion) neagra fundita neagra Pantalon negru fusta neagra Ciorapi negri ciorapi culoarea pielii Ecuson bentita alba Incaltaminte neagra ecuson Incaltaminte neagra Tinuta de serviciu clasica de seara: Chelner Chelnerita Sacou, smoking, frac cu vesta fusta neagra Pantalon negru bluza alba Camasa alba fundita Cravata, papion Celelalte piese sunt identice ca la tinuta de zi. Tinuta pentru unitatile cu specific este determinate de profilul unitatii (specific national, pescarec etc.) si este compusa din: Chelner Chelnerita Camasa ie (specifica zonei) Ilic brau Brau fota Pantalon negru clasi incaltaminte clasica sau specifica Incaltaminte clasica sau specifica zonei zonei In unitatile cu specific pescarec, bluza se inlocuieste cu veston specific marinaresc. Lucratorii au obligatia sa intretina cu grija echipamentul.

In vederea protejarii uniformei si respectarii normelor igienico-sanitare si de protectia muncii in unitatile de alimentatie publica, personalul de servire foloseste pe perioada efectuarii activitatii de curatenie halate si manusi.

Activitatea desfasurata intr-o structura de primire este foarte complexa.

Sosirea clientilor presupune contactul direct cu acestia, fiecare client este unic, are prorpiile nevoi si motivatii.

De aceea, pentru a oferi servicii de calitate personalul trebuie sa tina cont de urmatoarele reguli: fiecare client trebuie tratat cu maxima atentie totodata, este necesara particularizarea servirii in functie de tipul clientelei clientul nu trebuie lasat sa astepte in cazul in care, din motive obiective, clientul nu poate fi servit pe loc se cer scuze si se ofera explicatii discretia este principiul care trebuie sa guverneze intreaga activitate reclamatiile trebuie solutionate favorabil pentru client si restaurant inaintea plecarii clientului nu se discuta niciodata in contradictoriu cu clientii orice serviciu trebuie livrat corect si de calitate personalul trebuie sa recunoasca clientul sis a i se adreseze pe nume satisfactia clientului reprezinta obiectivul cel mai important SE INTERZICE!!! se se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Atestat Organizarea Activitatii Intr-o Unitate De Servire
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
6 387 cuvinte
Nr caractere:
38 887 caractere
Marime:
150.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!