Politica deseuri Sector 4 Bucuresti

Extras din referat:

Contextul European

Programele multianuale de actiune pentru mediu stabilesc cadrul pentru viitoarele actiuni in toate domeniile politicii de mediu. Articolul 11 si articolele 191-193 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE). UE are competenta de a actiona in toate domeniile politicii de mediu, precum poluarea aerului si a apei, gestionarea deseurilor si schimbarile climatice.

Politica de mediu europeana se bazeaza pe principiile precautiei, prevenirii, corectarii poluarii la sursa si ,,poluatorul plateste".

Principiul ,,poluatorul plateste" este pus in aplicare prin intermediul Directivei privind raspunderea pentru mediul inconjurator, care vizeaza prevenirea sau remedierea daunelor aduse mediului (si anume, speciilor sau habitatelor naturale protejate, apei si solului).

Din 1973, Comisia a initiat programe de actiune pentru mediu (PAM) multianuale, care stabilesc viitoarele propuneri legislative si viitoarele obiective pentru politica de mediu a UE. In 2013, Consiliul si Parlamentul au adoptat cel de-al saptelea PAM pentru perioada pana in 2020, cu titlul ,,O viata buna, in limitele planetei noastre.

In 2001, UE a introdus Strategia sa de dezvoltare durabila (SDD) pe carea revizuit-o ulterior coroborand-o cu celealte strategii europene

Strategia utilizarii resurselor (COM(2011)0571) si Strategia tematica privind utilizarea sustenabila a resurselor naturale din 2005 (COM(2005)0670)

Directiva-cadru privind deseurile (2008/98/CE) urmarea sa reformeze si sa simplifice politica UE prin introducerea unui nou cadru si prin stabilirea unor noi obiective, axate pe prevenire. De asemenea, stabilea concepte de baza si definitii in domeniul gestionarii deseurilor, inclusiv definitia deseurilor, a reciclarii si a valorificarii.

Scopul Directivei 2000/53/CE era de a reduce deseurile cauzate de vehiculele scoase din uz si de componentele acestora, de exemplu prin cresterea ratei de reutilizare si valorificare la 95 % pana in 2015 si a ratei de reutilizare si reciclare la cel putin 85 %.

Directiva 2002/96/CE, astfel cum a fost modificata prin Directiva 2008/34/CE, viza protejarea solului, a apei si a aerului, prin imbunatatirea si reducerea eliminarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Directiva 2002/95/CE privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice,

Directivele reformate DEEE (2012/19/UE) si privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice (2012/18/UE). Noile directive impuneau statelor membre sa creasca cantitatea de deseuri electronice colectate si sa le permita consumatorilor sa returneze echipamentele la orice magazin care vinde produse electronice, fara a fi obligati sa cumpere produse noi.

irectiva 2006/66/CE privind bateriile si acumulatorii si deseurile de baterii si acumulatori

Situatia Actuala

Asezarea geografica a Sectorului 4:

Situat in partea de sud-est a Bucurestiului, cu prelungiri in zona judetului Ilfov ce conduc spre orasele Oltenita si Giurgiu, Sectorul 4 se invecineaza in vest cu Sectorul 5 si in nord-est cu Sectorul 3. Porneste ca si celelalte Sectoare din centrulCapitalei,

Este strabatut de raul Dambovita

Parcul natural Vacaresti , Parcul Tineretului

Pozitionare geografica

Deseuri colectare si taxe

Deseurile sectorului 4 sunt preponderant deseuri rezultate in urma activitatii umane menajere

colectarea a fost facuta initial de catre o firma particulara iar incepand cu 2018 de catre Primaria de sector

Primaria de sector a impus in 2018 o taxa mai mare pentru salubritate si a transformat aceasta taxa intr-o taxa locala pentru fiecare persoana(inclusiv copii) pentru a se asigura de colectarea acesteia.Solutia nu a fost una populara ea fiind contestata si redusa.

Primaria nu s-a asigurat de metodele de implementare a taxei transformand DGITL Sector 4 intr-o coada nesfarsita pentru depunerea declaratiilor.Ulterior au implementat varianta depunerii on-line cand situatia se calmase

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
205.35 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Data publicare:
09.06.2019
Structură de fișiere:
  • Politica deseuri Sector 4 Bucuresti.pptx
Predat:
la master

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Municipiul Bucuresti este amplasat in sudul Romaniei la 44? 24' 49" latitudine nordicasi la...
,, Unul dintre marile mele ganduri a fost concentrarea popoarelor, aceleasi din punct de vedere...
Sectorul energetic influenteaza fundamental evolutia intregii societati. In prezent nu poate fi...
Uniunea Europeana este o entitate politica, sociala si economica, dezvoltata in Europa,ce este...
Uniunea Europeana este o entitate politica, sociala si economica, dezvoltata in Europa,ce este...
Sus!