Referat la disciplina agroturism - Pensiunea Casa Sinaia

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

CUPRINS
Capitolul 1
Introducere: Statiunea Sinaia
Obiective turistice
Capitolul 2
Pensiunea Casa Sinaia
Documentele necesare pensiunii
Capitolul 3
Meniul pensiunii Casa Sinaia
Analiza comparativa a doua produse din meniu
Program turistic
Bibliografie

Extras din referat:

Capitolul 1

Introducere: Statiunea Sinaia

Aşezare

Statiunea Sinaia este asezata pe valea superioara a Prahovei, in plina zona carpatica, la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa.

Ea se afla la o distanta de 122 km de capitala tarii, si la 49 km de Brasov. Orasul, dispus sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor, se intinde in partea de nord la locul numit Gura Padurii, unde este plasat hanul “Vadul Cerbului”, iar spre sus, pana dincolo de valea Izvorul Dorului, unde s-a ridicat, in ultimii ani, noul cartier “Platoul Izvor

Oraşe vecine.

Busteni, Azuga, Predeal, Brasov

Relieful

Vatra statiunii este dominata de doua masive muntoase inconjuratoare.

In vest, stajuind ca o cetate, Bucegii, atingand inaltimi de 2000-25000 m, cu abrupturi impresionante pe margini si cu un plator de altitudine, cunoscut sub denumirea “Podul Bucegilor”.

Clima

Clima este influentata de pozitia pe care o are statiunea in cadrul culoarului prahovean, ceea ce face ca aici sa se inregistreze cea mai slaba intensitate a curentilor de aer, o presiune atmosferica mai scazuta, iar iernile sa fie lipsite de geruri prea aspre. Racoarea lunilor de vara, toamnele lungi si inseninate, primaverile relativ blande sunt elemente ce constituie ca Sinaia sa fie preferata de numerosi turisti din tara si de peste hotare. In Muntii Bucegi clima si-a pus amprenta asupra reliefului, contribuind din plin la “construirea” unor forme tipice, mai putin intalnite in alte masive.

Vantul, asociat cu apa precipitatilor, a actionat necontenit asupra rocilor, modelandu-le, transformandu-le mai repede sau mai incet, prin procesele de defilatie si coroziune. Efectele acestor procese se vad peste tot in Bucegi, stancile culmilor Gutan, Tiganesti, Bucsoiu, Caraiman, Costila, Furnica avand numeroase “fete” slefuite de vant. Temperatura medie anuala, inregistrata la statia meteorologica ce functioneaza la Sinaia din anul 1888, este de 6,10C, cu medii lunare cuprinse intre 3,90C in ianuarie, 3,10C in februarie si 15,70C in iulie. Precipitatile medii anuale insumeaza peste 800 mm, cu medii lunare cele mai mari in iunie (126 mm), in iulie (106 mm) si cu cele mai mici in februarie (37 mm) si ianuarie (38 mm) – cand, de fapt, cad sub forma de zapada. De asemenea si zapezileprezinta o importanta mare pentru statiunile montane, facilitand practicarea sporturilor de iarna.

In acest sens, la Sinaia se inregistreza in medie 27 zile cu ninsoare pe an , durata medie a intervalului in care ninge fiind de 158 de zile (prima ninsoare in jur de 11 noiembrie si ultima ninsoare in jurul datei de 18 aprilie), iar cea a intervalului in care exista strat de zapada insumeaza 124 zile (primul strat de zapada in jurul de 26 noiembrie, iar ultimul in jurul datei de 30 martie).

Vegetatie

In statiunea Sinaia si in imprejurimile sale, covorul vegetal este deosebit de variat, aflandu-se in concordanta cu conditiile fizico-geografice specifice acestei extremitati a Carpatilor Meridionali.

In etajele montan inferior si montan mijlociu, se intalnesc mai frecvent fagul, bradul si molidul, la care se mai adauga laricea, paltinul, ulmul de munte, frasinul, plopul tremurator, mesteacanul.

Etajului montan superior ii sunt caracteristice numai molidisurile pure prezente la peste 1500 m altitudine, in Valea lui Carp, Valea Pelesului, Valea Izvorului, etc. Etajul subalpin cuprinde laricea si molidul, sub forma de palcuri. Tot aici mai apar jneapanul si arinul de munte.

Fauna

Dintre animalele salbatice refugiate in locuri ferite din imprejurimile Sinaiei, amintim cateva de interes cinegetic: cerbul, ursul, caprioara, capra neagra, mistretul, lupul, vulpea, rasul.

Acestora li se adauga veverita, iepurele si diferiti soareci de padure.

In apele cristaline din zona, pastravul isi are un mediu prielnic de viata.

Dintre pasari pot fi mentionate: mierla, gaita, pupaza, cotofana, ciuful de padure, vulturul plesuv, cocosul de munte, gaina salbatica sau gainusa, privighetoarea, ciocanitoarea, codobatura, cucul, cinteza.

Hidrografie

Principalul curs de apa care strabate Sinaia, este raul Prahova, ale carui izvoare se gasesc la Predeal.

Intre localitatile Busteni si Sinaia, in albia raului Prahova curg mai multe paraie, unele venind dinspre Bucegi: Valea Cerbului, Valea Alba, Valea Jepilor, Valea Urlatoarea, Valea Babei, Valea Pelesului, Valea Casariei, Valea Iancului, Valea Zgarbura, Valea Izvorul Dorului, Valea Larga.

Observații:

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI TIMISOARA

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Referat la Disciplina Agroturism - Pensiunea Casa Sinaia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
3 085 cuvinte
Nr caractere:
17 967 caractere
Marime:
1.82MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!