Analiza de Marketing a Vinului

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I.Caractere generale ale pieţei.
1.1.Scurt istoric;
1.2.Prezentare generală a produsului;
1.3.Destinaţii sau utilizări ale produsului;
II.Analiza ofertei
2.1.Prezentarea principalilor jucatori de pe piata:aria teritoriala in interiorul careia isi desfasoara actiunea,principalele produse oferite,marcile si avantajele oferite de acestea consumatorilor;
2.2.Clasificarea concurentilor in functie de pozitia detinuta pe piata avand in vedere indicii precum:cotele de piata si volumul vanzarilor;
III.Analiza cererii
3.1.Identificarea unitatilor de consum;
3.2.Identificarea variabilelor;
IV.Analiza preturilor;
V.Analiza promovarii;
VI.Concluzii;
VII.Bibliografie;

Extras din referat:

CAPITOLUL I: Caractere generale ale pietei.

1.1.Scurt istoric

Originile cultivarii vitei de vie si a productiei de vin dateaza din timpuri stravechi. Se presupune ca primul vin, avand caracteristici foarte diferite in raport cu vinurile actuale, a fost produs in Mesopotamia, acum aproape 5.000 de ani. Numeroasele fresce regasite in mormintele din vechiul Egipt confirma ca egiptenii s-au ocupat de cultura vitei de vie. Grecii si fenicienii au fost promotorii viticulturii si ai consumului de vin in toata regiunea mediteraneana.

Opera lor de raspandire a fost continuata de Romani pana in Burgonia si de-a lungul raului Moselle in Germania.

In Evul mediu, dupa caderea Imperiului Roman, cultura vitei de vie a fost preluata de biserica, care a raspindit-o in toata Europa pana in Anglia.

Secole au trecut, aristocratia europeana s-a unit cu biserica si aceste doua clase sociale si-au insusit toate teritoriile consacrate vitei de vie. anumite regiuni au devenit renumite pentru caliatea ridicata a vinurilor produse.

1.2.Prezentare generala a produsului

Vinul (din latina:vinum „vita”) este o bautura obtinuta exclusiv prin fermentatia alcoolică totala sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisa. Singura aromatizare acceptata este cea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se pastreaza.

Nu se pot numi „vinuri” bauturile obţinute prin fermentatia unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc, prin cuvantul vin intelegandu-se intotdeauna vin de struguri.

Productia vinului a inceput in Egiptul Antic, cand egiptenii si-au dat seama ca sucul de struguri se strica repede, dar ca sucul fermentat sau vinul se pastreaza bine. Ei aveau probleme, de asemenea, cu apa de baut, care era impura, si au observat ca daca beau vin nu se imbolnaveau. Mai tarziu, vinul a devenit important pentru biserica Romano-Catolica, intrucat era folosit la oficierea sfintei liturghii.

Dupa modelul clasificarii stiintifice merceologice, acceptat in mare masura pe plan international, vinul se incadreaza in grupa a-4-a si anume: “Produse gustative: condimente, stimulente, bauturi nealcoolice si alcoolice”. Consum de vin este unul moderat, in mod normal in timpul meselor – nu mai mult de 1 -2 pahare pe zi pentru barbati si 1 pahar pe zi pentru femei. In recomandarile recente pentru sanatatea publica, vinul este considerat optional si ar trebui evitat in timpul sarcinii sau atunci cand pune sanatatea individului in pericol.

Observații:

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ “ION IONESCU DE LA BRAD IAŞI”

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza de Marketing a Vinului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 300 cuvinte
Nr caractere:
18 371 caractere
Marime:
117.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!