Managementul calității în serviciul de ambulanță județean

Cuprins referat:

Descrierea și analiza situației actuale a serviciului de ambulanță
1. Structura serviciului de ambulanță
2. Activitatea serviciului de ambulanță
3. Situația dotării
4. Situația financiară
5. Relaționarea cu alte structuri ale sistemului de urgență, unități sanitare
6. Analiza SWOT
7. Probleme actuale ale SAJ
8. Obiective
9. Rezultate asteptate
Bibliografie

Extras din referat:

A1. Structura serviciului de ambulanță

Structura serviciului de ambulanță Serviciul de Ambulanță Județean Brăila este organizat și funcționează în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și a Ordinului M.S.P. nr.2021/2008 pentru aplicarea titlului IV „Sistemul național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat” din Legea nr.95/2006. S.A.J. Brăila este o instituție publică de interes județean, cu personalitate juridică, în subordinea Directiei de Sănătate Publică Brăila denumită în continuare prescurtat D.S.P. Brăila, își asigură finanțarea din veniturile proprii, de la bugetul de stat și de la bugetele locale și aplică politica și strategia Ministerului Sănătății în cadrul sistemului de sănătate în raza sa de competență.

Serviciul de Ambulanță Brăila are sediul în municipiul Braila, strada Pietății nr. 1-3, telefon 0239/611000, tel. secretariat 0239/694400, fax 0239/694400, adresa e-mail: salvarea_braila@yahoo.com, unde funcționează Stația Centrală de Ambulanță în teritoriul județului și opt substații după cum urmează: - Substația de Ambulanță Dudești, - Substația de Ambulanță Gradiștea, - Substația de Ambulanță Ianca, - Substația de Ambulanță Însurăței, - Substația de Ambulanță Făurei, - Substația de Ambulanță Viziru, - Substația de Ambulanță Mărașu

Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean Brăila este formată din: - Manager General, care asigură conducerea curentă a unității; - Comitet Director, format din Manager General, Director Medical, Director Economic, Director Tehnic și Asistent Șef. În subordinea Managerului General se afla Directorul Medical, Directorul Economic, Directorul Tehnic și Asistentul Șef, precum și următoarele compartimente: - Compartimentul RUNOS, Secretariat, - Compartimentul securitate în muncă, - PSI, - Compartimentul audit intern, - Compartimentul statistică și informatică, - Compartimentul juridic.

A2. Activitatea serviciului de ambulanță

Serviciul de Ambulanță Județean Brăila este o unitate sanitară cu un caracter de unicitate nu numai la nivelul municipiului Brăila dar chiar și la nivelul întregii țări. Este o unitate medicală strategică cu personalitate juridică, având ca specific lucrul în regim de așteptare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. S.A.J Brăila are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de urgență prespitalicească și transport sanitar utilizând în acest sens personal medical superior și / sau mediu calificat la diferite niveluri, după caz, precum și conducători auto formați ca ambulanțieri.

Îmbunătațirea structurii și organizării Serviciul de Ambulanță Județean Brăila are ca scop asigurarea unei combinări cât mai raționale a resurselor deja existente (materiale, umane, financiare), stabilirea cu precizie a atribuțiilor și sarcinilor ce revin fiecăruia și constituirea cadrului structural care să permită manifestarea acelei ordini necesare desfășurării unor activități eficiente. - Asistență medicală de urgență în prespital. - Servicii de transport sanitar asistat și neasistat.

Funcțiile principale ale Sistemului Informatic sunt: - stabilirea diagnosticului prezumtiv, furnizare de sfaturi de prim ajutor, preluare date de identificare pacient, semnalare solicitări duble sau triple; - dispecerizarea solicitărilor în funcție de : - momentul înregistrării; - tipul ambulanței și distanța de parcurs; - grad de urgență, cu menținerea unui echilibru optim între competență și distanță; - stabilirea necesarului și structurii resurselor pe baza statisticilor medicale și de activitate (pe tură, zilnice, săptămânale, lunare, anuale).

Aproximativ 40 de ambulanțe (parc auto activ) din care 2 sunt Ambulanțe de Resuscitare și Terapie Intensivă (ARTI) și 38 sunt Ambulanțe Urgență și Resuscitare (AUR), având echipajul format în funcție de specificul activității de asistență medicală, din 1, 2 sau 3 persoane cuprinzând: doctori, asistenți medicali și ambulanțieri, sunt trimise în teritoriu pentru a rezolva solicitările.

RESURSE UMANE

În domeniul resurselor umane se vor urmări următoarele obiective: - Creșterea gradului de ocupare a posturilor cu personal de specialitate, prin crearea condițiilor de viață și salariale pentru atragerea acestora; - Stabilirea unor politici stimulative pentru formarea și perfecționarea pregătirii profesionale a personalului; - Scoaterea la concurs și intensificarea acțiunilor de recrutare a specialiștilor pentru acoperirea posturilor vacante din cadrul SAJ Brăila. La unele categorii de personal există un deficit de cadre, cel mai mare înregistrându-se la medici.

Dinamica de personal ianuarie 2017

Bibliografie:

http://ambulantabraila.ro/

http://www.lexmed.ro/

http://www.cred.ro/

http://www.hosptm.ro/

http://discutii.mfinante.ro/

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul calitatii in serviciul de ambulanta judetean.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
62.23KB (arhivat)
Publicat de:
Andreea S.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Administrație Publică
Predat:
Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice din Braila , Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti
Materie:
Administrație Publică
Nota primită:
Nota 10
Sus!