Vatra Dornei

Extras din proiect:

Vatra Dornei este un municipiu in judetul Suceava, Bucovina, format din localitatile componente Argestru, Rosu, Todireni si Vatra Dornei (resedinta). Localitatea este al cincilea centru urban ca marime al judetului. A fost declarata municipiu in anul 2000, fiind cel mai recent si cel mai mic municipiu din judetul Suceava.

Vatra Dornei, supranumita si "Perla Bucovinei " este una dintre cele mai mari localitati cu caracter turistic din Nordul Moldovei atat prin faptul ca este o statiune balneoclimaterica cat si a potentialului sportiv si de agrement. In martie 1999, localitatea a devenit oras - statiune turistica de interes national.

De-asemenea este renumita si in Europa inca de la inceputul secolului 19, pentru frumusetea peisajului, aerul ozonat, climatul submontan, ospitalitatea dornenilor, dar si pentru tratamentul diferitelor boli prin intermediul factorilor naturali de cura.

Municipiul Vatra Dornei este situat in partea sud-vestica a judetului Suceava, in Depresiunea Dornelor, avand urmatoarele coordonate geografice: 47? 21' latitudine nordica si 25? 22' longitudine estica. Vecinii orasului sunt urmatoarele comune: Pojorata(la nord), Iacobeni (la nord-vest), Dorna Candrenilor (la vest), Saru Dornei (la sud) si Dorna-Arini (la est).

Localitatea Vatra Dornei este traversata de soseaua europeana E58 (DN 17), importanta cale rutiera care leaga Bucovina de Transilvania.

Alta cale rutiera importanta care strabate Vatra Dornei este soseaua nationala DN 17B, care asigura legatura cu judetul Neamt.

Vatra Dornei reprezinta o asezare depresionara tipic montana, fiind situata in partea de nord a Carpatilor Orientali, la o altitudine medie de aproximativ 800 de metri. Orasul este dispus in Depresiunea Dornelor care are urmatoarele limite: Muntii Rarau si Giumalau la nord-est; Muntii Calimani la sud si Muntii Suhard la nord.Geologia teritoriului este formata din sisturi cristaline (Muntii Suhard, in partea de nord) si din roci de natura vulcanica (Muntii Calimani, in partea de sud).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vatra Dornei.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
58 pagini
Marime:
12.41MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!