Valorificarea turismului în Sibiu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Judetul Sibiu este situat in partea centrala a Romaniei , in sud-vestul Transilvaniei si ocupa o suprafata de 5432km2 , reprezentand 2,3% din suprafata totala a tarii. Este limitat la nord-est de judetul Mures, la est de judetul Brasov, la sud de judetele Arges si Valcea, iar la vest de Hunedoara si Alba. Organizarea administrativa a judetului cuprinde 2 municipii, 7 orase, 53 de comune si 126 sate. Limitele sale urmaresc crestele semete ale Muntilor Fagaras sau culmile domoale ale Muntilor Cindrel, care-l separa de judetele Arges si respectiv, Vilcea; trec apoi prin Depresiunea Fagaras, prin vaile sau peste dealurile din podisul Tirnavelor.

Ca si informatii turistice, muntii acoperiti de paduri de foioase si conifere si dealuriacoperite de hanete si livezi, campii, rauri, lacuri cu ape proaspete si lacuri sarate - toate aceste daruri date de natura acestui judet situat in partea sudica a Transilvaniei. Relieful variat si clima temperata fac posibil ca in localitatile montane sa existe zapada 5-6 luni pe an si transforma acest judet intr-un loc special de atractie pentru turistii romani si straini. de un interes aparte este zona Fagaras, pe de-o parte masivul Fagaras, lacurile glaciare si relieful de stepa cu peisaje pitoresti al Tarii Lovistei. In lunca Oltului se gasesc ruinele Turnului Rosu care delimita granita dintre Tara Romaneasca si Transilvania. La aproximativ 30 km departare de Sibiu, la 1450 m deasupra nivelului marii, se gaseste statiunea Paltinis.

Padurile de conifere, aerul ozonat sunt bune remedii pentru bol nervoase si ale sistemului respirator. Iarna, aici este un loc ideal pentru sporturile de iarna, avand partii de schi dotate cu telecabine si teleschiuri. In judetul Sibiu se gasesc de asemenea si alte statiuni cum ar fi Ocna Sibiului, Bazna si Miercurea Sibiului. O zona speciala este Marginimea Sibiului cu cele 18 localitati de la poalele Muntelui Cibin, acoperind o suprafata de 200 km patrati. Locuitorii sunt cunoscuti ca pastori care pastraza obiceiurile traditionale, costumele populare si arhitectura specific romaneasca. In Sibiu, resedinta administrativa a judetului, se gasesc multe puncte turistice interesante si muzee. Acest oras este mentionat documentar din perioada 1192-1196, sub numele de Cibinium, Villa Hermani, in secolele XII-XIII si Hermanstadt in 1366.

Sibiu a fost unul din orasele reformei luterane. Aici a trait marele umanist Nicolae Olahus pentru o perioada lunga de timp. Printre monumentele acestui oras se numara: Turnul Scarilor, construit in secolul al XIII-lea, Piata Macelarilor, Turnul Vechii Primarii, Universitatea saxonilor transilvaneni, Biserica Franciscana, Turnul Tamplarilor, Turnul Blanarilor, Muzeul Bruckenthal cu colectia de arta a baronului Samuel Brukenthal, consilierul reginei Maria Teresa si guvernatorul Transilvaniei (1777-1787). Langa Sibiu, in satul Biertan se gaseste inscriptia "Ego Zenovius votum poseni" (Eu, Zenovius, mi-am tinut cuvantul) care dateaza din secolul al IV-lea. Aceasta inscriptie dovedeste ca aici era o comunitate crestina si se gasete o biserica fortificata cu patru turnuri, fiind una dintre cele mai importante biserici din Transilvania. Alte pucte turistice de interes sunt: orasul Cisnadie si Selimblir unde in 1599 a avut loc batalia dintre Voievodul Mihai Viteazul si Andrei Bathory; zona Hartibaciu traversata de raul cu acelasi nume si inconjurata de raurile Visa, Tarnava Mare si Olt; zona Tarnavele cu dealuri, paduri si podgorii. Arheologii au descoperit o multime de vestigii: asezarea romana de laSlimnic, monezi de argint si bronz de la Atel, etc. mai trebuie mentionat agro-turismul. posibilitatile de cazare sunt in hoteluri, hanuri

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valorificarea turismului in Sibiu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 208 cuvinte
Nr caractere:
18 288 caractere
Marime:
3.78MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
sibiu, turism, valorificare, cultura
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!