Valorificarea potențialului turistic al județului Tulcea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

LOCALIZARE

Judetul Tulcea ocupa jumatatea nordica a provinciei istorice Dobrogea, a carei insemnatate vine din asezarea ei la gurile Dunarii si iesirea la Marea Neagra. Paralela 45 latitudine nordica strabate judetul Tulcea in partea centrala, iar meridianul 290 41' 24" longitudine vestica strabate orasul Sulina ce se afla in extremitatea estica a Romaniei. Inconjurat din trei parti de ape, se invecineaza la vest cu judetele Braila si Galati, la nord cu Ucraina prin granita naturala Dunarea, la est cu Marea Neagra, avand hotar terestru doar la sud, cu judetul Constanta. Suprafata judetului este de 8.499 kmp, reprezentand 3,6% din suprafata tarii. Judetul cuprinde 51 unitati administrativ-teritoriale, din care: Municipiul Tulcea - cu o treime din populatia judetului, 4 orase si 46 de comune. Din suprafata totala a judetului, 3.446 kmp reprezinta suprafata umeda constituita din Delta Dunarii si Complexul Lagunar Razim-Sinoe.

Cai de acces in Tulcea

Cu masina

- Bucuresti (DN2) - Harsova (DN22A) - Tulcea

- Galati (DN2B) - Braila (DN22) - Tulcea

- Constanta (DN22) - Tulcea

Cu trenul

In Tulcea exista doua gari: Tulcea Marfuri si Tulcea Oras. Aceasta din urma este cea mai importanta si este capatul liniei 804, ce leaga Tulcea de Medgidia(144 km). Zilnic pleaca doua perechi de trenuri personale spre Medgidia. Din decembrie 2009 vor exista trenuri directe intre Tulcea si Bucuresti si Tulcea cu Constanta.

Cu autocarul

- Bucuresti- Tulcea (microbuze)

- Constanta - Tulcea

- Iasi - Tulcea

Cu avionul

Aeroportul Mihail Kogalniceanu(~15 km de Tulcea)- la ~105 km de orasul Constanta

Cu vaporul

- Tulcea - Periprava- plecari la ora 13:30

Nava Clasica- vineri, Catamaran- luni, miercuri

- Periprava - Tulcea- plecari la ora 06:00

Nava Clasica - duminica, Catamaran - marti, joi

- Tulcea - Sf. Gheorghe - plecari la ora 13:30

Nava Clasica - luni, miercuri, Catamaran - vineri

- Sf. Gheorghe - Tulcea - plecari la ora 07:00

Nava Clasica - marti, joi , Catamaran - duminica

Infrastructura

Asezarea geografica si configuratia terenului au favorizat dezvoltarea transportului fluvial, rutier, feroviar si aerian. In municipiul Tulcea functioneaza urmatoarele porturi : industrial, mineralier, turistic si comercial prin care se asigura transportul de marfuri cu vase si barje ce pot avea o capacitate de pana la 18.000 tdw.

Transportul naval de pasageri - asigura curse zilnice pentru pasageri pe cele 3 brate ale Dunarii: Chilia, Sf. Gheorghe, Sulina. Principalele porturi pe raza municipiului Tulcea sunt : portul IAMC, portul industrial, portul comercial, portul de pasageri. Dati click aici pentru harta porturilor.

Transportul feroviar - dispune de o gara de calatori si o gara de marfuri. Gara de calatori asigura 2 curse zilnice pe ruta Tulcea-Bucuresti si retur si 4 curse zilnice pe ruta Tulcea-Constanta si retur. Prin gara de marfuri se deruleaza transportul de materii prime si marfuri catre si dinspre toate zonele tarii.

Transportul rutier - este asigurat catre toate localitatile de pe uscat din judet. Legatura in afara judetului se realizeaza prin curse zilnice Tulcea-Bucuresti, Tulcea-Constanta, Tulcea-Galati, Tulcea-Braila si retur.

Transportul aerian - este asigurat prin aeroportul "Mihail Kogalniceanu" situat la 13 km de municipiu si care organizeaza curse ocazionale charter. Se asigura permanent servicii de aviatie utilitara pentru agricultura si sanatate.

Tulcea este un important centru industrial. Aici se realizeaza constructii si reparatii de nave. Un aeroport se afla in apropiere de oras. Centru de exploatare a stufului. Tot aici se afla si unicul producator de alumina calcinata din tara precum si un important santier de constructii navale. Fiind supranumit si Orasul de la Portile Deltei Dunarii, o parte din economie s-a dezvoltat in jurul turismului,fapt atestat prin constructiile si investitiile ce s-au facut pentru construirea de noi hoteluri. Aici functioneaza mai multe centre comerciale: Penny Market, Hipermarket Dunarea, Coral Plaza Mall, Billa, Winmarkt , Plus, dar de asemenea Fraher, mai multe supermarketuri, magazine mixte

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Valorificarea potentialului turistic al judetului Tulcea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 044 cuvinte
Nr caractere:
19 665 caractere
Marime:
597.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, atractii, tulcea
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!