Țara Contelui Dracula

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument
Capitolul I. Organizarea si structura turismului
I.1. Scurt Istoric
I. 2. Planificarea si dezvoltarea turistica
I.3. Factori care determina evolutia
turismului
Capitolul II. Principalele obiective turistice naturale si antropice ale Romaniei
II.1. Particulariati ale ofertei turistice
II.2. Principalele atractii turistice din
Romania
Capitolul III. Dracula intre legenda si realitate
III.1. Sejur pe urmele lui Dracula
III.2. Dracula's Legend

Extras din proiect:

Activitatea turistica se numara printre cele cateva fenomene ce s-au impus in epoca cintemporana, dezvoltarea sa spectaculoasa constituind o trasatura caracteristica a secolului nostru si in special a celei de a doua jumatati a acestuia.

In noianul de transformari produse in viata social-economica dupa al doilea razboi mondial, introducerea automatizarii, folosirea ciberneticii si tehnicii de calcul in diverse sectoare economice, industrializarea agriculturii, conturarea stiintei ca ramura de productie, modernizarea mijloacelor de transport, societetea omeneasca indeferent de forma relatiilor de productie, de sistemul social-politic existent, s-a industrializat la scara planetara.

Mai multe studii, care au urmarit depistarea tendintelor dezvoltarii tehnico-economice, efectuate in anii din urma, au scos in evidenta extraordinara gaura a transformarilor tehnice, economice si sociale din perspectiva anilor ce vin. Unele dintre aceste transformari au influenta asupra fenomenului turistic, fiind acceptate de majoritatea specialistilor in prognoza turistica ca de exemplu:

-cresterea numarului populatiei si in special a populatiei urbane; pentru anul 2000 se estimeaza ca populatia Romaniei a ajuns la 25 milioane de locuitori, din care 64% populatie urbana, iar pentru anul 2010, la o populatie de 28 milioane din care 75% populatie urbana, pe plan mondial populatiaglobului, la finele anului 2000, va depasii 6 miliarde de locuitori.

-sporirea sperantei de durata medie a vietii la aproape 80 de ani.

-cresterea veniturilor pe cap de locuitor.

-dezvoltarea si diversificarea mijloacelor de transport, care fac, ca factorul ,,distanta-timp" sa fie practicat annual.

-automatizarea proceselor de productie si cresterea productivitatii muncii ce duc la scurtarea saptamanii de lucru si ca o consecinta, cresterea timpului destinat destinderii si rescreerii.

-cresterea continua a nivelului de cultura a maselor care duce la sporireasetie de cunoastere;

-urbanizarea aproape totala a populatiei ocupate in industria prelucratoare si in ramura serviciilor. Pornind de la aceste transformari si luand in considerare si influenta factorilor de ordin biologic si psihologic, se poate aprecia ca in viitor in mai toate tarile lumii, turismul se va transforma dintr-o preocupare ocazionala intr-una permanenta cu tendinta de devine o nevoie, o necesitate ,,de evadare ", resimtita din ce in ce mai mult de omul modern.

In mai toate dictionarel aparute pana acum se preconizeaza ca din punct de vedere etimologic cuvantul ,,turism" provine di termenul englez,,tour" (calatorie), sau ,,totour" ,, to make a tour" (a calatori), care a fost creat in Anglia in jurul aniilor 1700, pentru a desemna actiunea de a voiaja in Europa, in general, sin in Franta, in special. La randul sau acest termen englez deriva din cuvantu francez ,,tour" (calatorie), fiind ulterior preluat de majoritatea limbilor europene, cu sensul de calatorie, de agreement, destindere, placere.

Din termenul ,,turism" a derivat si ce de ,,turist", adica persoana care efectueaza calatoria pentru placerea proprie.

De la aceste speculatii lingvistice, mai tarziu, spre finele secolului trecut si in secolului nostru, s-a ajuns la adevarate definitii stiintifice ale notiunilor de turism si turist.

TURISMUL reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata si ca atare influentat de evolutia ei. Adresandu-se unor segmente sociale largi si raspunzand pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaseaza printr-un inalt dynamism, atat la nivel nationalcat si international. De asemenea, prin caracterul sa de masa si continutul complex, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicatii importante asupra evolutiei economiiei si societatii, asupra relatiilor internationale.Roamania dispune de un vast si valoros potential turistic natural si antropic, ca si de o bogata traditie in domeniul calatoriilor, ceea ce argumenteaza pentru viitor inscrierea turismului intre ramurile de baza ale economiei.

CAPITOLUL I

ORGANIZREA SI STRUCTURA TURISMULUI

I.1. SCURT ISTORIC:

Analiza istorica a societatii umane arata ca turismul a existat in forme incipiente inca din perioada Evului Mediu. Astfel, calatoriile si pelerinajele

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tara Contelui Dracula.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
9 085 cuvinte
Nr caractere:
49 440 caractere
Marime:
1.42MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, obiective turistice, Dracula
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!