Studiu de marketing al unei destinatii turistice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Alegerea si cartarea destinatiei turistice

Destinatia turistica are acces la: Destinatia este deservita de:

Drum Cale ferata Gara Autogara Statie a curselor internationale de autobuz

european national judetean magistrala secundara proprie a altei localitati

x x x x x x x

Aeroport (cu trafic) Heliport Port Port (turistic)

intern international

Accesibilitatea destinatiei (completati urmatorul tabel bifand casutele care se potrivesc)

Observatii:Caile ferate de pe teritoriul zonei metropolitane sunt administrate de catre Regionala de Cai Ferate Brasov.

Datorita pozitiei sale, reteaua de cai ferate este o retea de tranzit. Teritoriul este deservit de trei magistrale: Magistrala 200 (Brasov-Fagaras-Curtici), Magistrala 300 (Bucuresti-Predeal-Brasov-Episcopia Bihorului) si Magistrala 400: Brasov-Sfantu Gheorghe-Deda-Sighetul Marmatiei. Brasovul este situat la 180 de km de Bucuresti si 150 km de Sibiu. Are o retea bine reprezentata de drumuri publice si este traversat de principalele sosele europene: E60 pe DN1 si DN13, E68 pe DN1, E574 pe DN11, DN1A si DN10. Deasemenea, in municipiul Brasov exista un singur sistem de desfasurare a transportului public de calatori, si anume cel de suprafata. Autobuze in numar de 228 pe 23 trasee, troleibuze pe 6 trasee si microbuze pe 12 linii.

II. ANALIZA OFERTEI TURISTICE A DESTINATIEI

- Analiza resurselor destinatiei turistice

Listati principalele resurse turistice in relatie cu dezvoltarea unor forme - produse turistice ale destinatiei alese conform modelului:

Tipul resurselor Principale Obiective / Repere Forma de turism / Produs turistic

Naturale de relief Varful Tampa (967m), Masivele Piatra Mare si Masivul Postavaru, Poiana Brasov care se afla pe varful Cristianul Mare (1799m) , Valea Prahovei, Muntii Bucegi, valea Garbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului (Pestera Liliecilor, Cheile Zarnestilor) Turism montan (drumetii, sporturi extreme, sporturi de iarna)

arii protejate Muntele Tampa (Rezervatie Naturala)

Piatra Craiului (Parc National)

Stejerisul Mare (Rezervatie Naturala)

Parcul Natural Bucegi Ecoturism, turism stiintific

Antropice

materiale monumente istorice si de arhitectura Cetatea Brasov

Muzeul de Istorie

Muzeul de Arta

Muzeul de Etnografie

Biserica Neagra

Biserica Sf.Nicolae

Biserica Sf. Bartolomeu

Sinagoga

Sinagoga Ortodoxa

Poarta Ecaterinei

Cetatuia

Turnul Negru, Turnul Alb

Piata Sfatului

Strada Sforii Turism cultural, turism religios

Enumerati in functie de caz resurse turistice secundare

Tipul resurselor Obiective

Naturale de hidrografie R. Scheiu, Valea Tei, Valea Plopilor, Valea Scurta, Valea Florilor, R. Timis si Canalul Timis Turism montan (drumetii)

de vegetatie Peisaj forestier, peisaj subalpin, stepa, paduri de rasionoase si foioase Turism montan, turism climateric

Descriere sumara a principalelor obiective turistice selectate:

Cetatea Brassovia este un monument istoric si de arhitectura din sec. XIV-XV, clasificat pe lista monumentelor istorice. Cetatea se afla pe varful Tampei si a constituit in evul mediu cel mai important punct de aparare pentru Brasov.

Muzeul Judetean de Istorie Brasov functioneaza in Casa Sfatului, cladirea vechiului Sfat al orasului, monument istoric si de arhitectura atestat documentar inca din secolul al XV-lea.

Infiintat pe baza colectiilor Muzeului Sasesc al Tarii Barsei si a colectiilor Muzeului Asociatiunii ASTRA, muzeul conserva si valorifica bogate colectii de arheologie si istorie: piese din paleoliticul mijlociu, ceramica si unelte din epoca fierului, descoperiri din castrele romane de la Rasnov si de pe valea Oltului, unelte, arme, mobilier, produse ale breslelor mestesugaresti, privind istoria farmaciei, documente, monede, arta decorativa si multe altele.

Muzeul de Arta din Brasov este adapostit de o cladire conceputa in stil neobaroc, realizata dupa proiectul lui M. Wagner la 1902 si cuprinde o galerie nationala de pictura si sculptura in cele sase sali de la etajul cladirii si o expozitie de arta decorativa.Galeria nationala cuprinde piese de anonimi (secolul al XVIII-lea), pasoptisti, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu (36 piese, a doua colectie din tara, din toate perioadele de creatie), Ion Andreescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Stefan Popescu, Nicolae Tonitza, Octavian Bancila, Iosif Iser, Ion Tuculescu, Francisc Sirato, Alexandru Ciucurencu, Jean Alexandru Steriadi, Nicolae Darascu precum contemporani din Bucuresti si Brasov. Sculptura este semnata de Paul Dubois, Ion Irimescu, Dimitrie Paciurea etc.

Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.Cea din urma zona vadeste un puternic caracter urban datorita prezentei Brasovului, renumit oras comercial si mestesugaresc, cunoscut in istoria Transilvaniei inca din evul mediu timpuriu.Cu o structura administrativa Muzeul de Etnografie functioneaza in trei localitati: Brasov, Sacele si Rupea.

Strada Sforii este localizata in municipiul Brasov, Romania, intre strazile Cerbului si Poarta Schei. Existenta ei este atestata in documentele din secolul XVII ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Latimea Strazii Sforii variaza intre 1,11 si 1,35 m, ceea ce ii confera titlul de cea mai ingusta strada a orasului Brasov. Strada Sforii, cu o lungime de 83 metri, reflecta tendintele de urbanizare a Brasovului medieval.

Tampa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali (mai precis in Carpatii de Curbura) si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov. Inaltimea: 960m (dupa unele surse 995m), la aproape 400m deasupra orasului.

Parcul Natural Bucegi este unitate cu personalitate juridica a Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva si este una dintre cele 27 de arii protejate din Romania.Zona muntilor Bucegi, despre care exista referiri din secolul al XV-lea, a fost propusa pentru protejare inca din anul 1936, datorita peisajelor inegalabile si a diversitatii speciilor de plante si animale specifice acestui masiv.

Masivului Piatra Craiului ca si parc national, are ca scop asigugura conservarii biodiversitatii si a peisajului, a speciilor valoroase, promovarea si incurajarea turismului, constientizarea si educarea publicului in spiritul protejarii naturii si a valorilor saleConservarea biodiversitatii, peisajului si speciilor valoroase presupune inventarierea, cartarea si monitorizarea acestora si totodata masuri de management adecvate pentru protejarea acestora. Promovarea si incurajarea turismului are la baza asigurarea unei infrastructuri care sa permita vizitarea parcului intr-un mod care sa nu aduca prejudicii principiilor de conservare a biodiversitatii, dar totodata sa conduca la generarea de servicii si activitati specifice in sanul comunitatilor locale, care sa contribuie la dezvoltarea pe baze durabile a acestora.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 466 cuvinte
Nr caractere:
20 711 caractere
Marime:
274.18 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Data publicare:
03.09.2019
Structură de fișiere:
  • Studiu de marketing al unei destinatii turistice.doc
Predat:
Facultatea de Geografie , Universitatea din Bucuresti din Bucuresti
Specializare:
Turism

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Rezumat Scopul acestei lucrari il constituie determinarea profilului consumatorului de servicii...
Omul a fost creat cu acea capacitate de a stapani universul exterior, de a-l intelege, de a-l...
Domenii de activitate: Agentie de turism Tur operator, Incoming-Outgoing; rezervari bilete de...
Turismul se prezinta ca un fenomen socio-economic complex, pozitionat la interferenta mai multor...
Una din formele de turism careia i se acorda din ce in ce mai mult o atentie deosebita este...
Sus!