Studiu de marketing al unei destinații turistice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I. Alegerea și cartarea destinației turistice

Destinația turistică are acces la: Destinația este deservită de:

Drum Cale ferată Gară Autogară Stație a curselor internaționale de autobuz

european național județean magistrală secundară proprie a altei localități

x x x x x x x

Aeroport (cu trafic) Heliport Port Port (turistic)

intern internațional

Accesibilitatea destinației (completați următorul tabel bifând căsuțele care se potrivesc)

Observații:Caile ferate de pe teritoriul zonei metropolitane sunt administrate de catre Regionala de Cai Ferate Brasov.

Datorita pozitiei sale, reteaua de cai ferate este o retea de tranzit. Teritoriul este deservit de trei magistrale: Magistrala 200 (Brasov-Fagaras-Curtici), Magistrala 300 (Bucuresti-Predeal-Brasov-Episcopia Bihorului) si Magistrala 400: Brasov-Sfantu Gheorghe-Deda-Sighetul Marmatiei. Brasovul este situat la 180 de km de Bucuresti si 150 km de Sibiu. Are o retea bine reprezentata de drumuri publice si este traversat de principalele sosele europene: E60 pe DN1 si DN13, E68 pe DN1, E574 pe DN11, DN1A si DN10. Deasemenea, in municipiul Brasov exista un singur sistem de desfasurare a transportului public de calatori, si anume cel de suprafata. Autobuze in numar de 228 pe 23 trasee, troleibuze pe 6 trasee si microbuze pe 12 linii.

II. ANALIZA OFERTEI TURISTICE A DESTINAȚIEI

- Analiza resurselor destinației turistice

Listați principalele resurse turistice în relație cu dezvoltarea unor forme - produse turistice ale destinației alese conform modelului:

Tipul resurselor Principale Obiective / Repere Formă de turism / Produs turistic

Naturale de relief Varful Tampa (967m), Masivele Piatra Mare si Masivul Postavaru, Poiana Brasov care se afla pe varful Cristianul Mare (1799m) , Valea Prahovei, Muntii Bucegi, valea Garbovei, Piatra Mare si Piatra Craiului (Pestera Liliecilor, Cheile Zarnestilor) Turism montan (drumeții, sporturi extreme, sporturi de iarna)

arii protejate Muntele Tampa (Rezervatie Naturala)

Piatra Craiului (Parc National)

Stejerisul Mare (Rezervatie Naturala)

Parcul Natural Bucegi Ecoturism, turism științific

Antropice

materiale monumente istorice și de arhitectură Cetatea Brasov

Muzeul de Istorie

Muzeul de Arta

Muzeul de Etnografie

Biserica Neagra

Biserica Sf.Nicolae

Biserica Sf. Bartolomeu

Sinagoga

Sinagoga Ortodoxa

Poarta Ecaterinei

Cetatuia

Turnul Negru, Turnul Alb

Piata Sfatului

Strada Sforii Turism cultural, turism religios

Enumerați în funcție de caz resurse turistice secundare

Tipul resurselor Obiective

Naturale de hidrografie R. Scheiu, Valea Tei, Valea Plopilor, Valea Scurta, Valea Florilor, R. Timis si Canalul Timis Turism montan (drumeții)

de vegetație Peisaj forestier, peisaj subalpin, stepa, paduri de rasionoase si foioase Turism montan, turism climateric

Descriere sumară a principalelor obiective turistice selectate:

Cetatea Brassovia este un monument istoric și de arhitectură din sec. XIV-XV, clasificat pe lista monumentelor istorice. Cetatea se află pe vârful Tâmpei și a constituit în evul mediu cel mai important punct de apărare pentru Brașov.

Muzeul Judetean de Istorie Brasov functioneaza in Casa Sfatului, cladirea vechiului Sfat al orasului, monument istoric si de arhitectura atestat documentar inca din secolul al XV-lea.

Infiintat pe baza colectiilor Muzeului Sasesc al Tarii Barsei si a colectiilor Muzeului Asociatiunii ASTRA, muzeul conserva si valorifica bogate colectii de arheologie si istorie: piese din paleoliticul mijlociu, ceramica si unelte din epoca fierului, descoperiri din castrele romane de la Rasnov si de pe valea Oltului, unelte, arme, mobilier, produse ale breslelor mestesugaresti, privind istoria farmaciei, documente, monede, arta decorativa si multe altele.

Muzeul de Artă din Brașov este adăpostit de o cladire concepută în stil neobaroc, realizată după proiectul lui M. Wagner la 1902 și cuprinde o galerie națională de pictură și sculptură în cele șase săli de la etajul clădirii și o expoziție de artă decorativă.Galeria națională cuprinde piese de anonimi (secolul al XVIII-lea), pașoptiști, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu (36 piese, a doua colecție din țară, din toate perioadele de creație), Ion Andreescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Ștefan Popescu, Nicolae Tonitza, Octavian Băncilă, Iosif Iser, Ion Țuculescu, Francisc Șirato, Alexandru Ciucurencu, Jean Alexandru Steriadi, Nicolae Dărăscu precum contemporani din București și Brașov. Sculptura este semnată de Paul Dubois, Ion Irimescu, Dimitrie Paciurea etc.

Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.Cea din urma zona vadeste un puternic caracter urban datorita prezentei Brasovului, renumit oras comercial si mestesugaresc, cunoscut in istoria Transilvaniei inca din evul mediu timpuriu.Cu o structura administrativa Muzeul de Etnografie functioneaza in trei localitati: Brasov, Sacele si Rupea.

Strada Sforii este localizată în municipiul Brașov, România, între străzile Cerbului și Poarta Șchei. Existența ei este atestată în documentele din secolul XVII ca un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor. Lățimea Străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35 m, ceea ce îi conferă titlul de cea mai îngustă stradă a orașului Brașov. Strada Sforii, cu o lungime de 83 metri, reflectă tendințele de urbanizare a Brașovului medieval.

Tâmpa este un munte care aparține de masivul Postăvaru, localizat în sudul Carpaților Orientali (mai precis în Carpații de Curbură) și înconjurat aproape în totalitate de municipiul Brașov. Înălțimea: 960m (după unele surse 995m), la aproape 400m deasupra orașului.

Parcul Natural Bucegi este unitate cu personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva și este una dintre cele 27 de arii protejate din Romania.Zona munților Bucegi, despre care exista referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936, datorită peisajelor inegalabile și a diversității speciilor de plante și animale specifice acestui masiv.

Masivului Piatra Craiului ca si parc national, are ca scop asigugura conservării biodiversitatii si a peisajului, a speciilor valoroase, promovarea si incurajarea turismului, constientizarea si educarea publicului in spiritul protejarii naturii si a valorilor saleConservarea biodiversitatii, peisajului si speciilor valoroase presupune inventarierea, cartarea si monitorizarea acestora si totodata masuri de management adecvate pentru protejarea acestora. Promovarea si incurajarea turismului are la baza asigurarea unei infrastructuri care sa permita vizitarea parcului intr-un mod care sa nu aduca prejudicii principiilor de conservare a biodiversitatii, dar totodata sa conduca la generarea de servicii si activitati specifice in sanul comunitatilor locale, care sa contribuie la dezvoltarea pe baze durabile a acestora.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de marketing al unei destinatii turistice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 466 cuvinte
Nr caractere:
20 711 caractere
Marime:
274.18KB (arhivat)
Publicat de:
Ionut G.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Predat:
Facultatea de Geografie , Universitatea din Bucuresti din Bucuresti
Specializare:
Turism
Materie:
Turism
Sus!