Rezervații naturale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cel mai intins Parc National continental, exceptind zonele arctice si subarctice este WOOD BUFFALO NATIONAL PARK( Parcul National al bizonului de padure), acesta are 45 000 km?, el este situat in Canada, in regiunea preriilor, la sud de Lacul Sclavilor. A fost stabilit ca parc national in anul 1922. Adaposteste singura turma de bizoni de padure (Bison bison athabasce) existenta in prezent pe Glob. Impreuna cu exemplarele de bizoni de prerie (Bison bison), exista circa 12000-14000 de exemplare. Atat bizonul de padure, cat si bizonul de prerie au fost aproape exterminati pana spre sfarsitul secolului al XIX-lea. In partea nordica parcul este cunoscut prin platourile si campiile sale inundabile. Parcul este renumit ca sigurul loc de reproducere si crestere a cocorilor albi americani(Grus americana). Fauna este reprezentata de elanul american, caribu, cerbul vapiti, cerbul de Virginia cu coada, ursi, lupi de prerie si castori(Castor canadensis). In vegetatie, pe langa padurile de molid si foioase amestecate (mestecani, plopi, salcii, anini), caracteristic este lichenul caribu.

- BANFF-Parc National din CANADA, provincia Alberta.

Este cel mai vechi parc al Canadei, este denumit Parcul dinozaurilor. In zona raului Red Deer s-au descoperit fosile ale erei mezozoice. Depozitele fosilifere contin 60 de specii de animale, dintre care 300 de schelete de dinozauri. Peisajul montan este bine reprezentat incepand de la zapezi eterne, ghetari si lacuri glaciare, la tundre alpine, paduri de conifere si vai impadurite. Se intalnesc multe lacuri si izvoare termale. Paduri de pin (Pinus banksiana ), brazi (Abies balsamea), molizi (Picea nigra), in amestec cu diferite specii de foioase ca: mesteceni (Betula papyrifera), plopi (Populus tremuloides)acopera pantele Muntelui Forbes. Fauna este bogata in capre montane, cerbi wapiti (Cervus canadensis), elani americani, cerbi catari, jderi si pasari: acvile (Aquila chrysaetos), fluierari, cintezoi roz. Statiuni ca Banff si Lake Louise stau la dispozitia turistilor, care vor sa practice sporturi de iarna si nu numai, tot timpul anului, exista si un muzeu al parcului. O veritabila atractie turistica este vechiul hotel Springs, construit in 1884, dupa modelul unor castele elvetiene de la Davos sau Saint Moritz.

STATELE UNITE ALE AMERICII

- DEATH VALLEY- Monument National din SUA, statele California si Nevada

In contrast cu Las Vegas-ul plin de bazine de apa si verdeata, Valea Mortii apare uscata, este socotit cel mai secetos punct din emisfera vestica. Ca si unul dintre cele mai joase puncte altitudinale de pe uscat, mai mult de 1295 de km? se afla sub nivelul 0 al Oceanului Pacific. In interiorul vaii exista destule contraste. Temperatura maxima inregistrata a fost de 56,6?C, vara timp de doua saptamani temperatura nu coboara sub 48,8?C. Cea mai scazuta temperatura inregistrata iarna a fost de -9,9?C, iarna temperaturile normale variaza intre 15-17?C. Ariditatea

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rezervatii Naturale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 740 cuvinte
Nr caractere:
24 816 caractere
Marime:
1.20MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
natura, rezervatii, temperatura
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Viulet Maria
Sus!