Reguli și tehnici de servire a micului dejun

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT ..................................................................................... 2
CAP. I MICUL DEJUN .................................................................4
I.1. INTRODUCERE................................................................4
I.2. TIPURI DE MIC DEJUN..................................................4
I.3. SORTIMENTE DE PREPARATE RECOMANDATE
PENTRU MICUL DEJUN.................................................7
I.4. MENIURUI PENTRU MICUL DEJUN............................8
CAP.II TEHNICA SERVIRII MESELOR PENTRU MICUL
DEJUN..................................................................................9
II.1. PRIMIREA CONSUMATORILOR.......... ..........................9
II.2.ARANJAREA MESELOR...................................................10
II.3.SISTEME DE SERVIRE UTILIZATE..............................12
II.4.DEBARASAREA MESELOR SI INTOCMIREA NOTEI
DE PLATA...........................................................................20
CAP.III MIJLOACE DE PROMOVARE....................................22
CAP.IV NORME DE IGIENA IN UAP........................................27
CAP.V NORME DE PROTECTIE A MUNCII SI PSI..............32
MENTIUNI........................................................................................34
BIBLIOGRAFIE...............................................................................35

Extras din proiect:

Restaurantele sunt denumite si unitati pentru servirea consumatorilor. Prin aceasta notiune se intelege faptul ca localul format din una sau mai multe incaperi dotate cu utilaje, mobilier, obiecte de inventor corespunzatoare categoriei in care se afla unitatea este conceput pentru a servi consumatorii. Aceste unitatii sunt clasificate pe categorii:

- unitati cu grad de confort si regim de preturi de lux

- unitati cu grad de confort si regim de preturi categoria I

- unitati cu grad de confort si regim de preturi categoria II

- unitati cu grad de confort si regim de preturi categoria III

- unitati cu grad de confort si regim de preturi speciale

Restaurantele pot fi clasificate si in functie de specializarea lor:

- restaurant specializat in preparate din peste

- restaurant cu specific national de crama

- restaurant vanatoresc

- restaurant cu linie de autoservire

- restaurant lacto-vegetarian

- restaurant cu specific chinezesc

Primirea consumatorilor in sala de servire se face de catre seful unitatii sau seful de sala, iar in lipsa acestuia, de catre ospatarul din raionul liber si cel mai apropiat de intrare. Primirea se face printr-un salut reverentios, amabil si atent, cu un zambet placut, adresandu-se dupa caz, in functie de etapa zilei cu "buna dimineata", "buna ziua", "buna seara", "bine ati venit", orientandu-i la masa cea mai potrivita, tinand cont de urmatoarele considerente:

~prefereintele consumatorilor, asupra pozitiei mesei in salon;

~numarul de personae sosite si daca mai asteapta pe cineva;

~caracteristicile consumatorilor (sex si varsta);

~gradul de incarcare a ospatarilor in sector.

Bibliografie:

"Tehnologia culinara de cofetarii - patiserii" - Gabriela Parjol, Georgeta Pantu, Dumitra Dumitrescu Nicu, Constanta Brumar - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1995

"Meniul de la preparare la servire" - Stere Stavrasitu

"Tehnica servirii consumatorilor" - G Dobrescu - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1997

"Protectia muncii pentru invatamant universitar" - Aurelia Dascalescu - Ed Didactica si Pedagigica, Bucuresti 1996

"Tehnologie culinara" - Gabriela Parjol, Elisabeta Paraschiv, Olga Onete, Constanta Brumar, Dumitra Dumitrescu - Nicu, Florica Burghiu, Antonia Neascu, Lia Lungu, - Ed Didactica si Pedagogica, Bucuresti 2006

"Tehnologia restaurantelor" - Radu Nicolescu - Ed Inter Rebes, Bucuresti, 2005

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reguli si tehnici de servire a micului dejun.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
13 115 cuvinte
Nr caractere:
65 036 caractere
Marime:
44.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
servire, micul dejun
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!