Program de Valorificare a Potențialului Turistic al Județului Harghita

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1:Localizarea si caracterizarea judetului Harghita
1.1.Scurt istoric al judetului Harghita
1.2.Asezarea geografica a judetului Harghita
1.3.Cai de acces
1.4.Nivel de dezvoltare economica
1.5.Nivel de dezvoltare sociala
Capitolul 2:Potentialul turistic al judetului Harghita
2.1.Resurse turistice naturale si antropice
2.2.Principalele trasee turistice din zona
Capitolul 3:Analiza bazei tehnico-materiale a turismului
Capitolul 4:Analiza circulatiei turistice
Capitolul 5:Propuneri de valorificare

Extras din proiect:

Judetul a fost denumit Harghita dupa masivul Harghita,unul din cele mai importante masive din Carpatii Orientali,paralel cu Muntii Ciucului,care e vizibil aproape de pe tot cuprinsul judetului si care poarta acest nume din vremuri arhaice.

Numele "Harghita" se considera a fi de origine necunoscuta,insa in datinile locale dainuie o legenda conform careia acesta ar fi numele unei fete a unei capetenii de huni.

Teritoriul judetului Harghita a fost locuit inca din perioada paleoliticului,dovezi care atesta acest lucru fiind descoperite la Toplita, Bradesti sau Cheile Varghisului.

Dupa cucerirea romana din 106 d.H. teritoriul judetului a intrat partial in componenta provinciei romane Dacia,prin zona Odorheiului trecand granita Imperiului Roman,urmand ca judetul sa intre dupa retragerea romana,in stapanirea diferitelor popoare migratoare:goti,huni, gepizi,iar mai apoi slavi.

La sfarsitul secolului al XIX-lea orasele Odorheiu Secuiesc si Miercurea-Ciuc au inceput un proces de modernizare,aici concentrandu-se cele mai importante institutii,aparand primele stabilimente industriale.Au fost introduse electricitatea,posta,telegraful,a inceput viata culturala (biblioteci,ziare,tipografii,asociatii culturale,sportive,comerciale),iar in anul 1897 la Miercurea-Ciuc s-a inaugurat calea ferata.

Miercurea-Ciuc a devenit municipiu-resedinta de judet din 1968,iar imaginea oraselor din judet a fost schimbata profund prin construirea de cartiere,de blocuri si amplasarea unor zone industriale fara traditie in zona.

Judetul Harghita dispune de un potential turistic deosebit, de localitati turistice si zone de agrement, renumite in tara si peste hotare, printre care amintim statiunile balneoclimaterice Baile Tusnad,Borsec,Lacu Rosu,Izvorul Muresului sau monumente ale naturii cum sunt Lacul Sfanta Ana,Cheile Bicazului,Poiana Narciselor,cca. 2000 de izvoare de ape minerale,mofete,namoluri si turba,saline,cadru natural pitoresc,rezervatii naturale si multe altele.

De obiectivele turistice din cadrul judetului Harghita se leaga diverse legende.Unul din obiectivele cele mai cunoscute din judetul Harghita este reprezentat de Lacul Sfanta Ana,un loc de care se leaga anumite legende.Una din legende spune ca:"Doi tineri trebuiau sa se casatoreasca.Fata,pe nume Ana,care urma sa devina sotie,nu dorea acest lucru deoarece parintii o obligau sa se casatoreasca numai pentru a pune mana pe averea tanarului,care era destul de necioplit in ale maritisului.In seara nuntii,mireasa a fugit si s-a aruncat in acest lac,trupul ei neinsufletit nefiind gasit nici in ziua de astazi.Din aceasta cauza lacul poarta numele acelei fete.In fiecare an,de hramul Sf. Ana,lacul este sfintit de catre mitropolie".

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Harghita.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
8 020 cuvinte
Nr caractere:
43 474 caractere
Marime:
1.67MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, judet
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!