Potențialul turistic al Județului Bacău

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 3
Scurt istoric 3
Capitolul 1. Valorificarea turistica a judetului Bacau 5
1.1. Patrimoniu turistic natural al judetului Bacau 5
Asezare geografica si relief 5
1.1.2. Hidrografia 7
1.1.3.Clima 8
1.1.4. Flora si fauna 9
1.1.5. Soluri: 9
1.1.6. Demografia 10
1.1.7. Rezervatii naturale 10
1.2 Patrimoniu turistic antropic al judetului Bacau 11
1.2.2. Case memoriale 17
1.2.3 Biserici si manastiri 20
1.2.4 Orase si statiuni 32
1.3. Turism de agrement si balnear 42
CAPITOLUL II STUDIU DE PIATA PRIVIND CIRCULATIA TURISTICA IN JUDETUL BACAU 54
2.1 Obiectivele cercetarii de piata 54
2.2 Calcularea esantionului asupra caruia se aplica cercetarea 55
2.3 Aplicarea chestionarului 57
2.4 Interpretarea chestionarului 60
CAPITOLUL III 61
Conceperea unui circuit in judetul Bacau 61
3.1 Preluarea si pregatirea actiunii 61
3.2 Inceperea actiunii 61
3.3 Desfasurarea programului turistic 62
3.4 Incheirea actiunii 62
3.5 Intocmirea documentatiei 63
3.6 Organizarea campaniei publicitare 63
BIBLIOGRAFIE 66

Extras din proiect:

ARGUMENT

Judetul Bacau, situat la intersectia unor importante mijloace de comunicatie, ocupa o suprafata de 662.052 hectare, reprezentand 2,8 % din teritoriul tarii. Intinzandu-se la 302 km departare de Bucuresti, pe drumul european E85, are granita cu judetele Covasna si Harghita la vest, cu judetul Vaslui la est, judetul Neamt la nord si judetul Vrancea la sud. Judetul este acoperit in proportie de 48,5% de teren arabil si 39,8% de paduri (fag, stejar, pin, molid, brad). Variatia reliefului arata distributia egala a muntilor, dealurilor, platourilor si campiilor, scazand in altitudine de la 1.664 m in vest (Muntii tarcaului) la 100 m in est (Valea Siretului).

Dupa primul capitol in care am realizat o descriere a potentialului natural si antropic al zonei Bacaului, incheiata cu descrierea infrastructurii turistice(cai de acces, posibilitati de cazare, alimentatie, baza de tratament si agreement), am realizat o cercetare de piata prin care am analizat circulatia turistica in orasul Bacau prin intermediul unui chestionar. In urma interpretarii chestionarului s-au putut trage unele concluzii cu privire la circulatia turistica in judetul Bacau.

In primul rand majoritatea turistilor prefera sa efectueze deplasari turistice in afara orasului insotiti de familie. Pentru turismul intern formele de turism preferate sunt turismul de afaceri si turismul montan, urmate de turismul balnear. Principalele motive care au determinat alegerea judetul Bacau ca destinatie turistica au fost obiectivele turistice oferite si calitatea serviciilor de cazare si alimentatie publica. Mijlocul de transport preferat este autoturismul personal iar procurarea biletelor s-a facut prioritar prin intermediul unor agentii de turism. Principalele forme de agrement preferate sunt plimbarile in aer liber, parcurile de distractie si shoppingul iar principalele calitati solicitate personalului hotelier sunt politetea, profesionalismul si solicitudinea. Posibilitatile de cazare oferite de judetul Bacau sunt considerate bune iar prognoza pentru dezvoltarea turistica viitoare este ca aceasta se va dezvolta foarte mult. Majoritatea turistilor au efectuat aceasta deplasare turistica sub impulsul reclamelor urmarite la televiziune sau datorita ofertelor agentiilor de turism. Sumele cheltuite pentru aceste deplasari sunt intre 600 si 800 lei.

In ultimul capitol am conceput o actiune turistica de 3 zile si am urmarit toate actiunile desfasurate de ghid pe parcursul derularii activitatii turistice si am intocmit documentatele specifice: comanda, analiza de pret, biletul de excursie, diagrama autocarului, programul excursiei.

Lucrarea se incheie cu o campanie publicitara pentru promovarea actiunii turistice propuse.

Scurt istoric

Intersectat de drumuri ce strabateau vaile Siretului, Bistritei si Trotusului, teritoriul judetului Bacau a cunoscut de timpuriu o intensa activitate umana, atestata de numeroase descoperiri arheologice. In epoca stapanirii romane asupra unei parti a Daciei, pe teritoriul judetului Bacau si nu numai, si-a desfasurat existenta lumea carpica, creatoare in secolele II-III a unei interesante civilizatii. Cercetarile de la Magura, Barboasa, Carligi, Sohodol, Saucesti au contribuit la cunoasterea istoriei si civilizatiei carpice, continuitoarea istoriei si civilizatiei geto-dacice.

Istoria dovedeste continuitatea populatiei autohtone in veacurile urmatoare precum si includerea acestor regiuni in aria in care s-a plamadit si dezvoltat poporul roman. Evolutia procesului de maturizare a feudalismului, la est de Carpati a avut drept urmare aparitia targurilor. Intr-un document emis de cancelaria domnitorului Alexandru cel Bun la 6 Octombrie 1408, sunt mentionate targurile de la Bacau si Trotus. Intemeierea asezarii este si mai veche. Cu ocazia unor sapaturi, in orasul Bacau s-a descoperit ceramica din secolele XII-XIV precum si monede batute de Petru Musat (1375-1391). Datorita privilegiilor acordate de catre domnie negustorilor straini, Bacaul s-a dezvoltat repede. In secolul XV ajunsese targ insemnat de negustori si mestesugari, unde se faceau operatii de vama, exista o autoritate judiciara si organe de executie.

In prezent judetul Bacau se intinde pe o suprafata de 6621 kmp, avand in componenta 3 municipii, 5 orase si 85 de comune, cu o populatie de peste 583,6 mii de locuitori.

Capitolul 1. Valorificarea turistica a judetului Bacau

1.1. Patrimoniu turistic natural al judetului Bacau

Asezare geografica si relief

Judetul Bacau este situat in partea central-estica a Romaniei, intre 45? 55' si 46? 40' latitudine nordica si 26? 66' si 27? 30' longitudine estica si are o suprafata de 6 603 kilometri patrati (reprezentand 2,8% din suprafata totala a Romaniei) din care 42,2% este acoperita de paduri iar 55% de terenuri agricole. Diversitatea reliefului: campii, dealuri, vai , munti, varietatea formatiunilor vegetale, gama de culori si de forme, toate acestea reprezinta frumusetea acestor meleaguri. Este traversat de trei cursuri de rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus. Varietatea peisajului, statiunile balneare, monumentele istorice si de arta confera judetului Bacau titlul de judet-turistic, principalele regiuni turistice fiind: Slanic-Moldova, Poiana-Sarata, Tg. Ocna si Poiana Uzului.

Printre localitatile importante ale acestui judet se regasesc:

o Onesti

o Targu Ocna - aici exista cel mai mare sanatoriu subteran din Europa, situat intr-o mina de sare. Acesta este folosit in tratarea bolilor aparatului respirator. In salile subterane se gasesc paturi, o pista de popice si terenuri de sport.

o Tescani - aici se organizeaza anual evenimente culturale cum ar fi: Tabara internationala de arta, Gala tinerilor artisti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Judetului Bacau.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
66 pagini
Imagini extrase:
66 imagini
Nr cuvinte:
17 492 cuvinte
Nr caractere:
97 575 caractere
Marime:
2.30MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, romania
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!