Politici macroeconomice - Strategia turistică în Elvetia

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In ziua de astazi turismul face parte din viata nostra fara dar si poate. Lumea a inceput sa fie cat mai interesata sa isi petreaca timpul liber intr-un mod cat mai placut.

1.1 Notiuni generale

Elvetia este asezata in Europa centrala, pe cursurile superioare ale fluviilor Rhone si Rhein.

Imaginea bancherilor si laptareselor, a ciocolatei si ceasurilor de mana, statiunilor montane sau cantecelor tiroleze a fost mereu corelata cu numele acestei frumoase tari.

Inceputurile sale dateaza din preistorie, cand, in jur de 10.000 I.Hr., dupa topirea zapezilor din perioada erei glaciare, un popor de vanatori si pescari s-a asezat in Mittelland.

Prin 400 I.Hr., retii au patruns in partea de Sud-Est a tarii ; triburi germanice au fortat tribul puternic celtic al helvetilor sa migreze spre Galia.

Iulius Caesar i-a prigonit pe helveti, invingandu-I la Bibracte, in Burgundia.

Intre 58 I.Hr.--400 D.Hr, romanii au ocupat o zona defensiva de-a lungul Dunarii si Rinului, convietuind alaturi de celti, intr-o relativa armonie.

In 771 regele Carol, devenit mai tarziu Carol cel Mare, a unit Elvetia ca regat al Francilor.Tara este impartita in comitate, care au format baza pentru actuala democratie pe cantoane.

Suprafata Elvetiei > 41285 Km patrati

Distanta maxima > N-S = 220 Km

E-V = 348 Km

Lungimea granitei > 1882 Km

Populatia > 7.164.000 loc (dintre care 19,6% straini)

Capitala > Berna

Orasele cele mai mari > Zurich (337.000 loc.)

Geneva (173.000 loc.)

Basel (169.000 loc.)

Limbi vorbite > Germana elvetiana - 63,7%

Franceza - 19,2%

Italiana - 7,6%

Retoromana - 10,6%

Alte limbi - 8,9%

Cele 4 limbi vorbite in Elvetia reflecta varietatea tarii .Multi elvetieni insa vorbesc sau inteleg cel putin o limba straina, de obicei engleza.

Religie > Catolici - 46,1%

Protestanti - 40%

Moneda > Francul elvetian (S. Fr.)

Fus orar : Ora Europei centrale (GMT + 1 ora)

Guvernul

Elvetia e un mozaic format din 23 de cantoane dintre care trei sunt divizate la randul lor in semicantoane .Fiecare dintre acestea poate fi comparat cu un stat mic, independent, avand propriul sau guvern, parlament, legi si tribunale .Cantoanele sunt alcatuite din circa 3000 de municipii care sunt in mare masura autonome .In ansamblu, la aceste cantoane se face referire sub numele de Confederatia Elvetiana (Confederation Helvetica) explicandu-se astfel sensul initialelor ,,CH'' care apar pe autoturisme .

Confederatia Elvetiana sau Elvetia este un mic stat federal in Europa Centrala, fara iesire la mare. Acesta este alcatuita din 26 de cantoane. Are granita cu Germania, Franta, Italia, Austria si Liechtenstein. Tara are o mare traditie in neutralitatea politica si militara, motiv pentru care este sediul multor organizatii internationale. Are o suprafata de 41.285 km?, din care 4,2% o reprezinta apele. Berna este capitala Elvetiei si totodata capitala cantonului Berna. Centrul orasului este asezat pe o peninsula formata de raul Aare, dar din secolul XIX cartiere noi s-au format dincolo de rau, care sunt accesibile prin poduri inalte.

1.2 Impartire administrativa

Confederatia Elvetiana se imparte in 26 de cantoane: Appenzell Extern, Appenzell Intern, Argovia, Basel-Oras, Basel-Provincie, Berna, Fribourg, Geneva, Glarus, Graubunden, Jura, Lucerna, Neuchatel, St. Gall, Schaffhausen, Schwyz, Solothurn, Ticino, Turgovia, Obwald Nidwald, Uri, Valais, Vaud, Zug, Zurich

1.3 Relieful

Peisajul elvetian caracteristic este legat de un lant muntos inalt situat in zona central-sudica a tarii. Intre varfurile inalte ale Alpilor Elvetieni, Varful Dufour, care atinge 4.634 metri peste nivelul marii, este cel mai inalt. Pe muntele Dufour se gasesc numeroase vai, inclusiv cateva glaciare. De aici izvorasc cateva dintre raurile principale ale Europei, precum raul Rin, Rhon, Inn, Aare sau Ticino, care se leaga de cateva lacuri alpine precum Lacul Geneva (Lac Leman), Lacul Zurich (Zurcher See), Lacul Neuchatel si Lacul Constanta (Bodensee). Singurul parc national al Elvetiei este ,,Parcul National Elvetian" care a fost creat in 1914 in partea de sud-est a tarii. Acesta contine paduri de conifere, pasuni montane si un peisaj montan aspru foarte impresionant. Partea de nord a Elvetiei, cea mai populata, este mai deschisa, are insa multi munti de inaltime medie. Clima elvetiana este temperata, dar poate varia mult, in functie de regiune, de la clima aspra pe culmile muntoase pana la clima placuta, mediteraneana, in partea de sud.

.

1.4 Clima

In nordul Alpilor este o clima temperata, iar in sudul Alpilor domina o clima mediteraneana. Clima in Elvetia difera mult de la o regiune geografica la alta. Astfel Elvetia se poate imparti in patru zone climatice: Regiunea muntilor jurasici (nordul-vestul Elvetiei), Regiunea centrala, teritoriul dintre Alpi si muntii jurasici, Regiunea prealpina si alpina in sudul Elvetiei regiunii centrale, Regiunea din sudul Elvetiei (Cantonul Walis, Tessin, Engadin si Graubunden).

Bibliografie:

1. WWW.WTTC.ORG

2. WORLD TOURISM .RO

3. HEATWOLE CHARLEA, >>SWITZERLAND >>MICROSOFT ENCORTA 2007

4. WORLD POPULATION PROJECTS 2001

5. HUMAN DEVELOPMENT REPORT

6. WWW.CENTRAL.ENGELBERG.CH

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politici macroeconomice - Strategia turistica in elvetia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
5 680 cuvinte
Nr caractere:
31 506 caractere
Marime:
152.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Economie, turism, atractii, elvetia
Predat:
la master
Materie:
Turism
Profesorului:
Nicolae Neacsu
Sus!