Masivul Ceahlău

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Prin turism se intelege, in primul rand, ansamblul de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind in alta localitate sau tara pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si imbogati cunostintele generale, pentru a se distra si a face sport, pentru odihna sau tratament etc., iar in al doilea rand industria creata pentru satisfacerea tuturor serviciilor solicitate de turisti la locul de destinatie, la un inalt nivel calitativ, si in conditiile protectiei si conservarii resurselor turistice, in special, si a mediului inconjurator, in general.

In muntii Romaniei se pot practica drumetii montane alpinism, escalade, mountain bike, zboruri cu parapanta , sporturi de iarna.

Cea mai importanta componenta a turismului montan o reprezinta sporturile de iarna.Intre tipurile de sporturi de iarna , turismul pentru schii dispune de un potential natural ridicat pentru dezvoltare.

A. Parcul National Ceahlau

Parcul National Ceahlau acopera o suprafata de peste 7.742,5 ha (din cele 38.448 ha cat ocupa ariile naturale protejate din judet) fiind, dupa Parcul Forestier Vanatori, cea mai mare rezervatie naturala.

In scopul asigurarii creerii unor zone de conservare si ocrotire a genofondului vegetal si animal existent, precum si a unui cadru adecvat efectuarii de cercetari si vizite stiintifice, s-a instituit un regim special de protectie pentru o zona de cercetare stiintifica situata pe Masivul Ceahlau, in suprafata de 5.830 ha, cuprinsa intre Complexul Lespezi, Piciorul Schiop (la vest de Cabana Dochia) si Scaunele Zeilor - Ocolasul Mare la sud.

Masivul Ceahlau este unul din muntii cu cea mai mare importanta turistica din Carpatii Orientali. Este situat pe teritoriul judetului Neamt, la mica distanta de orasul Bicaz si de lacul Izvorul Muntelui. La circa 900 de m altitudine se afla statiunea turistica Durau.Ceahlaul are doua varfuri cu inaltimi foarte apropiate: Ocolasul Mare, cu 1907 m, si Toaca, avand 1904 de metri.

1. LIMITE GEOGRAFICE

Masivul Ceahlau face parte din Carpatii Orientali, grupa Carpatilor Moldo-Transilvani si este cel mai inalt din Muntii Bistritei. Este strabatut de paralela 47 grade latitudine nordica si de meridianul 25 grade longitudine estica. Drept limite are : la nord, Valea Bistricioarei, la est lacul Izvorul Muntelui, la sud Valea Bicazului iar la vest vaile Bistrelor si a Pinticului.

2. CLIMA

Masivul Ceahlau se afla in zona temperat-moderat continentala in cadrul careia sunt diferentiate doua etaje determinate de altitudine si anume :

- tinutul climatic al muntilor inalti

- tinutul climatic al muntilor mijlocii

Temperatura medie anuala este de 0,7 grade C pe varful Toaca si 7,2 grade C la poalele muntelui. Valorile maxime sunt inregistrate in luna iulie, cand temperatura

Bibliografie:

1. Ioan Stanescu, Iulia Vacarasu, ,, Masivul Ceahlau. Tara Giugeului. Depresiunea Darmanesti. Podisul Covurlui ,,, Editura stiintifica si enciclopedica", Bucurtesti 1980.

2. Ioan Preda, ,, Muntele frumusete si educatie ", Editura pentru Turism, Bucuresti, 1990

3. Iulian Berbecaru, ,, Strategia Promotionala in Turism", Editura Sport - Turism, 1976

4. Iulian Berbecaru, Mihai Botez, ,, Teoria si Practica Amenajarii Turistice" , Editura Sport - Turism, 1977

5. www. parculnationalceahlau.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Masivul Ceahlau.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
5 721 cuvinte
Nr caractere:
34 567 caractere
Marime:
50.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, locatii, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Candrea Adina
Sus!