Înființarea unei pensiuni agroturistice în localitatea Răchițele

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Turistii straini si romani se orienteaza din ce in ce mai mult spre astfel de servicii.

-tarife mai mici decat la hotel si restaurant, in aceleasi conditii La nivel mondial cei ce monitorizeaza tendintele in turism au observat ca oamenii au devenit mai grijulii fata de mediul inconjurator si fata de valorile culturale,ceea ce pune sub semnul intrebarii metodele de productie si de consum ale turismului de masa;se cauta un echilibru intre turism,natura si cultura, intre dezvoltare si conservare a fiecarui spatiu in care turismul se dezvolta.

In Romania din pacate cazarea la gazda este in scadere,este bine de conservat aceasta forma de turism pentru ca ea faciliteaza schimburile cu locuitorii, si acest lucru este foarte interesant pentru o buna parte din turisti care vor sa-si petreaca timpul liber la sat.

Exista o tendinta de a construi structuri de capacitate mare; acest lucru este pozitiv in cazul grupurilor de turisti,insa nu la fel de apreciat de familiile care isi petrec concediul la sat si care au in acast fel sanse putine de schimburi culturale.De cele mai mule ori cladirile sunt neutilizate in extrasezon,iar gestionarea deseurilor si a apelor uzate ridica deja mari probleme.

Putine pensiuni sunt localizate in sat, pe ulitele sale obisnuite;multi turisti,in mod special straini, vor sa cunoasca modul de viata al locuitorilor zonelor pe care le viziteaza.

Turistii sunt de obicei slab informati de catre gazde in ceea ce priveste lucrurile pe care le pot face in gospodarie sau in zona;de aici pot sa rezulte multe neintelegeri sau scurtarea sejurului, pentru ca turistii nu stiu ce altceva pot sa faca in zona.

Atat in practica turistica internationala, cat si in literatura de specialitate, se constata o indreptare a populatiei oraselor spre recreere catre mediul rural. In acelasi timp se remarca faptul ca formele de turism organizate in mari centre aglomerate, cu programe fixe, rigide, monotone, cu deplasari dintr-un mediu aglomerat in altul (adeseori mai aglomerat si mai trepidant) nu mai satisfac aspiratiile, motivatiile, optiunile turistilor, ale unei insemnate parti din randul populatiei urbane, ca urmare cautarea mediului rural pentru odihna si recreere este o tendinta generala in practica mondiala a turismului si in ultimii ani si in Romania.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Infiintarea unei Pensiuni Agroturistice in Localitatea Rachitele.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 484 cuvinte
Nr caractere:
22 411 caractere
Marime:
46.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
pensiune, agroturism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Iulia Muresan
Sus!