Fabricarea prospăturilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. INTRODUCERE 4
II. MATERIALE DE REFERINTA 6
Prezentare Power Point - Hyperlink 6
Folii retroproiector 6
Cuvinte cheie 13
Glosar 14
III. ACTIVITATI PENTRU ELEVI 15
Fisa de descriere a activitatii 15
Activitati pentru elevi 17
IV. SOLUTII SI SUGESTII METODOLOGICE 27
Solutii 28
Fisa pentru inregistrarea progresului elevului 30
V. BIBLIOGRAFIE 34

Extras din proiect:

Industria alimentara reprezinta un domeniu de importanta majora in cadrul economiei nationale. Producerea alimentelor se realizeaza in conformitate cu normele de igiena interna si internationala, in concordanta cu cerintele consumatorului.

Activitatea din industria alimentara este organizata in 12 subramuri principale: morarit-panificatie, lapte, carne, conserve de legume si fructe, uleiuri si grasimi vegetale, zahar si produse zaharoase, bauturi nealcoolice, bere, vin, alcool si bauturi alcoolice, peste, amidon-glucoza

Auxiliarul curricular are drept scop orientarea activitatii profesorului si stimularea creativitatii lui.

Este un material ce cuprinde cateva informatii de ordin general cu privire la curriculumul scolar, exemple rezolvate de exercitii si probleme, materiale didactice, teste de evaluare, exemple de folii pentru retroproiector, indicii pentru intocmirea portofoliului elevului, fise de descriere a activitatilor, fise de feed-back a activitatilor, fise de progres si alte materiale pe care o sa le descoperiti citind acest AUXILIAR !

Auxiliarul curricular ajuta cadrele didactice sa implementeze manualele scolare si curriculum-ul, avand in vedere ca scopul activitatii de predare-invatare este acela de formare a competentelor tehnice generale cerute de calificarile din nivelul II, domeniul Industrie alimentara.

Auxiliarul nu acopera toate cerintele din Standardul de Pregatire Profesionala ; pentru obtinerea certificatului de calificare este necesara validarea integrala a competentelor din SPP, conform probelor de evaluare.

Acest auxiliar are la baza curriculumul pentru Scoala de Arte si Meserii, nivelul 2 de calificare, clasa a XI-a, domeniul de pregatire: industrie alimentara.

UC. 13. FABRICAREA PROSPATURILOR, SEMIAFUMATELOR SI A PREPARATELOR PASTEURIZATE

Competente:

13.1 Identifica principalele caracteristici ale prospaturilor, semiafumatelor si preparatelor pasteurizate

13.2 Pregateste semifabricatele pentru obtinerea prospaturilor, semiafumatelor si preparatelor pasteurizate

13.3 Prepara compozitia pentru prospaturi, semiafumate si preparate pasteurizate

13.4 Realizeaza umplerea - legarea ( clipsarea )membranelor, introducerea in tavi

13.5 Realizeaza tratamentul termic de fierbere si afumare

Obiective

Dupa parcurgerea acestor unitati de competenta, veti fi capabili sa:

Recunoasteti prospaturile, semiafumate si preparate pasteurizate

Apreciati caracteristicile senzoriale ale prospaturilor, semiafumatelor si preparatelor pasteurizate

Apreciati caracteristicile fizico-chimice ale prospaturilor, semiafumatelor si preparatelor pasteurizate

Stabiliti necesarul de materii prime si auxiliare

Cantariti materiile prime si auxiliare

Fabricati srotul, bradtul si semifabricatele pentru preparate pasteurizate

Amestecati componentele

Realizati transportul compozitiei la umplere

Pregatiti membranele pentru umplere

Incarcati spritul cu compozitie

Legati, clipsati, rasuciti, asezati pe bete

Realizati fierberea

Realizati afumarea calda si rece

Realizati racirea si depozitarea produselor cu respectarea parametrilor

Aplicati normele de igiena si protectie a muncii

II.Materiale de referinta

Prezentare Power Point (Ctrl +click pentru a urma legatura)

FOLIE RETROPROIECTOR NR.1

VOLFUL

FOLIE RETROPROIECTOR NR.2

DESERVIREA VOLFULUI

1 -- montarea sistemului de taiere; 2 -- incarcarea voltului si pornirea masinii; 3 -- tocarea carnii; 4 -- oprirea masinii,

Bibliografie:

Rasenescu I., Otel I

Indrumar pentru industria alimentara , Ed. Tehnica, Bucuresti, 1987, vol.I,II

Banu, Constantin

Tehnologia carnii si subproduselor, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1983

Banu, Constantin

Progrese tehnice, tehnologice si stiintifice in industria alimentara, vol I si II, Editura Tehnica ,1993

Pavel, Octavian

Utilajul si tehnologia prelucrarii carnii si laptelui, manual, Editura didactica si pedagogica, 1985

Banu, Constantin

Indrumator in tehnologia produselor din carne, Editura tehnica, Bucuresti, 1985

Nichita, L.,s.a,

Curriculum pentru clasa a X a, Scoala de Arte si Meserii, domeniul Industrie Alimentara

****

Industria alimentara, produse finite, materii prime si auxiliare (Colectie STAS), Editura Tehnica, Bucuresti, 1971

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fabricarea prospaturilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
5 019 cuvinte
Nr caractere:
28 216 caractere
Marime:
1.48MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
alimente, fabricare, prelucrare, mancare
Predat:
olegiul Tehnic ,,Danubiana” Roman
Clasa:
a 11-a
Profil:
Tehnic
Sus!