Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Prezentarea societatii ELVILA 2
Selectarea pietelor tinta 6
Criterii de selectare a pietelor externe 9
Modalitati de selectare a pietelor externe 15
Indicatorii pietelor cu potential ridicat de vanzari 15
Piata tinta 18
Analiza pietei articolelor de mobilier 20
Gradul de concurenta 24
Reglementari. 27
Conditiile de distributie si practicile de afaceri 29
Canale de distributie a industriei articolelor de dormitor si noile schimbari. 29
Plasamentul companiilor japoneze 32
Criterii de segmentare a pietelor internationale 34
Alegerea metodei de intrare pe piata 40
-Recomandari- 40
Bibliografie: 44

Extras din proiect:

Fondata in martie 1990, cu 1.000 de dolari, societatea Elvila International a urcat, dupa doar un an de activitate, in fruntea topului firmelor cu cea mai buna cifra de afaceri.

In 2002, Elvila este evaluata la 61 milioane de euro. In 2001, cifra de afaceri a producatorului de mobila Elvila a fost de 935,85 miliarde de lei (circa 36 milioane de euro), in scadere in termeni reali fata de aceeasi perioada a anului precedent. Desi in dolari cifra de afaceri a fost mai mica decat in 2000, indicatorul calculat in euro a fost mai mare cu aproape 5%.

Obiectivul strategic al Elvila este cresterea productivitatii, tinta careia i se subordoneaza toate celelalte masuri - investitii, reducerea normelor de consum si de timp. Ca urmare, se remarca reducerea cu 600 a numarului mediu de angajati ai companiei, pana la 4.500.

Pentru urmatorii ani, compania estimeaza o crestere in termeni reali a cifrei de afaceri intre 5 si 10% anual. Rata profitului este de 8-10%. Compania nu distribuie dividende, tot profitul merge la fondul dezvoltare, fiind investit.

Produsul

Elvila are patru fabrici de mobila situate in Beius, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea si Mizil.

Sucursala Elmoberom din Beius este una dintre cele mai moderne fabrici de mobila din Romania, conceputa sa produca cu mare randament si inalta calitate toate categoriile de mobilier ce pot fi realizate din panouri. Tehnologia de ultima ora se imbina armonios cu maiestria acumulata in cei 29 de ani de prezenta pe piata mobilei, cu preocuparea pentru cresterea continua a nivelului calitatii. Pentru cine cauta grupe de colt, mobilier de bucatarie, camere de tineret, biblioteci, mic mobilier, scaune, cu alte cuvinte mobilier functional, cu un bun raport calitate/pret, Elmoberom este prima alegere. Este cel mai mare producator de grupe de colt din Sud-Estul Europei ce dispune de o capacitate de productie de 15.000 grupe de colt pe luna. Dispune de o forta de munca de 1270 de salariati. Are o capacitate de productie anuala de circa 22.6 mil. euro. Din volumul productiei realizate anual, cca 85% il reprezinta exportul, format in principal din: grupe de colt, mese, scaune etc. Materia prima folosita: stejar, fag, PAL furniruit, PAL melaminat. Piata internationala de desfacere: Germania, Austria, Elvetia.

Sucursala PAMEX din Piatra Neamt este un binecunoscut nume in domeniul mobilierului rustic si de arta. Si-a castigat reputatia prin abordarea cu maxima seriozitate a cerintelor clientilor. Ponderea exportului in volumul productiei realizate este de 95%. Mobilierul din lemn masiv de rasinoase, in stil reprodus aici este din ce in ce mai cautat atat pe piata interna cat si pe cea externa, datorita calitatilor deosebite de executie cat si a pretului accesibil. Efectivul de 500 de salariati, este specializat in productia de dormitoare, sufragerii, biblioteci, camere de tineret, mobilier de birotica, grupe de colt etc. Productia de mobilier se realizeaza intr-o sortimentatie diversificata, cu thenologii de fabricatie specifice combinatiilor diverselor esente lemnoase. Aici se realizeaza si mobilier in solutii demontabile. Materia prima folosita: rasinoase, cires, stejar, fag. Piata internationala de desfacere: Germania, Austria, Elvetia, Olanda, SUA.

Sucursala RELAXA din Mizil. Acest nume inseamna confort, produse cu un design deosebit, un excelent raport calitate/pret, posibilitatea de adaptare la preferintele cumparatorului, intr-un cuvant simbolul unui ambient confortabil. Rezultatul a 30 de ani de experienta a dus la crearea de produse ce corespund intocmai exigentelor consumatorilor. Certificarea prin standardul ISO 9001 a dus la diversificarea gamei produselor de mobilier tapitat. Produsele executate aici, canapele, fotolii, lenjerie, paturi si saltele se prezinta intr-o larga paleta de culori, forme si dimensiuni. Cu un efectiv de 750 de salariati, este cel mai mare producator de mobilier tapitat si saltele din Romania. Capacitatea lunara de productie: 2.000 garnituri de hol; 5.000 saltele. Are o capacitate anuala de productie de circa 11,3 mil. euro. Materia prima folosita: plus, stofa, scai, piele. Piata internationala de desfacere: Franta, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Israel.

Din productia celor patru fabrici, 70% este pentru export, in timp ce restul ajunge in cele 46 de magazine ale companiei Elvila. Aceasta situatie are si dezavantajele ei. Avand 70% export, in permanenta statul datoreaza companiei T.V.A., firma creditand practic statul roman cu 25-30 miliarde lei. Acest lucru a creat o mare problema intreprinzatorului in prima parte a anului 2001, cand acesta nu a avut lichiditatile necesare platirii salariilor.

Alaturi de posibilitatea achizitionarii de mobilier, Elvila pune la dispozitia clientilor diverse servicii:

Design interior

- consultanta oferita de arhitecti;

- conceptie si proiectare la nivel profesional;

- design exclusiv in conformitate cu dorintele consumatorilor;

- elaborarea de proiecte de amenajare interioara a locuintei consumatorului.

Elvila pune la dispozitia clientilor si un vast sortiment de materiale (lemn, plus, stofe, scai, piele, accesorii etc) de unde acestia

Bibliografie:

- Danciu V.-Marketing international, Ed. Economica Bucuresti 1997

- Sasu C.-Marketing international, Ed. Polirom Iasi 1998

- ANEIR - Centrul de Promovare al Comertului Exterior

- All Japan Badding Goods Association

- Institutul National de Statistica

- Internet:

www.CIA.gov.com/Factsbook

www. Jetro.jp

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elvila.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
44 pagini
Imagini extrase:
44 imagini
Nr cuvinte:
12 320 cuvinte
Nr caractere:
70 314 caractere
Marime:
66.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Tag-uri:
Economie, societate, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Sus!