Comerțul Mondial cu Produse Textile și Poziționarea României

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

Materialele si produsele bazate pe fibre si textile au jucat intotdeauna un rol vital in viata omului si nu exista nici un motiv sa credem ca importanta lor se va micsora vreodata. Dimpotriva, in timp ce nu exista inlocuitori seriosi ai textilelor care sa fie in ascensiune in domeniile conventionale de aplicare a confectiilor si decoratiunilor interioare, textilele sau compozitele pe baza de textile sunt prevazute a inlocui multe din materialele actuale din metal sau plastic - utilizate in industria de automobile, constructia de nave sau aeronautica, in industria utilajelor si uneltelor pentru masini, in sectorul dispozitivelor electronice, electrotehnice si medicale, in constructii sau agricultura si, in mai mica masura, materialele din lemn sau din piele, utilizate in industria mobilei, la articolele pentru sport si in alte domenii.

Cu o populatie mondiala in crestere si o ascensiune rapida a consumului de textile in tarile in curs de dezvoltare, o intreaga gama de noi domenii de aplicare pentru textile si cerinte in continua crestere ale utilizatorului, in privinta functionalitatii, varietatii, preciziei, performantei, increderii, caracterului ecologic pentru mediu si consumator al produselor textile, productia de textile va creste atat ca volum, cat si ca valoare. Aceasta va insemna, la scara globala, ca industria producatoare de fibre textile si produse pe baza de textile va fi intr-o continua dezvoltare.

Industria textilelor si a confectiilor (sau T&C) este o industrie diversa si eterogena, care acopera un numar important de activitati, de la transformarea fibrelor in fire si tesaturi la realizarea unei mari varietati de produse, ca fire sintetice de tehnologie inalta, lana, lenjerie de pat, filtre industriale, geotextile, imbracaminte.

Acest sector reprezinta o parte importanta a industriei manufacturiere europene si joaca un rol esential in economia si bunastarea sociala in numeroase regiuni ale UE-27. Conform celor mai recente date structurale disponibile, in anul 2006 existau 220.000 de companii, cu 2,5 milioane de angajati, si cu o cifra de afaceri de 190 miliarde de euro. Sectorul textilelor si confectiilor reprezinta 3% din totalul valorii adaugate a industriei manufacturiere din Europa.

Bibliografie:

Comisia Europeana,"Industria textilelor si a industriilor", disponibil la:

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/textiles/index_ro.htm .

Weld trade organization, "Textiles Monitoring Body (TMB)The Agreement on Textiles and Clothing", disponibil la: http://www.wto.org/english/tratop_e/texti_e/texintro_e.htm .

Eurostat, "Textile production statistics "Ianuarie 2009, disponibil la:http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Textile_production_statistics#Database .

Comertul cu produse textile", disponibil la:

http://www.dce.gov.ro/poli_com/sectoare%20sensibile.html .

Eurostat, "Textiles and textile products; leather and leather products (CPASubsections DB and DC) Main trading partners, EU-27, 2007 (% share of exports-imports in value terms).PNG", 4.08.2010, Disponibil la:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php?title=File:Textiles_and_textile_products;_leather_and_leather_products_(CPA_Subsections_DB_and_DC)_Main_trading_partners,_EU-27,_2007_(%25_share_of_exports-imports_in_value_terms).PNG&filetimestamp=20100804140052 .

Hildegunn Kyvik Nordas, World Trade Organization,"The Global Textile and Clothing

Industry post the Agreement on Textiles and Clothing", disponibil la:

http://www.wto.org/english/res_e/booksp_e/discussion_papers5_e.pdf 7.

Alina Stan, Wall-Street,"Ce branduri mari de imbracaminte isi croiesc afacerilein Romania " disponibil la:

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/111961/Ce-branduri-mari-de-imbracaminte-isi-croiesc-afacerile-in-Romania.html 8.

Capital,"E greu sa fii optimist cand esti in largul marii fara colac de salvare"

disponibil la: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/157088.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comertul Mondial cu Produse Textile si Pozitionarea Romaniei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 215 cuvinte
Nr caractere:
17 766 caractere
Marime:
52.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Tag-uri:
comert mondial, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Profesorului:
Ifrim Anca
Sus!