Transportul feroviar al mărfurilor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Transportul marfurilor reprezinta o componenta esentiala a procesului de productie si presupune deplasarea componentelor si a produselor atat in incinta fabricii, cat si de la o unitate la alta. Sistemul de transport reprezinta unul din elementele de baza pentru o crestere economica fundamentala. Transportul creaza valoare si un anumit grad de utilitate (de loc si de timp).

Costul transporturilor poate atinge 40 % din costurile totale de productie. Practic, nu exista nici o activitate de productie material care sa nu fie legata si conditionata, intr-un fel sau altul, de transport.

Rapiditatea cu care se diversifica productia de bunuri materiale determina modificari structurale in schimburile interne si internationale.

Transporturile contribuie la:

- stimularea specializarii regionale prin faptul ca transportul permite ca zonele sa se poata specializa in productia pe care o fac cel mai bine;

- amplasarea activitatilor productive prin considerarea costului operatiilor de transport;

- stabilirea costurilor productiei prin considerarea cheltuielilor cu transportul.

Zonele feroviare cuprind urmatoarele subtipuri: complex, mixt si specializat. In Romania, in structura teritoriala a oraselor mari, predomina zonele feroviare mixte, axate pe transportul de marfuri si calatori. Zonele feroviare specializate in transportul si depozitarea numai a marfurilor sunt mai putin frecvente, deoarece majoritatea statiilor sunt de tip mixt.

- Zonele de transport auto sunt, de regula, asociate zonelor feroviare.

- Zonele portuare pot fi: complexe (mari, medii si mici) si simple. In cazul zonelor complexe exista dotari specifice, depozite de mare capacitate, retea feroviara si rutiera. Zonele portuare simple nu beneficiaza de aceasta ultima facilitate.

- Zonele de transport aerian sunt situate, de regula, in afara oraselor si dispun de cai de acces si mijloace de transport care fac legatura cu acestea.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul feroviar al marfurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 690 cuvinte
Nr caractere:
15 349 caractere
Marime:
4.87MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
transport, marfa
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!