Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Dezvoltarea perceptiilor spatiale la varsta prescolara? mare1.Prezentare a pachetului MIcrosoft Powerpoint

Aplicatia Power point este utilizata pentru realizareaunor prezentari avand la baza folii de proiector, diapozitive electronicesau pot fi elaborate prezentari electronice, caz in care asupra textului pot fi aplicate efecte si animatie pentru captarea atentiei auditoriului.

Lansarea in executie a aplicatiei se realizeaza prin executarea urmatoarelor operatii:

-se face click pe butonul START

-din meniul care apare se selecteaza optiunea Programs si din lista care apare se selecteaza numele aplicatiei : MICROSOFT POWERPOINT.

POWERPOINT ofera o gama larga de sabloane pentru realizarea prezentarilor. Putem sa ne construim propiile sabloane fie prin modificarea unora existente, fie plecand de la zero. O prezentare este fomata din mai multe diapozitive (slide).

Etapele realizarii unei prezentari

Crearea unui diapozitiv se face prin executarea urmatoarelor operatii:

-selectati din meniul File optiunea New

-selectati optiunea Blank Presentation (prezentare vida) pentru a se deschide caseta de dialog New Slide ; in functie de continutul diapozitivului (titlu,liste,table etc.) , se selecteaza unul dintre sabloane.

-executati un click pe sablonul Autolayout, Title slide; powerpoint afiseaza un diapozitiv vid similar celui din figura.

2.Editarea diapozitivului (slideuri-lor)

a)Pentru stabilirea fontului executati click in zona pentru titlu si selectati meniul Format optiunea font; din caseta de dialog care apare sectati fontul, stiul, marimea fontului, culoarea fontului. Editati textul , de exempu : SOCIETATE COMERCIALA......

b)Executati click in zona de subtitlu si, dupa selectiile referitoare la fonturi, introduceti textul, de exemplu: PREZENTARE GENERALA.

Formatarea diapozitivului

Pentru crearea unui fundal se selecteaza din meniul FORMAT optiunea BACKGORUND din fereastra care apare se apasa sageata de la dreaptea casetei de editare, pentru a afisa lista derulanta de culori ; se poate selecta culoarea dorita pentru fundal ; prin selectarea optiunii FILL EFFECTS se poate realiza un fundal cu doua culori sau cu model, prin selectarea etichetelor GARDIENT , TEXTURE sau PATTERNS ; dupa aceste selectii se face click pe butonul APPLY (aplica).

Folosirea unei imagini ca fundal

Selectati eticheta PICTURE a casetei de dialog FILL EFFECTS. Se face click pe butonul SELECT PICTURE, iar din caseta de dialog care apare se selecteaza directorul si numele fisierului in care se afla imaginea.

Dupa terminarea primului diapozitiv, realizati urmatoarele diapozitive selectand optiunea NEW SLIDE din meniul INSERT. Pentru realizarea prezentarii creati oricate diapozitive sunt necesare, respectand aceste etape.

Salvarea prezentarii:

-alegeti SAVE ori SAVE AS din meniul FILE

-in caseta de dialog care apare editati numele prezentarii, in caseta FILE name

-executati click pe butonul SAVE.

Vizualizarea diapozitiv cu diapozitiv (slide view)

Se realizeaza cu comanda SLIDE din meniul VIEW sau cu butonul SLIDE VIEW (coltul din stanga-jos). Deplasarea in cadrul prezentarii se face cu butoanele de derulare:PREVOUS SLIDE (diapozitivul precedent) si NEXT SLIDE(diapozitivul urmator)

Stergerea diapozitivelor

Se realizeaza facand pasii urmatori:

a) apasati butonul OUTLINE VIEW (vederea de asamblu) din clotul din stanga jos al ferestrei sau selectati optiunea OUTLINE din meniul VIEW.

b) executati click pe pictograma pentru diapozitiv, plasata in stanga continutului diapozitivului, pentru selectie ; pentru a selecta mai multe diapozitive, se face click pe pictograma primului diapozitiv.

c) apasati tasta DELETE si diapozitivele selectate vor fi sterse ; cu combinatia de taste CTRL+HOME va plasati la inceputul prezentarii

d) salvati modificariile cu butonul SAVE.

Expunerea unei prezentari

Prezentariile pe ecran, cunoscute si sub denumirea de prezentari electronice, permit derularea diapozitivelor cu ajutorul calculatorului, incorporarea efectelor speciale aplicate asupra textului, animatia si asocierea de sunete. Derularea unei prezentari se poate realiza cu o placa LCD-care este un ecran plat si transparentce se conecteaza la calculator si reproduce imaginea de pe ecranul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 494 cuvinte
Nr caractere:
15 071 caractere
Marime:
15.18 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
TIC (Tehnologia informatiei si Comunicarii)
Tag-uri:
aplicatie, prezentari, editor
Data publicare:
18.06.2015
Structură de fișiere:
  • Microsoft Powerpoint.doc
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Maria Moise

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
CAPITOLUL 1 - Lucrul cu POWERPOINT Lansarea programului POWERPOINT Pentru a lansa POWERPOINT ,...
Aplicatia Power point este utilizata pentru realizarea unor prezentari avand la baza folii de...
Microsoft Corporation, este o companie multinationala in tehnologia calculatoarelor cu o cifra de...
INTRODUCERE IN MICROSOFT PROJECT Daca nu stiti ce inseamna managementul unui proiect sau...
CAP. 1 Prezentarea marcii 1.1 Istoria marcii. Microsoft este cea mai mare companie...
Sus!